Manşetler

İlk HarmonyOS akıllı saatleri Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro tanıtıldı

huawei watch 3

Huawei, beklendiği şekilde, kendi geliştirdiği HarmonyOS işletim sistemiyle çalışan ilk akıllı saatlerini; Huawei Watch 3 ve Huawei Watch 3 Pro’yu duyurdu. Huawei başlangıçta akıllı saatleri için Google’ın şimdilerde Wear OS adını taşıyan Android Wear işletim sistemini tercih etmiş, sonrasında ise LiteOS adlı kendi yazılımına yönelmişti. Şimdiyse şirketin, akıllı saatleri içinde üçüncü işletim sistemine geçiş yaptığını görüyoruz.

Yeni işletim sistemine rağmen Watch 3, Huawei’nin önceki giyilebilir cihazlarına benzer bir dizi özellik sunuyor. Yeni eklemeler arasında ise, artık bir liste yerine watchOS tarzı bir uygulama ızgarasından oluşan yeniden tasarlanmış bir ana ekranı bulunuyor. Ayrıca Huawei’nin kendi MeeTime hizmeti aracılığıyla görüntülü arama desteği de bulunuyor.

Bir HarmonyOS cihazı olarak nitelendirilmesine rağmen, Watch 3’ün uzun pil ömrü, işletim sisteminin, Huawei’nin yeni tabletlerinde kullandığı HarmonyOS sürümünden önemli ölçüde farklı olduğunu ve önceki saatlerinde kullanılan LiteOS ile daha fazla ortak noktaya sahip olabileceğini gösteriyor.

https://www.youtube.com/watch?v=y2101ics8jc

Huawei Watch 3 özellikleri

Watch 3’ün tasarımı, Huawei’nin önceki akıllı saatlerinden pek farklı görünmüyor. Akıllı saat 60Hz yenileme hızına ve 1000 nit maksimum parlaklığa sahip dairesel 1.43 inç OLED ekrana sahip. Ekran uçtan uca olduğundan bu akıllı saatte dönen çerçeve yoktur. Bunun yerine, Apple Watch’a benzer şekilde döndürülebilen kadran yardımıyla kullanıcı arayüzünü kontrol edebilirsiniz. Saat, kauçuk kayışlı “sportif” bir model, derili “klasik” bir model ve metal bilezikli “elite” bir model dahil olmak üzere birkaç farklı stilde mevcut olacak.

Aktivite takibi için Watch 3; kalp atış hızı takibi, Sp02 sensörü ve uyku takibi dahil olmak üzere önceki modellerle aynı sensörlerin çoğuna sahiptir. Ancak bu sürüm için yeni olan nokta, Fitbit’in geçen yılki Sense akıllı saatine benzer bir sıcaklık sensörü sunmasıdır. Huawei, bu sensörün gün boyunca cildinizin sıcaklığını sürekli olarak takip edebileceğini söylüyor. Huawei, saatin koşmadan tırmanmaya, bisiklete binmeye ve yüzmeye kadar yüzlerce farklı egzersiz modunu desteklediğini söylüyor.

Watch 2 Pro’daki eSIM desteği burada da mevcut. Bu, Watch 3’ün kendi 4G LTE bağlantısı üzerinde, bir telefondan bağımsız olarak da çalıştırılabileceği anlamına geliyor. Saat, doğrudan sesli arama yapmayı destekliyor ve ayrıca Huawei’nin MeeTime hizmeti aracılığıyla görüntülü aramalar için destek sunuyor. Ancak saatin WhatsApp gibi diğer görüntülü arama servisleriyle çalışıp çalışmayacağına dair herhangi bir doğrulama henüz bulunmuyor.

4G açıkken Huawei, Watch 3’ten yaklaşık üç günlük pil ömrü elde edebileceğinizi söylüyor. Ancak 4G’yi kapatıp telefonu “ultra uzun ömürlü modda” kullanırsanız, bu süre 14 güne kadar çıkıyor. Bu düşük güç modunda bile Huawei, aktivitelerinizi ve antrenmanlarınızı takip edebileceğinizi ve saat yüzlerinin animasyonlu olarak kullanılmaya devam edilebileceğini söylüyor.

Huawei Watch 3 Pro özellikleri

Huawei, Watch 3’ün yanı sıra 4G açıkken 5 güne kadar, uzun pil ömrü modunda ise 21 güne kadar pil ömrü sunan Watch 3 Pro’yu da bugün duyurdu. Bu akıllı saatteki diğer yenilikler arasında daha üst seviyede bir titanyum yapı ve daha doğru GPS izleme yer alıyor.

Üçüncü taraf uygulama desteği, Huawei’nin ilk HarmonyOS saatlerinde merak edilen en önemli noktalardan biri olarak durmaya devam ediyor. Huawei, uygulamalarını cihazlarına getirmek için geliştiricilerle birlikte çalışacağına söz veriyor.  Emirates Havayolları’nın da aralarında bulunduğu bir dizi uygulama logosunu da gösterdi. Ancak bunun ötesinde, tanıdığımız hizmetlere ait herhangi bir uygulama logosu tanıtımlarda görünmüyor. Ayrıca Huawei, henüz büyük müzik akışı hizmetlerinden herhangi birinin desteğini onaylamadı.

Huawei, Huawei Watch 3 ve Watch 3 Pro için fiyat bilgisini ve diğer detayları henüz açıklamadı. Ancak bu yeni akıllı saatlerin çok yakında Türkiye’ye gelmesini bekliyoruz.