HarmonyOS ile birlikte Huawei ekosistemi içinde yeni bir dönem başlıyor. Bu işletim sistemiyle çalışan ilk Huawei ürünü olarak birkaç hafta önce MatePad 11’in detaylı bir incelemesini yayınlamıştık. Bu sayede HarmonyOS’in tabletlerde nasıl bir deneyim sunduğuna ayrıntılı biçimde bakmıştık. Şimdi sıra geldi bu işletim sisteminin akıllı saatlerde neler yaptığına bakmaya… 5699 TL’lik tavsiye edilen satış fiyatıyla Türkiye’de satışa sunulan Huawei Watch 3 Pro, HarmonyOS yüklü olarak gelen ilk Huawei akıllı saatlerinden bir tanesi. Şimdiye kadar piyasada gördüğümüz Huawei akıllı saatleri, özellikle sağlıklı yaşam ve egzersiz tarafında güçlü özellikler sunuyordu ve iki haftaya varan pil ömrüyle öne çıkıyordu? Huawei Watch 3 Pro ve yüklü olarak gelen HarmonyOS hangi yeniliklere kapı açıyor. Huawei Watch 3 Pro inceleme yazısı ve videosuyla akıllı saati, yeni platformu tanıyor; izlenimler ve yorumlar aktarıyoruz.
Huawei Watch 3 Pro inceleme: Tasarım
Huawei akıllı saatlerinde genellikle dairesel ekran tasarımını tercih ediyor. Bu tercih Watch 3 Pro’da da devam ediyor. Huawei’nin geçen yılın ikinci yarısında Türkiye’de satışa sunduğu Watch GT 2 Pro modeli, sahip olduğu şık tasarım ve kaliteli malzemeleriyle beğenimizi kazanan bir akıllı saat modeliydi. Aynı çizginin Watch 3 Pro’da da izlendiğini, hatta bunun ileri taşındığını görüyoruz.
Huawei Watch 3 Pro da, önünde safir cam taşıyan, arkası seramik kaplamaya sahip olan, titanyum gövdeli bir akıllı saat. Tasarımıyla klasik saatlerden farksız olan Watch 3 Pro’yu bileğinize taktığınızda, dikkat çekmemesine imkan yok. Huawei, saatin hatlarını daha da keskinleştirmiş ve gövdeyi de biraz kalınlaştırmış. 14 milimetre ile bir saat için kalınlık sınırının zorlandığını görüyoruz. Buna rağmen bileğimde gayet şık durduğunu, kaba görünmediğini belirtmemiz gerekiyor. Watch GT 2 Pro’ya göre artan kalınlığı ve büyüyen gövdesi, doğal olarak ağırlık artışını da beraberinde getiriyor. Saat, 63 gram ağırlığa sahip. Ne var ki, saati günün çok büyük bir kısmında bileğimde taşımama rağmen baskı veya yorgunluk yaratmadığını söylemem gerekiyor.
Watch 3 Pro, büyüyen gövdesine rağmen diğer Huawei akıllı saatleri gibi 22mm kayışları destekliyor. Huawei, gövdenin kayışla uyum sağlaması için, bağlantı noktalarındaki boynuz görünümlü yapıları biraz büyük tutmuş. Ancak kayış ve gövde buluşmasının oldukça şık biçimde tasarlandığını görüyoruz. Saatin elimizdeki versiyonunda gerçek deriden yapılmış bir kayış var. İçinde bulunduğumuz sıcak yaz günlerinde bu kayışın kullanım sırasında fazla rahatsızlık verdiğini söyleyemem. Ancak sık spor yapan biriyseniz ya da denize veya havuza girecekseniz, Watch 3 Pro’yu bileğinizde tutmak için silikon kayış edinmeniz yerinde olacaktır.
Havuz veya deniz demişken, Watch 3 Pro da suya dayanıklı bir akıllı saat. 5 atmosfer ve 50 metre derinliğe kadar suya dirence sahip. Bu da Huawei’nin bu üst sınıf ve şık görünümlü akıllı saatini her türlü aktivite için elverişli hâle getiriyor.
Watch 3 Pro’nun ekranının etrafında diğer Huawei saatlerinde olduğu gibi, ona klasik saat havası veren bir çerçeve veriliyor. Sağ kenarda iki adet fiziksel kontrol var. Bunlardan bir tanesi klasik saatlerde gördüğümüz halkayı andırıyor. Döndürerek kullanıcı arayüzünde gezinmeniz mümkün. Aynı zamanda dokunsal geri bildirimlerle gezintiyi biraz daha verimli hâle getiriyor. Ayrıca bu kontrole bastığınızda saatin uygulama menüsüne erişebilirsiniz. Hemen altında ise hap biçiminde bir hızlı erişim tuşu var. Daha önceki Huawei akıllı saatlerinde bunu Egzersiz uygulamasına hızlı geçiş için kullanıyorduk. Ancak şimdi istediğiniz bir uygulamaya atamanız da mümkün oluyor. Yine sağ kenarda Watch 3 Pro’nun güçlü hoparlörü var. Sağ kenarda ise mikrofonu görüyoruz. Saatin seramik kaplamalı arka yüzünde kalp hızı ölçümü, kanda oksijen düzeyi ölçümü ve bunun gibi işlevler için çeşitli sensörler bulunuyor.
Huawei Watch 3 Pro inceleme: Donanım, Özellikler ve Pil
Yukarıda belirttiğim gibi, Huawei Watch 3 Pro’da dairesel ekran yer alıyor. Bu ekran 1.43 inçlik büyüklüğe sahip. 326 ppi gibi, bir akıllı saat ekranı için yüksek kabul edebileceğimiz bir piksel yoğunluğunun varlığı söz konusu. Böylelikle fazlasıyla okunaklı yazılar, net grafikler ve görseller sunuluyor. 60 Hz yenileme hızına sahip olan ekran, kullanıcı arayüzü geçişlerinde, kaydırmalarda iyi bir akıcılık sunuyor.
AMOLED ekran, 1000 nit gibi yüksek bir parlaklık sunuyor. Bu sayede dışarıda, parlak güneş ışığı altında bile iyi bir performans sunuluyor. Buna ek olarak ekrana tam karşıdan bakmasanız bile, ekrandakiler rahatlıkla görülüyor, anlaşılıyor. Bunun yanı sıra AMOLED ekranın varlığı sayesinde pil ömrünü de gözeterek sürekli açık ekran özelliğinden yararlanmak mümkün oluyor. Böylelikle Watch 3 Pro’yu, aktif biçimde kullanmadığınız durumlarda da, klasik bir saat gibi görünecek biçimde bileğinizde taşımayı sürdürebilirsiniz.
Huawei Watch 3 Pro, sahip olduğu işlemciyle de üst sınıf bir akıllı saat olduğunu gösteriyor. Huawei tarafından açık biçimde belirtilmese de, bu akıllı saatte Huawei yapımı HiSilicon Hi6262 yonga set bulunuyor. Huawei, bu işlemcinin tipik 4 G senaryolarında yüksek performans sunduğunu belirtiyor. Güç tasarrufu algoritması 3.0 sayesinde saatin pilinin idareli biçimde kullanılması da sağlanıyor. Buna ek olarak Huawei, akıllı saatin daha akıcı ekran işlemleri sunması için çift yonga seti kullandığını dile getiriyor. Diğer yandan, akıllı saatte 2 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Dahili hafıza, saate yeteri kadar uygulama yüklemeye veya müzik parçası aktarmaya izin veriyor.
Watch 3 Pro, sahip olduğu bu donanım paketiyle iyi bir performans gösteriyor. Gerek normal kullanım modunda gerek süper güç tasarrufu modunda, akıllı saat akıcı biçimde çalışıyor. Kullanıcı arayüzünde gezinti hızlı, saat üzerinde saat yüzü değiştirme, bunların ayarlamalarını yapma ve benzeri işler de hızlıca gerçekleştiriliyor. Kaydırma ve bunun gibi işlerde de tepkisellik iyi derecede bulunuyor.
Huawei, Watch 3 Pro’nun tek başına çalışabilmesi için gerekli özellikleri de sunuyor. Akıllı saatte gelişmiş bir GPS sistemi sunuluyor. Huawei, çift kanallı GPS ile rakipsiz doğruluğun sunulduğunu belirtiyor. Aynı zamanda iki GNSS ile yer belirleme kanalına sahip olan sektördeki ilk saat olduğunu belirtiyor. Bu sayede dahili GPS sistemi barındıran akıllı saatlere göre daha doğru konumlandırma yapıldığı belirtiliyor. Sonuç olarak dışarıda gerçekleştirdiğiniz antrenmanlarda yanınıza telefonunuzu almaya gerek duymadan rota takibi yapabilir, mesafe bilgilerini antrenman kayıtlarınıza ekleyebilirsiniz. Üstelik çift kanallı GPS sistemi sayesinde geçtiğiniz yerlerin kaydı daha iyi tutuluyor ve mesafe bilgisi de daha iyi biçimde kaydediliyor.
Bunun yanı sıra, akıllı saatte eSIM desteği var. Bu sayede telefonunuzdan bağımsız olarak Huawei Watch 3 Pro’yu dışarıda gerçekleştireceğiniz aktivitelerde tek başına kullanabilir, hücresel veri bağlantısı kurabilir veya telefon görüşmeleri gerçekleştirebilirsiniz. Bunun yanı sıra, Huawei Watch 3 Pro’yu eşleştirdiğiniz telefonun SIM kartıyla eşleştirecek biçimde de kullanabilirsiniz. Yani, aynı numara için fiziksel SIM ve eSIM tanımlayabilir, telefonunuzdaki fiziksel SIM kartın yanında saati de aynı numara için eSIM’le kullanabilirsiniz. Bu özellik şu anda Turkcell’de desteklenmiyor, ancak eSIM desteğinin Türkiye’de gelişmesi ve yaygınlaşmasıyla birlikte bu imkandan da yararlanabileceğinizi tahmin ediyoruz.
Öte yandan Huawei Watch 3 Pro, sahip olduğu dahili mikrofon ve hoparlör sayesinde bağlı telefona gelen çağrıları doğrudan akıllı saat üzerinden cevaplamaya izin veriyor. Karşı tarafın sesi gayet anlaşılır şekilde duyuluyor. Bununla birlikte karşı taraf da sizin sesinizi gayet net ve anlaşılır biçimde alıyor. Huawei Watch 3 Pro, telefonunuza erişemediğiniz durumlarda görüşmeleri rahatlıkla yapmanıza olanak sağlayacaktır.
Bağlantı ve bunun gibi özelliklerden bahsetmişken, Huawei Watch 3 Pro’da 802.11b/g/n Wi-Fi desteğinin bulunduğunu belirtelim. Bunun yanı sıra Bluetooth 5.2 teknolojisi de destekleniyor. NFC desteği de akıllı saatte mevcut.
Pil tarafında Huawei Watch 3 Pro iki farklı senaryoyu kullanıcılara sunuyor. Tüm uygulamaların aktif biçimde internete erişebildiği, üçüncü taraf uygulamaların kullanılabildiği, Akıllı mod olarak adlandırılan kullanım modunda 5 güne varan bir kullanım imkanı sunuluyor. Bu, günümüzde birçok akıllı saatte gördüğümüz 2-3 günlük ortalama kullanım süresinin üzerine çıkıldığını gösteriyor. Pratikteki izlenimlerimiz de Huawei’nin verdiği bu süreye çıkılabileceğini gösteriyor.
Bir de Ultra-uzun pil modu var. Bu modda akıllı saatin sadece belirli uygulamalarının internete erişmesine izin veriliyor, üçüncü taraf uygulama desteği kısıtlanıyor. Deyim yerindeyse, Huawei’nin daha önce gördüğümüz akıllı saatlerindekine benzer bir yazılım ve kullanım deneyimi sunuluyor. Bu modda yine çeşitli egzersiz modlarını kullanmak veya sağlıklı yaşam işlevlerine erişmek mümkün oluyor. Kalp hızı, kanda oksijen düzeyi gibi ölçümler, uyku takibi, egzersiz ve hareket takibi, telefon görüşmeleri yapma veya navigasyon gibi işlevler kullanılabiliyor. Ayrıca bisiklet, koşu ve bunun gibi 14 egzersiz modu destekleniyor. Bu modda kullanımda 21 güne varan bir çalışma süresine ulaşılabiliyor. Watch 3 Pro’yu deneyimlemek için bu kadar uzun bir zamanımız henüz olmadı, ancak bu modu etkinleştirdiğimiz sürede elde ettiğimiz izlenimler, Huawei’nin verdiği taahhüdün yerinde olduğunu gösteriyor.
Huawei Watch 3 Pro’yu kutusundan çıkan disk biçimli şarj aksesuarı yardımıyla şarj edebilirsiniz. Bununla birlikte Qi kablosuz şarj destekli aksesuarlarla da saati şarj etmeniz mümkün. Kendi şarj adaptörüyle şarj işlemi iki saate yakın bir sürede tamamlanıyor. Bu arada Huawei, sadece 10 dakikalık şarj ile yüzde 20’ye kadar şarjın sağlandığını ve bunun da 20 saatlik kullanım için yeterli olduğunu belirtiyor. Bu arada ters şarjı da destekliyor. Huawei Mate 40 Pro ve bunun gibi, ters kablosuz şarj destekli bir telefon kullanıyorsanız, saatinizi şarj etmek için telefonunuzu kullanabilirsiniz. Bu durum, uzun yolculuklarda veya tatillerde telefonunuzu bir şarj aksesuarı gibi kullanma imkanı verecektir.
Huawei Watch 3 Pro inceleme: Yazılım
En başta belirttiğim gibi, HarmonyOS işletim sistemini ilk kez bir akıllı saatte deneyimliyoruz. Huawei Watch 3 Pro, HarmonyOS 2.0 ile yüklü olarak gelen ilk akıllı saatlerden biri. Huawei, bu işletim sistemiyle birlikte şimdiye kadar akıllı saatlerinde görmediğimiz bazı özellikleri ve imkanları kullanıcılarına sunuyor.
Öncelikle eşleştirme sürecinden başlayalım. Huawei Watch 3 Pro’yu kullanabilmek için öncelikle eşleştireceğiniz telefona Huawei Sağlık uygulamasını yüklemeniz gerekiyor. Bu uygulama Huawei AppGallery, Google Play Store ve Apple App Store’da mevcut. Kutudan çıkan QR kodunu telefonunuzun kamera uygulamasına okutarak uygulamayı telefonunuza kolaylıkla indirebilirsiniz. Bu demek oluyor ki, Watch 3 Pro’yu istediğiniz akıllı saatle kullanabilirsiniz. Ben eşleştirmeyi elimdeki Huawei Mate 40 Pro ile gerçekleştirdim. Huawei Sağlık uygulaması bu telefonda zaten yüklü durumdaydı. Bu durumda eşleştirme süreci biraz daha kolay oldu, sadece telefonu saatin yakınına getirmem yetti. Mate 40 Pro’nun ekranında beliren penceredeki bağlan komutuna tıklatarak süreci başlattım ve akıllı saati sadece 1-2 dakika içinde kullanıma hazır hâle geldi.
Öncelikle Watch 3 Pro’da gezinti işleminin pürüzsüz biçimde gerçekleştiğini belirtelim. Geçişler, kaydırma ve bunun gibi hareketleri dilerseniz dokunmatik ekran üzerinde parmağınızı hareket ettirerek, dilerseniz saatin ekranının kenarlarında parmağınızı kaydırarak gerçekleştirebilirsiniz. Üstelik ikinci hareketle harita, fotoğraf ve benzeri içerik ve uygulamalarda yakınlaştırma ve uzaklaştırma da yapabilirsiniz. Bu hareketleri ıslak ellerle gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede suda gerçekleştirdiğiniz antrenmanlarda saati daha rahat biçimde kontrol edebilirsiniz. Dokunmatik ekrandan daha rahat ve kullanışlı bir gezinti aracı ise sağ kenardaki halka oluyor. Bunu döndürerek kaydırma, yakınlaştırma ve benzeri işlevleri gerçekleştirebilirsiniz. Bastığınızda ise uygulama menüsüne, diğer bir deyişle Grid Launcher adlı kullanıcı arayüzüne erişebilirsiniz.
Grid Launcher, HarmonyOS ile birlikte Huawei akıllı saatlerinde ilk kez karşılaştığımız yepyeni bir arayüz. Saatte yüklü olan uygulamalara veya Huawei AppGallery’den yükleyeceğiniz uygulamalara erişim için bu alanı kullanıyorsunuz. Sağdaki fiziksel halka yardımıyla simgeleri büyütüp küçültebilir, ekran üstünde parmağınızı kaydırarak istediğiniz kısayolu kolaylıkla bulabilir ve uygulamayı başlatabilirsiniz.
Uygulamalar demişken, daha önceki Huawei akıllı saatlerinde gördüğümüz egzersiz ve sağlık uygulamalarının yanına daha fazlasını ekleyebilirsiniz. Üstelik bunları doğrudan bileğinizden çalıştırabileceğiniz Huawei AppGallery mağazası üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. Sade, kolay anlaşılır ve aşağı doğru kaydırarak kolaylıkla gezinebilen Huawei AppGallery uygulaması üzerinden akıllı saate özel olarak tasarlanmış uygulamaları yükleyebilirsiniz. Bu uygulamaların bazıları bağımsız olarak çalışırken, Petal Haritalar gibi bazı uygulamalar bağlı telefona da uygulamanın yüklenmesini gerekli kılıyor. Akıllı telefona indireceğiniz uygulamanın kısayolu da saatin ekranında bir kare kod olarak gösteriliyor.
HarmonyOS ile birlikte daha fazla saat yüzü seçeneğini bizzat Huawei Watch 3 Pro üzerinde görüyoruz. Üstelik yeni gelen etkileşimli saat yüzleri sayesinde saatin büyük boyutlu, canlı ve parlak ekranı daha eğlenceli ve verimli biçimde kullanılabiliyor. Örneğin Video Saat Yüzü sayesinde saat ekranında bir video gösterilirken, Oyun Saat Yüzü saatin ekranında efsanevi tilt oyununun küçük bir versiyonunu oynamaya izin veriyor. Bilgilendirici Saat Yüzü ise saatin ekranında birçok veriyi aynı anda görmeye izin veriyor. Komplikasyon olarak da adlandırılan bilgi alanlarının yönetimini de bizzat saatin ekranı üzerinden yapabilirsiniz. Bununla birlikte bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması üzerinden de saat yüzü kontrolünü ve yönetimini gerçekleştirebilirsiniz.
Saat yüzündeyken parmağınızı ekran üstünde farklı yönlere hareket ettirerek çeşitli araçlara erişebilirsiniz. Ekranın üst kısmından aşağı kaydırarak saatin çeşitli ayarlarına hızlı biçimde erişebileceğiniz kontrol merkezini görebilirsiniz. Ekranın alt kenarından yukarı kaydırdığınızda ise bildirimlere erişiyorsunuz. Sağa sürükleyerek Huawei Asistan’a erişebileceğiniz belirtiliyor, ancak elimizdeki sürümde şu anda bu özellik açık durumda değildi. Şu anda burada şimdilik hava durumu bilgisini görüyoruz. Sola sürükleyerek Aktivite kaydı, Kalp hızı, kandaki oksijen düzeyi ve benzeri sağlık ve egzersiz odaklı bilgi ekranlarını görebilirsiniz.
HarmonyOS’in varlığı sayesinde diğer Huawei cihazlarıyla ortak çalışma ve veri paylaşımı imkanları da genişliyor. Bunun bir örneğini Müzik uygulamasında görüyoruz. Huawei’nin akıllı telefonlarında ve tabletlerinde gördüğümüz müzik uygulamasında çeşitli çalma listeleri altında bazı parçalar sunuluyor. Bunlarla kendinize ait listeler oluşturmanız veya parçaları cihazınıza indirmeniz mümkün. Bağlı telefonunuzda bulunan Huawei Müzik uygulamasındaki çalma listelerini doğrudan Watch 3 Pro’daki Müzik uygulamasında görebilir, bu parçaları cihazınıza indirmeden çevrimiçi olarak dinleyebilirsiniz. Benzer şekilde, saatin dahili hafızasına yükleyeceğiniz parçaları da Müzik uygulaması aracılığıyla dinleyebilirsiniz. Böylelikle spor yaparken, yanınızda telefon olmasa bile müzik keyfini yaşayabilirsiniz. Watch 3 Pro’nun hoparlörü üzerinden tatmin edici bir ses çıkışı almak mümkün olurken, Huawei FreeBuds 4 ve bunun gibi Bluetooth kulaklıklarla eksiksiz bir müzik keyfi yaşamanız mümkün olacaktır.
Yazılım güncelleme işlemini de doğrudan saat üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. HarmonyOS buna izin veriyor. Saati Wi-Fi ağına bağladıktan sonra Ayarlar içinden yazılım güncellemesi bölümüne gelerek yeni sürüm kontrolü yapabilir ve saatin güncelleme işlemini başlatabilirsiniz.
Huawei Watch 3 Pro inceleme: Egzersiz ve Sağlıklı Yaşam
Huawei’nin akıllı saatleri ve bileklikleri sağlıklı yaşam ve egzersiz konusunda rüşdünü ispat etmiş durumda. Huawei Watch 3 Pro’da da bunun yararını görüyoruz. Şimdiye kadar deneyimlediğimiz ve incelediğimiz Huawei giyilebilir ürünlerinde gördüğümüz özellikleri Watch 3 Pro’da da hazır biçimde görüyoruz. Ve bunlar oldukça güçlü şekilde çalışıyor.
Öncelikle egzersizden başlayalım. Huawei, Watch 3 Pro’nun 100’den fazla egzersiz modunu desteklediğini belirtiyor. Açık havada koşma, yürüme, tırmanma, patika koşuları, bisiklet binme, açık suda yüzme ve triatlon gibi aktivitelerin yanında; iç mekanda koşu, bisiklet, havuzda yüzme, serbest antrenman, eliptik, kürek çekme gibi aktiviteleri Egzersiz uygulamasında, her an erişilebilir biçimde görüyorsunuz. Bunun yanı sıra farklı kategorilerde 85 farklı özel egzersizi de uygulamaya kolaylıkla ekleyebilir ve bu özel egzersizlerdeki hareket takibini daha doğru biçimde yapabilirsiniz.
Bu arada otomatik hareket algılama ile çeşitli aktiviteleri otomatik olarak izlemeye başlama imkanı da Watch 3 Pro’da mevcut. Egzersiz sırasında İngilizce olarak geçilen çeşitli bilgi mesajlarıyla ne durumda olduğunuza dair küçük ancak yararlı geri bildirimler alıyorsunuz. Aktivite kayıtları ise gerçekleştirdiğiniz tüm egzersiz ve hareket kayıtlarını takip etmenize izin veriyor.
Uyku takibi de iyi biçimde çalışıyor. Daha önce olduğu gibi farklı uyku aşamalarının zaman aralıklarını ve sürelerini görebilir, daha iyi bir uyku için tavsiyeler alabilirsiniz. Watch 3 Pro her ne kadar normale göre ağır ve büyük boyutlu bir saat olsa, üstüne üstlük deri kayış taşısa da, deneyimlediğim süre boyunca bu akıllı saati uyurken bileğimde tutmaktan rahatsızlık duymadım.
Kalp hızı ölçümü ve yine son zamanlarda akıllı saatlerde daha sık görmeye başladığımız kanda oksijen düzeyi ölçümü gibi özellikler de mevcut. Bunlar isteğe göre kullanılabileceği gibi, sürekli ölçüm imkanı da sunuluyor. Stres testi, nefes egzersizi gibi sağlık odaklı uygulamalar da bu akıllı saatte mevcut durumda.
Huawei Watch 3 Pro’da eklenen yeniliklerden bir tanesi de sıcaklık sensörü. Bu sayede Huawei, cilt sıcaklığının ölçülebileceğini belirtiyor. Huawei Sağlık uygulaması içinden etkinleştirerek sürekli sıcaklık izlemesini yapabilirsiniz. Elimizdeki Watch 3 Pro test örneğinde henüz Sıcaklık uygulaması yüklü olmadığı için bu özelliği test etme imkanımız olmadı. Her ne kadar vücut sıcaklığını tam anlamıyla ölçmek için başvurulacak birinci yöntem olmayacak olsa da, içinde bulunduğumuz günlerde vücut sıcaklığını her an ölçmek için kullanabileceğiniz pratik bir yöntem olarak nitelendirilebilir.
Otomatik düşme algılama ve SOS çağrısı da Huawei Watch 3 Pro’da gördüğümüz özelliklerden bir tanesi. Watch 3 Pro ani düşmeleri otomatik olarak algılıyor ve tek tıklatmayla acil yardım çağrısında bulunmanızı sağlıyor.
Huawei Watch 3 Pro’nun topladığı tüm sağlık verilerini saatin büyük ekranında açık şekilde görebilirsiniz. Ancak bağlı telefondaki Huawei Sağlık uygulaması anlaşılır grafikler ve açıklamalar eşliğinde sağlık durumunuzu sürekli takip etmenizi sağlıyor. Bunun yanı sıra Huawei Sağlık uygulaması Watch 3 Pro’nun saat yüzlerini ayarlama, sağlık izleme özelliklerini kontrol etme, eSIM etkinleştirmesini yapma gibi işler için de kullanılıyor.
Huawei Watch 3 Pro inceleme: Sonuç
Huawei, son birkaç yıldır çıkardığı akıllı saatleri ve bileklikleriyle diğer akıllı saat platformlarının yanında ciddi ve güçlü bir alternatif oluşturmuştu. HarmonyOS ile başlayan yeni dönemde bunun devam ettirildiğini ve üstüne üstlük yeni özellikler ve yeteneklerle deneyimin zenginleştirildiğini görüyoruz. Daha önceki ürünlerde gördüğümüz güçlü sağlık ve egzersiz odaklı özellikler korunurken, bunun yanına HarmonyOS ile birlikte eklenen yeni imkanlar Huawei’nin akıllı saatlerini ve gelecekte çıkacak diğer giyilebilir ürünlerini daha da güçlü yapacak gibi görünüyor.
Huawei Watch 3 Pro, tek başına bir akıllı saat olarak değerlendirildiğinde, üst sınıfın da üst kısımlarında yer alıyor. Öncelikle Huawei’nin seçmiş olduğu malzemeler, deri kayış ve bunun gibi üst sınıf unsurlar saatin sahip olduğu 5699 TL’lik fiyatı açıklıyor. Dairesel ekranı yüksek bir kaliteye sahip ve her ortamda iyi bir kullanım sağlıyor. Mikrofonu ve hoparlörü de bunlara bağlı olarak kullanılan telefon görüşmeleri, müzik dinleme gibi işlevleri iyi şekilde yerine getirmeye izin veriyor. Pil konusunda Huawei Watch 3 Pro, süper güç tasarrufu modunda seleflerinin çizgisini sürdürüyor. Akıllı mod kullanımında da, rakiplerinden daha güçlü bir pozisyonda olduğunu gösteriyor. Huawei Watch 3 Pro, öncelikle Huawei’nin akıllı telefonlarını kullananlara önerilir. Eğer Huawei ekosistemine kayıtlı olan cihazlarınız varsa, Huawei Watch 3 Pro, bunlarla daha iyi bir ortak çalışma imkanı sağlayacaktır.