Huawei Watch GT 3
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
Huawei bu yılın ortalarında Watch 3 serisiyle birlikte akıllı saat ürün yelpazesi içinde yeni bir sayfa açmış, ilk HarmonyOS işletim sistemli akıllı saatlerini çıkarmıştı. Watch 3 ve daha önce incelemesini yayınladığımız Watch 3 Pro, Huawei’nin yeni platformunun akıllı saatlerde nasıl bir deneyim sunacağını bize göstermişti. Aslında Watch 3 serisinin gelmesiyle birlikte Huawei’nin bu serinin yolundan gideceğini düşünmüştük. Ancak ekim ayında Viyana’da, Watch GT 3’ü görünce biraz şaşırdık ve Huawei’nin geçmişte ilgi gören bir serisi olan Watch GT’den vazgeçmediğini anladık. Gerçekten de Watch GT serisi, bir akıllı saatte en çok bulunması istenen özellikleri uzun pil ömrü ve şık tasarımla buluşturmuştu. Watch GT 3 ile de bu çizgi devam ettiriliyor, üstelik daha önce HarmonyOS’li Watch 3 serisi modellerinde gördüğümüz bazı özellikler de var. Birkaç gündür yeni Huawei akıllı saatini kullanıyoruz. İzlenimlerimiz ve yorumlar Huawei Watch GT 3 inceleme yazısında ve videosunda yer alıyor.
Huawei Watch GT 3 inceleme: Tasarım
Huawei, Watch GT 3 için “teknoloji ve estetiğin yeni tanımı” nitelendirmesini yapıyor. Bu nitelendirme sözde kalmıyor, gerçekten de Watch GT 3 çok hoş ve kullanması zevkli bir akıllı saat olmuş. Erkeklere satın alınabilecek hediyelerin başında kol saati gelir ve teknoloji meraklısı erkekler için satın alınabilecek en güzel hediyelerden bir tanesinin de Watch GT 3 olduğunu en baştan söyleyelim. Elimizdeki model baklavalı kayışıyla klasik saatin havasını çok iyi biçimde yansıtıyor.
Huawei Watch GT 3, malzeme ve işçilik açısından gerçekten de üst düzeyde görünüyor. Saatin ön kasası hafif ve güçlü, ısıya ve soğuğa dayanıklı paslanmaz çelikten yapılmış. Kasanın arka yüzü ise polimer fiber kompozit malzemeden yapılmış, bu sayede mukavemeti artırılmış. Saatin bileğe düzgün ve rahat biçimde oturmasına da yardımcı oluyor.
Watch GT 3’ün 46mm ve 42mm olmak üzere iki farklı kasa seçeneği var. Bu ikisi arasında çeşitli tasarım farklılıkları var. Huawei, 46mm’de tasarımın “kayanın keskinliğini ve gücünü” simgelediğini belirtiyor. 42mm ise “suyun sıcaklığını ve zerafetini” simgeliyor. Bizim elimizde 46mm’lik versiyon var. Yazın piyasaya çıkan ve detaylı incelemesini yayınladığımız Watch 3 Pro ile karşılaştırıldığında, özellikle kasanın kayışla buluştuğu tırnak bölümlerinin biraz daha inceltildiğini görüyoruz. Ayrıca 46mm versiyonda da, ekranın etrafını zaran ve üstünde dakika işaretlerinin bulunduğu bir çerçeve var. 42mm ise kavisli bir ekrana sahip ve daha sade ve kibar bir görünüm içeriyor. Büyük kasalı saat 11mm, küçük kasalı saat ise 10,2mm gövde kalınlığına sahip. Bu değerler bir kol saati için makul aralıklarda bulunuyor.
Bizim elimizdeki Watch GT 3’ün baklavalı kordonu günlük kullanım için gayet elverişli görünüyor. Saati kutudan çıkarıp taktığımızda biraz bol gelse de, baklava parçalarını kolaylıkla çıkarabilir ve saatin bileğinize tam biçimde uymasını sağlayabilirsiniz. Ayrıca Huawei, kutuya ek baklavalar da eklemiş. Bu sayede normalden daha kalın bileğe sahip olanlarla da düşünülmüş. Yukarıda belirttiğimiz gibi, bu kordon günlük kullanım ve hatta özel günler, geceler için gayet uygun. Ancak spor sırasında farklı bir kayış daha iyi olabilir. Huawei, bu alanda geniş bir yelpaze sunduğuna dikkat çekiyor. 46mm versiyon 22mm, 42mm versiyon ise 20mm kayışları destekliyor.
Watch GT 3’ün dikkat çeken bir başka tasarım unsuru da sağ kenarda yer alan, yeniden tasarlanmış ve yükseltilmiş döner saat kurma kolu. Bu kolun yükseltilmesi, biraz daha rahat biçimde kullanılmasına imkan veriyor. Kurma kolunu çevirerek menülerde yukarı aşağı gezinebilir, uygulama menüsünde uzaklaştırmaya veya merkezdeki uygulamaya anında geçilmesine imkan tanıyor. Aynı zamanda rahatlıkla da basılabiliyor. Bastığınızda uygulama ekranına kolaylıkla erişebiliyorsunuz. Üstelik Huawei’nin belirttiği gibi ıslak elle de kullanılabiliyor.
Yine sağ kenarda hızlı erişim düğmesi de var. Bu, varsayılan olarak Egzersiz uygulamasına atanmış. Ancak bunu, daha sık kullandığınız bir uygulamayla değiştirme imkanınız da bulunuyor. Sağ kenarda, arka yüze doğru yerleştirilmiş hoparlörü görüyoruz. Karşı kenarda ise, yine arka yüze doğru yerleştirilmiş mikrofon bulunuyor.
Huawei Watch GT 3 inceleme: Donanım, Özellikler ve Pil
Huawei Watch GT 3’ün 42mm versiyonunda 1.32 inç AMOLED ekran bulunuyor. Bizim elimizdeki 46mm modelinde ise 1.43 inç AMOLED ekran bulunuyor. Her iki ekran da 466 x 466 piksel çözünürlüğe sahip. Bu sayede 42mm ve 46mm’de sırasıyla 352 ppi ve 326 ppi piksel yoğunluklu ekranlar var. Bizim elimizdeki saatin ekranına baktığımızda, yeteri kadar keskin ve net görüntüler, grafikler ve resimler sunduğunu görüyoruz.
Huawei, Watch GT 3’ün kadranının selefine göre hem çözünürlük hem de boyut olarak yükseltildiğinin altını çiziyor. Her iki versiyonda da selefine göre daha büyük bir ekran alanı sunuluyor. Ekranın büyümesi sayesinde bir bakışta daha fazla veri ekranda gösteriliyor. Sadece saati değil, çeşitli kısayolları da ekranda görebilirsiniz.
AMOLED ekran, parlak güneş ışığı altında bile iyi bir görüş sağlıyor. Gerek zamanı, gerek spor yaparken görmek istediğimiz bilgileri rahatlıkla görüyoruz. Ekranın AMOLED teknolojisine sahip olması, her zaman açık ekran özelliğinin de kullanımına olanak sağlıyor. Bu özellik başlangıçta kapalı geliyor. Ancak ayarlar içinden açtığınız takdirde, saati aktif biçimde kullanmadığınız zaman ekran karartılıyor, renklerde kontrast değiştiriliyor. Bu sayede, düşük güç tüketimiyle saatin kaç olduğunu, bileğinizi hareket ettirmeden veya saatin herhangi bir tuşuna basıp ekranı açmadan görebilirsiniz. Tabii ki, bu durum saatin tek bir şarjla çalışma süresini normale göre düşürecektir. Kullanım sırasında, saatin normal biçimde, herhangi bir egzersiz olmadan kullanıldığında, pilinin yüzde 60’tan yüzde 2’lik seviyeye 72 saati biraz aşan bir sürede geldiğini gördük.
Huawei, Watch GT 3’ün büyüyen ve daha zengin hâle gelen ekranına uygun yeni özelleştirilebilir saat yüzleri sunuyor. Saatin ekranından çeşitli saat yüzlerini değiştirebileceğiniz gibi, Watch Face Store’da sunulan 10 binden fazla saat kadranı arasından da, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla seçim yapabilir ve saate aktarabilirsiniz. Yukarıda belirttiğimiz gibi, çeşitli saat kadranları sadece saati göstermekle kalmıyor, çeşitli uygulama kısayollarıyla ekranda daha fazla bilgi gösteriyor. Saatin ekranında özelleştirme bölümüne girdiğinizde, çeşitli saat kadranlarının altında ayar simgesi göreceksiniz. Buradan kadranda kısayolu gösterilecek uygulamaları seçebilirsiniz. Bu arada, her zaman açık ekran özelliğiyle uyumlu kadranların da bulunduğunu belirtelim.
Watch GT 3, sensörler bakımından bir hayli zengin. Hızlanma sensörü, jiroskop sensörü jeomanyetik sensor, optik nabız sensörü, ortam ışığı sensörü, barometrik basınç sensörü ve sıcaklık sensörü sayesinde bu Huawei akıllı saati vücudunuzu ve bulunduğunuz ortamı, hareketleri yüksek doğrulukla algılıyor. Konum belirleme konusunda da, sahip olduğu geniş destekle dışarıda gerçekleştireceğiniz antrenmanlarda bağlı telefonu yanınıza almaya gerek bıraktırmıyor. GPS, GLONASS, BDS, Galileo, QZSS gibi beş farklı konum servisi destekleniyor. Dışarıda gerçekleştireceğiniz koşu, bisiklet gibi antrenmanlarda, başlamadan önce GPS algılamasını bekleyebilirsiniz. Ataşehir gibi, yüksek binaların bulunduğu bir yerde binaların arasından sıyrılmak, daha açık bir alana gitmek GPS sinyalinin hızlı biçimde tespit edilmesini sağlıyor. Telefonun ekranında gittiğiniz mesafeyi, basit bir harita ile birlikte anlık olarak görebilirsiniz. Daha sonra bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasındaki Egzersiz kayıtlarınıza baktığınızda da, harita üzerinde gittiğiniz rotayı görebilirsiniz. Bir telefon olmadan, tek başına oldukça yüksek doğrulukla çalışıyor. Bu rotaları arkadaşlarınızla paylaşabileceğinizi de belirtelim. Üstelik, Rota Geri Navigasyonu özelliğini açarak, kaybolduğunuz yerde Watch GT 3’ün talimatları doğrultusunda geldiğiniz yoldan geri dönebilirsiniz.
Watch GT 3 de kendisinden önce çıkmış son birkaç yılın Huawei akıllı saatleri gibi suya dayanıklılık özelliğine sahip. 5 ATM basınca kadar sunulan suya dayanıklılık özelliği sayesinde havuzda veya açık suda yüzme gibi antrenmanları saat bileğinizdeyken gerçekleştirebilirsiniz. Yağmur altında yürüme veya koşma gibi aktivitelerde veya duş alma gibi durumlarda da saat bileğinizde kalabilir.
Huawei akıllı saatlerinin en güçlü olduğu yanlardan bir tanesi sunduğu uzun pil ömrü. Watch GT 3’te de bu çizgi takip ediliyor. 46mm Watch GT 3’ü 14 güne kadar veya 42mm versiyonu için 7 güne kadar tek bir şarjla kullanma imkanı sunuluyor. Her zaman açık ekranı kapatmanız ve saati temel saat işlevleri dışında, antrenman gibi işler için daha az kullanırsanız, bu durumda Huawei’nin belirttiği süreye ulaşma imkanınız olacaktır. Her zaman açık ekranın aktif olması ve belirli aralıklarla egzersiz yapılması gibi bir unsurların içinde olduğu senaryoda, elimizde 46mm gövdeli saatin tek bir şarjla 7-8 günlük çalışma imkanını elde edebileceğini söyleyebiliriz. Bu da, yüksek donanımlı ve yetenekli bir akıllı saat için oldukça etkileyici görünüyor. Şarj işlemini kutudan çıkan kablosuz şarj aksesuarlarıya gerçekleştirebilirsiniz. 46mm kasalı modelin 455 mAh kapasiteli pilini yaklaşık iki saatte tamamen doldurmak mümkün oluyor. Yüksek kablosuz şarj verimliliği ise, antrenmana hızlı bir şarjla anında başlamanıza imkan sağlayacaktır. Bu arada ters şarj özelliği de mevcut. Bu desteği sunan Huawei Mate 40 Pro gibi bir telefonla Watch GT 3’ü hemen istediğiniz zaman şarj edebilirsiniz.
Huawei Watch GT 3 inceleme: Yazılım
Huawei Watch GT 3’te HarmonyOS 2.1 yüklü olarak geliyor. İlk kez Watch 3 Pro modelinde gördüğümüz bu işletim sistemi, yeni Huawei akıllı saatiyle birlikte gelişimini sürdürüyor. Bununla birlikte Huawei’nin, daha önceki saatinde gördüğümüz bazı unsurlara yer vermediğini görüyoruz.
Kurulum işlemini gerçekleştirmek için telefonunuzda Huawei Sağlık uygulaması olmalı. Bu uygulama Huawei Mobil Servisleri ile çalışan telefonlarda zaten yüklü geliyor. Ayrıca diğer Android telefon kullanıcıları da, telefonlarına Huawei AppGallery uygulamasını yükledikten sonra, bu Huawei mağazasından uygulamayı kurabiliyorlar. iPhone kullanıcıları için de App Store’da Huawei Sağlık uygulamasının bulunduğunu belirtelim.
Sağlık uygulaması üzerinden Watch GT 3’ün saat kadranlarını düzenleyebilir, yeni saat kadranlarını yükleyebilirsiniz. Müzik bölümünden, telefonun hafızasındaki parçaları veya Huawei Music uygulaması üzerinden indirebileceğiniz parçaları saatin dahili hafızasına aktarabilirsiniz. Daha sonra da bağlayacağınız bir Bluetooth kulaklıkla dilediğiniz her yerde dinleyebilirsiniz.
Watch 3 Pro’da yerleşik bir Huawei AppGallery uygulaması görmüştük ve saate doğrudan uygulama indirmek mümkündü. Watch GT 3’te bunun yerine telefondaki Huawei Sağlık uygulaması içinde bulunan Huawei AppGallery üzerinden akıllı saatinize uygulama kurabilirsiniz. Aslında seçenekler kısıtlı ve bu bir açıdan daha önce Watch GT 2 Pro’da gördüğümüz düzeni aktarıyor. O akıllı saatle birlikte Huawei’nin bir akıllı saatinde ilk kez kendisinin yüklü olarak sunduğu uygulamalar dışında bir iki oyun veya uygulamayı saate kurmaya izin verdiğini görmüştük. Şimdi benzer bir durum, biraz daha kapsamı genişletilmiş biçimde Watch GT 3’te yer alıyor.
Yukarıda belirttiğimiz dikkat çekici unsurların dışında, Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla, daha önceki Huawei saatlerinde gördüğümüz biçimde kontrol işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra Watch GT 3’ün üstünde de bir Ayarlar bölümü var. Buradan da temel ayarlar sunuluyor, ancak bunların kapsamı Sağlık uygulamasındakiler kadar geniş değil.
Saat kadranındayken sağa sola kaydırarak hava durumu, nabız, kanda oksijen düzeyi ölçümü, aktivite halkaları, Ay evresi, uyku gibi özel kartlar arasında gezinebilirsiniz. Ayarlar içinden hangi kartların görüntüleneceğini ayarlayabilirsiniz. Bazı kartlara tıkladığınızda daha fazla detaya erişebiliyorsunuz. Örneğin, hava durumuna tıklattığınızda, birkaç günlük hava durumu, gün doğumu ve batımı zamanları, medcezir durumu gibi çeşitli veriler ve grafikler gösteriliyor. Yine saat kadranındayken yukarıdan aşağı sürüklediğinizde hızlı ayarlara erişiyorsunuz. Su boşaltma, rahatsız etmeyin, alarm, ekran açık gibi kontrollerin yanında Ayarlar’a bir kısayol da mevcut. Bir de kullanışlı Telefonumu Bul kontrolünü burada görüyoruz. Ayrıca uygulama menüsü içinde bunun için ayrı bir kısayol daha var. Eğer telefonunuzu evin içinde veya iş yerinde bulamıyorsanız, kullanışlı oluyor. Bir kere ofisten çıkarken GT 3’ün bağlı olduğu Nova 9’un yanımda olmadığını fark ettim. Ofisin kapısındaydım, çantamda olup olmadığını kontrol etmek için Telefonumu Bul’u kullandım ve ofiste, masamda kaldığını Nova 9’un çıkardığı ses sayesinde anladım. Böylelikle, sırt çantamın altını üstüne getirme zahmetinden de kurtulmuş oldum.
Huawei Watch GT 3, birçok açıdan işinizi kolaylaştıracak başka araçlar da sunuyor. Örneğin, bağlı telefonunuzun kamerasıyla fotoğraf veya video çekerken GT 3’ü bir deklanşör gibi kullanabilirsiniz. Ayrıca zamanlayıcı ayarlama imkanı da var. Bağlı telefonunuzda müzik dinlerken veya video izlerken, kontrolü Watch GT 3 üzerinde gerçekleştirebilirsiniz. Örneğin Bluetooth kulaklıklarla telefondan müzik dinliyorsunuz ve telefon uzağınızda ya da cebinizde, çalan parçayı GT 3 üzerinden değiştirebilirsiniz. Veya bağlı telefonunuza bir telefon çağrısı geldi, cevap vermek için GT 3’ü kullanabilir ve telefon görüşmeleriniz akıllı saatiniz üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Hoparlörün güçlü bir ses çıkışı var, karşı taraf iyi biçimde duyuluyor. Ayrıca mikrofonu da sesi karşı tarafa anlaşılır biçimde iletiyor. Gerekli durumlarda, telefonunu cebinizden çıkaramayacaksanız veya ona erişemeyecekseniz, gelen çağrıları cevaplamak ve konuşmak oldukça kullanışlı oluyor. Bu arada, gelen aramaları reddetme veya sessize alma imkanı var. Uygulama menüsü içindeki Telefon uygulamasına girerek çağrı geçmişini de görüntüleyebilirsiniz.
Huawei Watch GT 3 inceleme: Egzersiz ve Sağlıklı Yaşam
Daha önceki Huawei akıllı saatlerinin sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafındaki özellikleri ve yetenekleri oldukça güçlüydü. Huawei’nin Watch GT 3 ile bu çizgiyi devam ettirdiğini, hatta bazı geliştirmeler kaydettiğini görüyoruz.
Öncelikle Huawei, saatin arkasında bulunan sensör sisteminin TrueSeen 5.0+ teknolojisini barındırdığını söylüyor. Bu yeni teknoloji dahilinde Huawei, daha fazla sinyal alıcısı ve yükseltilmiş akıllı AI filtre kullanıyor. Arkadaki doğal kavis ve sensörler üzerindeki yeni kaplama da, vücuda gönderilen sinyal veya ışığın yansımalarının daha verimli biçimde toplanmasını sağlıyor. Sonuç olarak daha yüksek doğruluklu ölçümler gerçekleştiriliyor.
Daha önceki Huawei akıllı saatleri, vücut parametrelerinin veya aktivitelerin takip edilmesi ve kayıt altına alınması konusunda yüksek doğruluk sergiliyordu. Aynı çizginin Watch GT 3’te de devam ettiğini görüyoruz. Bu akıllı saat de 7 gün 24 saat sürekli çalışan bir sağlık asistanı gibi davranıyor. Nabız takibi, uyku izleme, kandaki oksijen düzeyi ölçümü ve stres seviyesi ölçme gibi işlevleri sunuyor. Bunları saat kadranının yanlarına yerleştirilmiş kartlar sayesinde hızlı biçimde görmek mümkün. Grafikli gösterim gün içindeki değişimleri iyi şekilde görmeyi sağlıyor ve geride kalan birkaç saate baktığımda, ortaya çıkan tabloyla paralel biçimde aktivitelerin gerçekleştirildiği veya çeşitli duyduların yaşandığını görüyorum.
Watch GT 3’ün yakaladığı tüm sağlık kayıtlarını, bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinde detaylı veriler ve grafikler eşliğinde inceleyebilirsiniz. Üstelik Huawei, size çeşitli tavsiyeler sunuyor. Örneğin Uyku bölümünde, uyku grafiğinize bakılarak nasıl daha sağlıklı uyku çekebileceğiniz konusunda çeşitli öneriler sıralanıyor. Uyku demişken, Watch GT 3’ü deneyimlediğim süre boyunca geceleri sürekli taktım ve baklavalı kayışın herhangi bir rahatsızlık vermediğini belirtmem gerekiyor.
Bu arada daha önce Huawei Watch 3 serisinde gördüğümüz cilt sıcaklığı ölçme özelliğinin Watch 3 GT’de de bulunduğunu görüyoruz. Bu özellik, gerçek anlamda vücut sıcaklığını ölçme konusunda yol gösterici olmasa da, bir fikir vermesi açısından yararlı olabilir. Normal vücut sıcaklığı 36-37 santigrat derece arasıdır. Watch 3 GT ise 34-35 santigrat derece arasında normal ölçümler gerçekleştiriyor. Bu aralığın üzerine çıkılması durumunda daha kapsamlı bir termometreyle ölçüm yapma fikrini değerlendirebilirsiniz.
Huawei’nin Watch GT 3 ile birlikte sunduğu, Sağlıklı Yaşam adlı bir uygulama var. Bu uygulama günlük hedefler belirlemede ve sağlıklı alışkanlıklar geliştirmeye yardımcı olmayı amaçlıyor. Bu uygulama akıllı saatte bulunsa da, henüz Türkiye’de desteklenmediği mesajıyla karşılaşıyoruz. Belki ilerleyen zamanlarda bu uygulamanın desteklenmeye başladığını görebiliriz. Bu arada Watch GT 3, belirli bir süre boyunca sürekli oturduğunuzda, ayağa kalkıp hareket etmeniz konusunda sizi uyarıyor.
Egzersiz tarafına baktığımızda, bu yılın başlarında çıkan Watch Fit Elegant, Watch 3 Pro ve bunun gibi Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz çeşitli özelliklerin devam ettirildiğini görüyoruz. Öncelikle Egzersiz uygulaması içinde yüzü aşkın mod var. 18 profesyonel egzersiz moduna hemen erişim imkanı var. Dışarıda koşu, bisiklet, iç mekan yürüyüşü gibi sık yapılan egzersizler bunların arasında yer alıyor. Bunun yanında 85 farklı egzersiz arasından seçim yaparak bunlara da daha hızlı biçimde erişebilirsiniz. Aklınıza gelecek birçok spor, egzersiz veya aktivite türünü bu özelleştirilmiş antrenmanlar arasında görüyoruz. Watch GT 3, zengin sensörleri ve daha da gelişmiş teknolojisi sayesinde egzersiz sırasında aktivite kayıtlarını da yüksek doğrulukla tutuyor. Gerçekleştirdiğiniz egzersizlerin kayıtlarını saatin ekranında görebileceğiniz gibi, Huawei Sağlık uygulaması aracılığıyla daha fazla bilgiyi ekranda görebilirsiniz. Üstelik dışarıdaki aktivitelerde, rota verileriyle de gösteriliyor.
Watch GT 3, yapay zekâ yardımıyla egzersizlerinizi, özellikle de koşu egzersizlerinizi daha verimli yapmayı sağlıyor. Saat, kişisel verilere dayalı olarak koşu planlarını özelleştirebiliyor ve antrenman hedefleri belirleyebiliyor. Periyodik antrenman planları yapmak için sağlık koşusunu ve yüksek yoğunluklu koşuyu özelleştirebiliyor.
Huawei Watch GT 3 inceleme: Sonuç
Huawei, akıllı saat tasarımı konusunda ortaya oldukça iyi işler çıkarıyor. Şirket, her yeni modelle birlikte çıtayı daha da yükseğe çıkarıyor. Watch GT 3’ün, selefi Watch GT 2 Pro modeline göre daha göz alıcı bir model olduğunu söyleyebiliriz. Üstelik tasarım konusunda kuzenleri Watch 3 ve Watch 3 Pro’ya da meydan okuyacak seviyede bulunuyor. Bu akıllı saatin malzeme kalitesi ve tasarımı, kullanımını daha zevkli hâle getiriyor. Dairesel ekranı, geleneksel saat tasarımını sevenler için fazlasıyla uygun, öte yandan ekranın parlaklığı ve renk canlılığı oldukça iyi seviyede. Bu durum hem saat kadranlarını daha çekici gösteriyor hem de saati kullanmayı daha da zevkli kılıyor. Pil ömrü konusunda Watch GT 3 seleflerinin çizgisini iyi biçimde devam ettiriyor. Yoğun biçimde kullanımda bile birkaç gün arayla şarj etmek yeterli olacaktır. Donanım bileşenleri, saatin iyi bir performans ve kullanıcı deneyimi sunmasına yardımcı oluyor. HarmonyOS 2.1, zaten bir akıllı saatten beklenen temel uygulamaları en baştan sunuyor. Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro’daki gibi doğrudan uygulama indirme imkanı olmasa da, Watch GT 2 Pro’dakine göre daha fazla üçüncü taraf uygulamanın indirilebildiğini görüyoruz.
İncelemesini yaptığımız 46mm gövdeli Huawei Watch GT 3, 3399 TL’lik fiyat etiketiyle sunuluyor. Şık tasarımı, büyük boyutlu parlak ekranı, uzun pil ömrü ve kullanışlı uygulamaları düşünüldüğünde, fiyatının hakkını iyi şekilde verdiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. 42mm versiyonunun da 2699 TL’lik fiyatının özelliklerine ve pil ömrüne göre gayet makul olduğunu belirtmeden geçmeyelim.
Huawei Watch GT 3
Huawei Online Mağaza’dan satın alın