Teknoloji

Infinix Hot 50 Pro Helio G100 ve 120 Hz ekran ile tanıtıldı

infinix hot 50 pro

Infinix, geçtiğimiz hafta duyurulan Hot 50 Pro+ modeline ek olarak bugün serinin daha uygun fiyatlı modeli olan Infinix Hot 50 Pro’yu da tanıttı. Plus modelinde olduğu gibi, Infinix Hot 50 Pro da MediaTek’in Helio G100 işlemcisiyle güçlendirilmiş durumda. Cihaz, Android 14 işletim sistemi üzerinde XOS 14.5 kullanıcı arayüzünü çalıştırıyor ve iki farklı bellek seçeneği sunuyor: 8 GB RAM ile birlikte 128 GB veya 256 GB depolama alanı. Ayrıca, microSD kart desteği sayesinde depolama kapasitesi 2 TB’a kadar artırılabiliyor.

Infinix Hot 50 Pro’nun ön yüzünde, 120Hz yenileme hızına sahip 6.78 inç büyüklüğünde Full HD+ AMOLED bir ekran bulunuyor. Bu ekran, 1.800 nit’e kadar parlaklık sunarak güneş ışığı altında bile yüksek görünürlük sağlıyor. Ekranın üst kısmında 8 MP çözünürlüğünde bir selfie kamerası için bir delik bulunuyor ve ekran altına yerleştirilen parmak izi okuyucu ile şifre girmeye gerek kalmadan telefon kilidi açılabiliyor.

Cihazın arka tarafında, dikey olarak hizalanmış üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Bu sistemin ana kamerası, Hi-5022Q sensörünü kullanan 50 MP çözünürlüğündeki bir lens ile desteklenmiş. Telefonun enerji kaynağı ise 5000 mAh kapasiteli bir pil olup, USB-C portu üzerinden 33W’a kadar hızlı şarj desteği sunuyor.

Infinix Hot 50 Pro’nun öne çıkan diğer özellikleri arasında IP54 sertifikası ile suya ve toza karşı dayanıklılık, NFC desteği, 3.5mm kulaklık girişi, çift hoparlör ve DTS Sound ile Hi-Res Audio desteği bulunuyor. Ayrıca, cihaz Infinix’in yapay zeka teknolojilerini de içeriyor.

Infinix Hot 50 Pro üç renk seçeneğiyle geliyor

7.4 mm kalınlığında ve 190 gram ağırlığındaki telefon, Sleek Black (siyah), Glacier Blue (mavi) ve Titanium Grey (gri) renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Ancak cihazın fiyatı ve ne zaman piyasaya çıkacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.