Eğlence

Yeni Indiana Jones oyunu Xbox sonrası PS5’e de gelecek

indiana jones ps5

Microsoft ve Bethesda, Indiana Jones and The Great Circle’ı ilk olarak Xbox’ta yayınladıktan sonra PS5 sahipleriyle de buluşturacak. Konuyla ilgili açıklama, Gamescom 2024’ün açılış etkinliğinde yapıldı.

Bethesda’dan verilen bilgiye göre, oyun ilk olarak 9 Aralık 2024’te Xbox ve PC için yayınlanacak. PS5 oyuncuları ise 2025’in ilkbaharı itibarıyla Indiana Jones and The Great Circle’ oynayabilecek.

Microsoft’un bu yöndeki planları geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Bethesda’nın yeni Indiana Jones oyununun Xbox ve PC’ye özgü kalma süresini kısa tutmayı ve oyunu fazla zaman kaybetmeden PS5’e getirmeyi planladığı daha önce ortaya çıkmıştı.

Yeni Indiana Jones P5 için yayınlanan ilk Xbox oyunu olmayacak

Konuyu yakından takip eden kaynaklara göre, yeni Indiana Jones oyununu 2025’in nisan ayında PS5’te oynamak mümkün olacak. Ancak bu tarihin geliştirme takvimlerine göre değişebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Indiana Jones and the Great Circle’ın PS5’e gelişi, Microsoft içinde Project Latitude olarak bilinen, belirli Xbox oyunlarına yönelik yeni bir çok platformlu yaklaşımın parçası. Bethesda’nın yeni Doom: The Dark Ages oyunu da 2025’te PS5’e gelecek. Microsoft daha önce Hi-Fi Rush, Pentiment, Sea of ​​Thieves ve Grounded gibi Xbox’a özel oyunları PS5’te yayınlamıştı.