Teknoloji

Huawei Watch GT 5 kutu açma videosunda görüldü

huawei watch gt 5

Huawei, bu ayın başlarında Watch GT 5 adını taşıyan yeni akıllı saatini 19 Eylül Perşembe günü tanıtacağını duyurmuştu ve cihazın tasarımına dair ilk görüntüleri paylaşmıştı. Ancak, Watch GT 4’e kıyasla büyük bir tasarım değişikliği olmadığı açıkça görülüyor. Yeni modelin render görüntüleri sızdırıldıktan sonra, şimdi de bir kısa kutu açılış videosu yayımlandı.

Saat, markanın klasikleşen sekizgen kasa ve dairesel mezürlü çerçeve tasarımını sürdürüyor. Bu yeni modelin 46 mm ve 42 mm olmak üzere iki boyutta sunulacağı belirtiliyor. Bu da, daha küçük seçeneğin önceki nesildeki 41 mm’lik boyuta göre bir milimetre daha geniş olacağı anlamına geliyor. Watch GT 5’in OLED ekran boyutlarının ise aynı kalacağı tahmin ediliyor; yani 1.43 inç ve 1.32 inç ekran boyutları korunacak.

Asıl dikkat çeken yenilik, Huawei’nin TruSense sağlık izleme sistemi olacak. Bu teknoloji, kalp atış hızı, SpO2 (kan oksijen doygunluğu) ve solunum hızı ölçümlerinin yanı sıra kan basıncı ve vücut sıcaklığı gibi verileri takip edebilecek. Huawei’nin önceki saatlerinde de bu özellikler mevcuttu ancak sensörler ve algoritmalar bu nesilde daha da geliştirilmiş durumda.

Huawei Watch GT 5, hatta yakın zamanda sızdırılan Huawei Watch D2, TruSense sistemine sahip ilk saatler olabilir. Kutu açılış videosunda yer alan bir notta, Huawei’nin ilk 12 kanallı sensörü ve arka kısmında ortam ışığını daha iyi bloke eden yeni bir camın kullanıldığı belirtiliyor. Ortam ışığı, optik sensörlerin sağlıklı veri toplamasını engelleyebiliyordu.

Kutu açılış videosu, Çin’in popüler video paylaşım platformu Bilibili’de yayımlandı.

Huawei Watch GT 5 ile başka ürünler de tanıtılacak

Bu arada, 19 Eylül’deki etkinlikte ayrıca Çin’de ağustos ayında piyasaya sürülen MatePad Pro 12.2’nin farklı bir versiyonu olması beklenen Tandem OLED PaperMatte ekranlı bir Huawei MatePad modeli de tanıtılacak.