İncelemelerManşetler

Huawei Watch 4 Pro İncelemesi

huawei watch 4 pro inceleme

Huawei’nin zengin akıllı saat ürün yelpazesinde her bütçeye, ihtiyaca ve zevke uygun bir seçenek mevcut. Watch Fit serisi biraz daha bileklik tarzında akıllı saat kullanmayı sevenlere hitap ederken, Watch GT serisi ise bir akıllı saatte bulunmasının arzu edileceği özellikleri klasik akıllı saat tasarımıyla iyi şekilde buluşturuyor. Bir de Watch serisi var. Bu seri, Huawei’nin akıllı saatleri içinden en yüksek seviyeyi işaret ediyor. Bir akıllı telefondan bağımsız şekilde çalışma imkanı, kaliteli malzemeler ve şık tasarımla buluyor. 2021 yılının ortalarında gördüğümüz ve HarmonyOS işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saatler olan Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro’nun devamı, 2023’ün ortalarına doğru resmiyet kazanan Watch 4 serisi oldu. Bu seri içinde de Watch 4 ve Watch 4 Pro modelleri var. Bir süredir “Pro” versiyonunu deneyimliyoruz, Huawei Watch 4 Pro inceleme yazısında ve videosunda izlenimlerimizi ve yorumlarımızı aktarıyoruz. eSIM desteği ile akıllı telefondan bağımsız kullanılabilen, Wi-Fi ağlarına tek başına bağlanabilen ve içindeki Huawei AppGallery ile doğrudan uygulama indirebildiğiniz bu akıllı saat ile ilgili yorumlar için sizi inceleme yazısına ve videosuna bekliyoruz.

Huawei Watch 4 Pro

  • Bir Dakikada Sağlık Kontrolü
  • Havacılık Sınıfı Titanyum

Huawei Watch 4 Pro inceleme: Tasarım

Huawei Watch serisi akıllı saatlerin ortak özelliklerinden bir tanesi dairesel ekran. Bu sayede klasik akıllı saatlerin görünümünü başarılı bir şekilde yansıtmaları mümkün oluyor. Öte yandan saatin alt ve üst kısımlarındaki çizgiler, karşımızda bir Huawei akıllı saatinin olduğunu gösteriyor. Daha önce gördüğümüz Watch veya Watch GT serisi akıllı saatlerin genel tasarım izlerini görmekle birlikte Watch 4 serisine özel birtakım yenilikler de mevcut.

huawei watch 4 pro inceleme

Öncelikle, Huawei Watch 4 Pro daha büyük bir ekran-gövde oranıyla geliyor. Saatin ekranının etrafında daha ince bir çerçeve var. Bu da saatin yüzey alanını küçük tutarken daha büyük boyutlu bir ekranı kullanmaya izin veriyor. Öte yandan, ekranı koruyan safir cam yuvarlatılmış, ortasına doğru hafifçe kabaran bir görünümü var. Bu da akıllı saatin biraz daha çekici görünmesine etki ederken görsel açıdan herhangi bir olumsuzluğa neden olmuyor.

Huawei, Watch 4 Pro’da havacılık sınıfı titanyum gövdeye yer veriyor. Bu malzeme seçimi sağlamlıkla beraber hafifliği de getiriyor. Akıllı saatin selefine göre 2 kat daha sert ve 3 kat daha güçlü olduğu belirtiliyor. Öte yandan 65 gram ile selefi Watch 3 Pro ile hemen hemen aynı kalınlığa sahip. Kalınlık tarafında ise 12.9 milimetre ile, 14 milimetrelik selefinden biraz daha ince gelmeyi başarıyor.

Huawei Watch 4 Pro’nun 48mm’lik kasa boyutu var. Bu da 1.5 inç gibi daha büyük boyutlu bir dairesel ekranı beraberinde getiriyor. Saatin sağ kenarında iki adet fiziksel kontrol var. Üstte kurma kolu, basarak saati uyandırmayı, uygulama menüsünü açmayı, saat yüzüne geri dönmeyi sağlıyor. Çevirerek de kullanıcı arayüzünde kaydırma, uygulama menüsü içinde yakınlaştırma ve uzaklaştırma gibi hareketleri mümkün hâle getiriyor. Aşağı düğmesi ise şimdi sadece tek bir uygulama veya favori işleme değil, üç farklı uygulamaya veya işleve hızlı erişim sağlıyor. Hap biçiminde ve yeterli derinlikteki bu tuşa bastığınızda, ekranın sağ alt köşesinde üç farklı simge göreceksiniz. Telefon, Sağlık Görünümü ve Antrenman uygulamaları varsayılan olarak ayarlanmış. Ayarlar içinden aşağı düğmesinin kullanılacağı uygulamaları ve bunların sıralamasını değiştirebilirsiniz.

huawei watch 4 pro inceleme

Huawei Watch 4 Pro, IP68 ile belgelenen suya ve toza dayanıklılık özelliğine sahip. Böylelikle yoğun efor sarfettiğiniz terli antrenmanlarda, yağmur altındaki aktivitelerde, havuzda veya denizde yüzme gibi egzersizlerde akıllı saati bileğinizden çıkarmanız gerekmez. Duşa da rahatlıkla girebilirsiniz. 5 atmosfer basınca kadar dayanıklılık ve 30 metre dalış desteği var. Tıpkı daha önce incelediğimiz Huawei Watch Ultimate gibi, Watch 4 Pro da bir “dalış bilgisayarı” olarak nitelendiriliyor.

Bize gelen Huawei Watch 4 Pro, deri kayışla eşleştirilmiş. Koyu kahverengi kayış saatin gümüş renkli metal gövdesiyle iyi bir uyum sergiliyor. Saati uykuda bile bileğimde muhafaza ettim, sadece 3-4 günde bir şarj için çıkardım. Bu kadar yoğun kullanımda bile fazla sıkıntı vermediğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sıcak yaz günleri için iyi bir performans sergilese de, suda veya spor yaparken kullanım için daha rahat etmek adına, Huawei’nin iyi performans sergilediğini bildiğimiz floroelastomer kayışlarından birini edinmeniz isabetli bir adım olabilir.

Huawei Watch 4 Pro inceleme: Özellikler, Performans ve Pil

Huawei Watch 4 Pro’nun yuvarlak safir camının altında yer alan 466 x 466 piksel çözünürlüklü, 1.5 inçlik dairesel ekran LTPO teknolojisine sahip. Yani yenileme hızı dinamik biçimde değişiyor ve 1 Hz seviyesine kadar inebiliyor. Bu sayede Always-on-Display (AOD), yani sürekli açık ekran özelliğini pil ömrüne çok olumsuz etkide bulunmadan kullanmak mümkün oluyor. Huawei, bu özelliği başlangıçta kapalı olarak sunuyor, ancak ekran ayarları içinden etkinleştirebilirsiniz. Her bir saat yüzüne karşılık gelen sürekli açık ekran temaları var ve bunlar gayet hoş görünüyor. Üstelik çok karanlık olmadığı için saati yüzünüze karşı doğrultmadan da saatin kaç olduğunu rahatlıkla görüyorsunuz.

huawei watch 4 pro inceleme

Saat yüzleri demişken, Watch 4 Pro için yepyeni saat yüzleri tasarlanmış. Örneğin Planet Quest, Dünya başta olmak üzere Güneş Sistemi içindeki gezegenlerin ve Ay’ın, ekranda çok hoş görünen grafiklerini sunuyor. Yandaki kurma kolunu çevirdiğinizde, ekrandaki gezegen veya Ay’ın üstüne düşen Güneş ışığının da değişimini görüyorsunuz. Eğer Dünya’yı seçerseniz, kurma kolunu hareket ettirdiğinizde, alttaki tarihin de değiştiğini ve yeryüzüne düşen Güneş ışıklarının nasıl değişiklik gösterdiğini fark edeceksiniz. Bu saat yüzünü, çeşitli komplikasyonlarla daha da zenginleştirmek mümkün. Bu ilgi çekici saat yüzünün dışında Dual Timezone, Weather gibi saat yüzleri de ilgi çekici görünüyor. Geçen yıl Watch GT 3 Pro ile ilk kez gördüğümüz Multifunction saat yüzü de yenilenmiş. Şimdi eski görünümüne göre biraz daha bağımsız bileşenler var, ancak HarmonyOS’in saat versiyonuna gelen bazı yenilikleri iyi şekilde yansıtıyor.

Watch 4 Pro’nun ekran parlaklığı yüksek ve dışarıda da rahat kullanım sağlıyor. Derin siyahları ve canlı renkleri sayesinde saat yüzlerini, uygulamaları ve bilgi kartlarını etkileyici biçimde gösteriyor. 1.5 inçlik dairesel ekranın yüksek çözünürlüğü de keskin ve net yazılar, grafikler sunuyor. Sonuç olarak ekran, bu üst sınıf saatin kalitesine çok iyi şekilde uyum gösteriyor.

Huawei’nin Watch serisi akıllı saatlerinin önemli özelliği bir akıllı saat olarak bağımsız şekilde çalışmayı ileri götürmesi. Watch 3 modellerini doğrudan Wi-Fi ağlarına bağlamak mümkündü. Aynı durum Watch 4 ve 4 Pro içinde geçerli. Buna ek olarak eSIM desteği sayesinde, bir mobil hattı saate tanımlayabilir ve dışarı çıkarken yanınıza bağlı telefonu alma yükü ve zahmetinden kurtulabilirsiniz. Saate bağımsız bir hat tanımlayabileceğiniz gibi, akıllı telefonunuzda kullandığınız numarayı kullanacak biçimde bir kurulumu da tercih edebilirsiniz. Ancak bunun için operatörün ses konusu özelliği desteklemesi gerekiyor. Eğer bağımsız bir akıllı saat olarak kullanmayı düşünüyorsanız, en güzeli ayrı bir hat ve bununla ilişkilendirilmiş eSIM edinmek olacaktır. eSIM ile ilgili tüm ayarlamaları ister ilk kurulum sırasında, ister daha sonra Huawei Sağlık uygulaması üzerinden yapabiliyorsunuz.

Watch 4 Pro’nun sahip olduğu hoparlör ve mikrofon ikilisi telefon görüşmeleri için yeterli bir performansı ortaya koyuyor. Eğer eSIM ile, telefondan bağımsız bir kullanım düşünüyorsanız, bağlı bir Bluetooth kulaklık telefon görüşmelerini daha rahat gerçekleştirmenizi sağlayacaktır. Ancak kısa süreli, genellikle ihtiyaç duyduğunuzda yapacağınız telefon görüşmeleri için cihazın dahili mikrofonu ve hoparlörü yeterli olur. Hoparlörün yüksek ses çıkış şiddeti, Antrenman koçunun da sesinin gayet iyi biçimde duyulmasını mümkün hâle getiriyor.

huawei watch 4 pro inceleme

Performans açısından Huawei Watch 4 Pro gayet başarılı. Saatin yazılımla uyum içinde çalışan donanım bileşenleri sayesinde gayet iyi bir kullanıcı deneyimi sunuluyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti, uygulamaların açılışı, egzersiz takibinin başlatılması ve bunun gibi işler hızlı ve akıcı. Dokunmatik ekranın tepkisi ve hızı da gayet iyi. Kurma kolu ile kontrol kolay, ancak dokunmatik ekran da benzer seviyede kolaylık ve pratiklik sağlıyor.

Pil tarafına geldiğimizde Huawei, Watch 4 Pro’nun standart kullanımda 4.5 güne varan bir kullanım sergileyeceğini belirtiyor. Saatin Wi-Fi, arka planda veri senkronizasyonu ve bunun gibi işlevlerini kapatarak temel saat özelliklerini açık tutan ultra uzun batarya ömrü ise 21 güne varan bir tek şarj performansı sunuyor. Ben akıllı saati genellikle 3-4 günde bir şarj ettim. Bu zaman zarfında sürekli açık ekran kapalı, arka planda sürekli kalp hızı, kanda oksijen düzeyi takipleri etkin durumdaydı. Ayrıca otomatik Wi-Fi bağlantısı da aktifti ve Bluetooth ile sürekli Huawei P60 Pro ile, düşük güç seviyesinde de olsa bağlantı aktifti. Buna ek olarak geceleri uyku takibi için de saati bileğimden çıkarmadım.

huawei watch 4 pro inceleme

Bir akıllı saat için standart kullanımda iyi bir pil performansının olduğunu söyleyebiliriz. Şarj tarafında da benzer bir durum var. Kablosuz süper şarj özelliği sayesinde şarj hızı selefi Watch 3 Pro’ya göre yüzde 40 oranında artırılmış. Saati sadece 90 dakikada tamamen şarj etmek mümkün. Bunun için kutudan çıkan kablosuz şarj aksesuarını uygun bir güç adaptörüyle birlikte kullanmalısınız. Bu arada, Qi kablosuz şarj protokolünü de destekliyor. Evdeki çalışma masamda duran IKEA masa lambasının tabanındaki kablosuz şarj bölümü, ihtiyaç duyduğumda saati şarj etmek için bayağı yardımcı oldu. Öte yandan Huawei P60 Pro gibi, ters kablosuz şarj destekleyen bir telefonunuz varsa, ihtiyaç duyduğunuz zaman akıllı saatinizi telefonunuzla da şarj edebilirsiniz.

Huawei Watch 4 Pro inceleme: Sağlık ve Egzersiz

Söz konusu sağlık odaklı özellikler olduğunda, Huawei’nin bu alanda fazlasıyla iddialı oyunculardan bir tanesi olduğunu görüyoruz. Şimdiye kadar incelediğimiz Huawei saatlerinde EKG ölçümünden damar sertliğine birçok farklı özelliği gördük. Hatta Huawei Watch D gibi, bilekten tansiyon ölçebilen bir akıllı saatle bile tanıştık. Huawei Watch 4 Pro’da bu ilgi çekici özellik yok. Yine de, sahiplerinin sağlık durumunu kapsamlı ve detaylı şekilde takip ve analiz etmelerine olanak sağlayacak birçok özellik bulunuyor.

huawei watch 4 pro inceleme

Öncelikle nefes sağlığına odaklanan Solunum Kontrolü özelliği var. Özellikle pandemi sonrasında solunum sistemi sağlığına daha çok dikkat eder olduk ve buna uygun özellikleri de akıllı saatlerde görüyoruz. Kanda oksijen düzeyi bunlardan bir tanesiydi ve o da Watch 4 Pro’da mevcut. Solunum Kontrolü özelliği ise, FVC (Zorlu Vital Kapasite) ve FEV1’in (zorlu ekspiryum manevrası) FVC’ye oranı gibi iki değeri ölçüyor ve sonucu da akıllı saatin ekranında gösteriyor. Test oldukça basit, yapmanız gereken tek şey belli bir süre boyunca birkaç kez aralıksız öksürmek. Bu testin sonucu belki gerçek bir tıbbi cihazın doğruluk seviyesinde olmayabilir, ancak verdiği sonuç solunum sağlığı açısından fikir verici ve harekete geçmeye teşvik edici olacaktır.

EKG analizi de, daha önce çeşitli üst sınıf Huawei Watch akıllı saatlerinde olduğu gibi Watch 4 Pro’da da mevcut. Belli aralıklarla, saatin kenarındaki aşağı düğmeye bir süre boyunca parmağınızı temas ettirerek EKG ölçümü yapabilirsiniz. Sonuçlar bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasına kaydediliyor. Yine dolaşım sistemiyle ilgili bir başka özellik olan Damar Sertliği Takibi, Huawei Watch Ultimate’da olduğu gibi Watch 4 Pro’da da mevcut. Sağlıklı bir dolaşım sistemi için damar sertliğinin belli bir aralıkta olması önemlidir ve Watch 4 Pro da, yaptığı ölçümlerle sağlığınız konusunda size bir fikir verecek ve bir sonraki adım için harekete geçirecektir. EKG ve Damar Sertliği ölçümlerine akıllı saat üzerinde başlamadan önce bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında etkinleştirme işlemini yapmanız gerekiyor.

Yukarıdaki sağlık takibi özelliklerinin yanında, daha önceden aşina olduğumuz kalp hızı, kanda oksijen düzeyi, stres, cilt sıcaklığı gibi unsurlar da Watch 4 Pro tarafından takip ediliyor. Yukarıda detaylandırdığımız özelliklerle birlikte, bir dakikada 7 noktadan sağlık taraması yapabiliyorsunuz ve mevcut sağlık durumunuz hakkında Watch 4 Pro size bir rapor çıkarıyor. Bunu, doktora gitmeden, oturduğunuz yerden yaptığınız bir sağlık taraması, yani check-up gibi düşünebilirsiniz. Sonuçlar bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden de takip edilebiliyor. Öte yandan Sağlık Trendleri özelliği sayesinde belirli periyotlardaki taramaların ve raporlamaların oluşturduğu tabloyu izleyebilirsiniz ve sonrasında yediklerinize, içtiklerinize ve hareket alışkanlıklarınıza dikkat etme konusunda yardım alabilirsiniz.

huawei watch 4 pro inceleme

Uyku takibi de Huawei Watch 4 Pro’nun güçlü olduğu alanlardan bir tanesi. Saatin birkaç gün giden pili ve hızlı şarj performansı, aynı zamanda hafifliği ve rahat kayışı, geceleri saati bilekte tutup uyku takibi yapmayı kolaylaştırıyor. Gece çektiğiniz uykunun özetini saatin ekranında görebileceğiniz gibi, daha fazla detayı, çeşitli analiz ve tavsiyeleri bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında bulabilirsiniz.

Spor ve egzersiz konusunda da Watch 4 Pro, daha önceki Huawei akıllı saatlerinin güçlü çizgisini devam ettiriyor. 100’den fazla spor modunu takip etme imkanı var. Bunun dışında, 30 metreye kadar dalış desteği bu akıllı saati güçlü bir dalış bilgisayarı hâline getiriyor. Dalış modu sayesinde farklı dalış egzersizlerinizi takip edebilirsiniz. Bu modda, dalış egzersizi sırasında size yol gösterecek çeşitli tavsiyeler, nefes egzersizleri de sunuluyor.

Huawei’nin TruSport teknolojisi hareket alışkanlıklarınıza ve sağlık durumunuza göre size bir antrenman planı çıkarıyor ve buna göre ilerlemenize katkıda bulunuyor. Eğer kendi başınıza spor yapmak, motive olmak zor geliyorsa, Watch 4 Pro bu noktada size fazlasıyla yardımcı olacaktır.

Otomatik egzersiz takibi, dışarıda yürüyüş, koşu, bisiklet, kürek gibi antrenmanları otomatik olarak algılayarak hareket takibini otomatik olarak başlatıyor. Egzersiz sırasında ilerleyişinizi Watch 4 Pro’nun parlak ve büyük ekranında, çeşitli anlamlı veriler eşliğinde hızlıca görebilirsiniz. Eğer dışarıda yürüyüş yapıyorsanız, geri dönüş rotası özelliği sayesinde geldiğiniz yolu saat üzerinde görerek geri dönüş yolunu buna göre oluşturabilirsiniz. Bu, özellikle ormanda yapılan yürüyüşlerde veya bisiklet binme aktivitelerinde fazlasıyla yardımcı olacaktır.

huawei watch 4 pro inceleme

Aktivite halkaları da yenilendi. Şimdi daha renkli, canlı ve anlaşılır grafiklerle gün içinde yaktığınız kaloriyi, attığınız adım sayısını görüyorsunuz. Halkaları tamamladığınızda çeşitli bildirimleri ekranda görüyor veya halkaları tamamlama konusunda teşvik edici bildirimlerle karşılaşıyorsunuz. Tüm bu gelişmiş özellikleriyle Watch 4 Pro güçlü bir antrenman koçu ve takipçisi gibi çalışıyor.

Huawei Watch 4 Pro’a Düşme Tespiti de gelen yeniliklerden bir tanesi. Herhangi bir düşme olayının meydana gelmesi durumunda akıllı saat bunu algılıyor ve tek bir dokunuşla SOS, yani acil durum uyarısı vermeyi sağlıyor. Bu durumda acil durum kişisi veya acil yardım hattı hızlı biçimde aranıyor. eSIM özelliği aktifse akıllı saatteki hat, aksi takdirde bağlı telefon üzerinden iletişim gerçekleştiriliyor.

Huawei Watch 4 Pro inceleme: Yazılım

Huawei Watch 4 Pro’da HarmonyOS 3.1 yüklü olarak geliyor. Huawei’nin yeni işletim sistemi HarmonyOS ile ilk tanıştığımız akıllı saatlerden bir tanesi Huawei Watch 3 Serisi olmuştu. Şimdi bu serinin devamı niteliğindeki Watch 4 Serisi sayesinde akıllı saat kullanıcı arayüzünde yeni bir tasarım ve yeni özelliklerle ilk kez tanışma imkanı elde ediyoruz.

huawei watch 4 pro inceleme

Daha önce incelediğimiz Huawei akıllı saatlerinde, saat yüzünde sağa sola kaydırarak gezilebilen bilgi kartlarından bahsederdik. Bunlar kalp hızı, kanda oksijen düzeyi, uyku, hava durumu ile ilgili bilgileri tek bir bakışta görme imkanı sunuyordu. Şimdi bunların yerini yeni nesil servis araçları alıyor. Bu servis araçları, düzenli ve kalabalık görünmeyen tasarımlarıyla tek bir bakışta birçok anlamlı bilgiyi ekranda görmeyi sağlıyor. Spor, sağlık, günlük hayat ve bunun gibi her bir farklı senaryo veya kullanım ihtiyacı için bir servis araçları ekranı ayırabilirsiniz. Huawei, 140 farklı özelleştirilebilir kullanım olduğunu belirtiyor. Yeni servis araçlarını doğrudan saatin ekranından oluşturabilir ve istediğiniz zaman bileşenleri değiştirerek ihtiyaçlarınıza göre özelleştirebilirsiniz.

Huawei Watch 4 ve 4 Pro’nun önemli özelliklerinden bir tanesi de doğrudan Huawei AppGallery üzerinden uygulama yükleme imkanına izin vermesi. Watch GT 3 Pro ve bunun gibi akıllı saatlerde de üçüncü taraf uygulama desteği var, ancak bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulamasında bulunan AppGallery bölümü üzerinden yükleme yapılıyor. Bu akıllı saatte ise doğrudan saatte yüklü olan AppGallery içinden uygulamalar içinde gezinebilir ve istediklerinizi yükleyebilirsiniz.

huawei watch 4 pro inceleme

Yüklenen uygulamaların bazıları telefonda yardımcı uygulamaların yüklenmesini gerektirirken bazıları bağımsız şekilde çalışıyor. O uygulamalardan bir tanesi de Petal Maps uygulaması. Bu uygulama akıllı telefonlardaki sağlamlığını ve her geçen gün gelişen yapısını akıllı saatlere de taşıyor. Petal Maps akıllı saatin ekranında tam donanımlı bir haritayı gösteriyor, yürüyüş veya bisiklet binme için yol tarifleri sunuyor. Doğrudan akıllı saat üzerinde, sanal klavyeyi kullanarak gideceğiniz yeri arayıp bulabilir ve daha sonra yol tarifine başlayabilirsiniz. Sesli uyarılar veya titreşimlerle uyarılıyorsunuz ve ekranda yol tarifi gayet hızlı ve doğru biçimde gösteriliyor. Yüksek binaların arasında bile GPS sinyal alışı iyi. Bu noktada dahili GPS alıcısı da işini iyi şekilde yapıyor.

Huawei akıllı saatlerini kullanışlı ve birçok kesime hitap eder hâle getiren unsurlardan bir tanesi de geniş bir akıllı saat yelpazesiyle uyumluluk oluyor. Sadece Huawei akıllı telefonlarıyla değil, iPhone ve Android telefonlarla da Huawei Watch 4 Pro’yu kullanabilirsiniz. Kurulum işlemi için Huawei Sağlık uygulaması akıllı telefonunuzda yüklü olmalı. Bu uygulama iPhone’lara App Store’dan indirilebiliyor. Android telefonlar için de öncelikle Huawei AppGallery’nin telefona kurulması gerekiyor. Sonrasında bu mağaza içinden Huawei Sağlık uygulaması kurulabiliyor. Sonrasında saat ve telefondaki adımları izleyerek bir dakika içinde kurulumu tamamlayabilirsiniz.

huawei watch 4 pro inceleme

Huawei Sağlık uygulaması, saatin topladığı sağlık ve egzersiz bilgilerini göstermenin yanı sıra, akıllı saatin birçok ayarını kolaylıkla yapmayı sağlıyor. Farklı saat kadranı seçenekleri var, bunların arasında ücretli olanlar da mevcut. Bunları da kolaylıkla satın alıp saatinize yükleyebilirsiniz. Sağlık ve egzersiz takip özelliklerinin ayarlanması, bildirim üzerinden gelen SMS veya WhatsApp mesajlarına hızlı yanıtlar oluşturulması, akıllı saatin güncellenmesi bunlarına arasında yer alıyor.

Huawei Watch 4 Pro inceleme: Sonuç

Huawei Watch 4 Pro, bir akıllı telefona bağlı kalmadan hareket etmek isteyenlerin tercih edebileceği, güçlü özelliklere sahip olan bir akıllı saat. Sağlamlık ve şıklığı da iyi şekilde buluşturmayı başarıyor. Havacılık sınıfı titanyumdan yapılmış gövdesi bir hayli sağlam ve saatin de hafifliğine büyük katkıda bulunuyor. 1.5 inçlik ekranı, parlaklığıyla her ortamda iyi bir görüş sunarken saat yüzlerini de çekici biçimde gösteriyor. Öte yandan tek bir bakışta birçok anlamlı veriyi görmeye izin veriyor. Huawei de, farklı saat kadranlarında ve yeni nesil servis araçlarında sunduğu düzenlerle, göz yormadan en fazla miktarda bilgiyi almayı sağlıyor.

  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme
  • huawei watch 4 pro inceleme

Yeni gelen solunum kontrolü özelliğiyle birlikte, bir dakikada kapsamlı bir sağlık kontrolü yapması saati bir hayli ilginç kılıyor. Bu kapsamlı sağlık özellikleri, Huawei Watch 4 Pro’yu yaşı belli bir seviyenin üzerinde olanlar için elverişli hâle getiriyor. Üstelik eSIM desteği, bu kişilere her an ulaşma konusunda da kolaylaştırıcı olacaktır. Düşme tespitini de bu bağlamda önemli bir artı olarak nitelendirebiliriz.

Sağlam gövdesi, şık görünümü, kullanışlı ekranı, Petal Maps ve bunun gibi uygulamalarla ve eSIM desteğiyle akıllı telefondan bağımsız çalışma imkanı, sadece Huawei telefonlarıyla değil, iPhone ve Android telefonlarıyla uyumluluğu, Huawei Watch 4 Pro’yu piyasadaki en cazip üst sınıf akıllı saat seçeneklerinden biri hâline getiriyor.

Huawei Watch 4 Pro

  • Bir Dakikada Sağlık Kontrolü
  • Havacılık Sınıfı Titanyum
Teknoblog'un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.