Teknoloji

Humane AI Pin’in fiyatında 200 dolar indirime gitti

humane ai pin

Humane, zayıf satış performansı gösteren AI Pin cihazının fiyatını 200 dolar indirerek, bu yapay zeka destekli cihazın satışlarını artırmayı hedefliyor. Bu yıl 699 dolardan piyasaya sürülen AI Pin, artık 499 dolardan satın alınabilecek.

499 dolarlık bu versiyon, “eclipse” olarak adlandırılan mat siyah anodize alüminyum model. Ancak bu modelde ek pil veya şarj kutusu bulunmuyor. Şirketin, bazı pil hücrelerinin yangın riski oluşturabileceği uyarısında bulunarak şarj kutusunun kullanılmaması gerektiğini açıklaması bu durumu bir nebze mantıklı kılıyor.

Ek bir pil isteyen kullanıcılar, bunu ayrıca 69 dolar karşılığında satın alabiliyor. Cihazın fiyatı düşmüş olsa da, AI Pin hala 24 dolarlık aylık bir kablosuz abonelik gerektiriyor.

Humane AI Pin çok olumsuz eleştiri aldı

AI Pin, bu yıl piyasaya sürülmesinden bu yana oldukça olumsuz eleştiriler aldı. Humane, geçen süreçte CosmOS yazılımına zamanlayıcı gibi eksik özellikler ekleyerek güncellemeler yayımladı. Ancak cihaz, kullanıcılar arasında yeterli ilgi görmeyi başaramadı. Hatta, bu yaz aylarında bazı günlerde iade edilen cihaz sayısının satış rakamlarını aştığı bildirildi.

Humane’in mağazasında, parlak alüminyum tasarıma sahip beyaz ve siyah AI Pin modelleri de listeleniyor. Bu modeller “lunar” ve “equinox” olarak adlandırılıyor ve “tam sistem” olarak satılıyor. Bu paketler, ek bir pil ve şarj kutusuyla birlikte geliyor ve 799 dolardan satışa sunulmuş durumda. Ancak şu anda her iki model de tükenmiş durumda.