Teknoloji

Huawei’nin üçlü katlanabilir telefonu bir kez daha görüntülendi

huawei

Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su Richard Yu, kısa süre önce şirketin yakında çıkacak olan üç kez katlanabilir telefonu kullanırken görülmüştü. Söz konusu görsel, cihazın büyük katlanabilir ekranı konusunda önemli bir fikir veriyordu. Richard Yu şimdi de telefonu katlanmış şekilde kullanırken görüntülendi.

Üçlü katlanabilir tasarım nedeniyle cihazın diğer katlanabilir telefonlara kıyasla daha kalın olduğunu, ancak aşırı hantal görünmediğini belirtmek gerekiyor. Kalınlığın telefon açıldığında 5 mm, katlandığında ise 15 mm civarında olması bekleniyor. Arka kamera, Mate 50 serisinin tasarımına benzeyen dairesel, eğimli bir modül kullanıyor ve Paris çıkıntılarıyla çevrili gibi görünüyor.

Önceki sızıntılar, telefonun içe katlanan, dışa katlanan ve çift menteşeli bir tasarıma sahip olduğunu göstermişti. Ekranın yaklaşık 10 inç olması ve en solda merkezi olarak yerleştirilmiş bir kamera deliği olması bekleniyor. Cihaz, Kirin 9 serisi bir işlemciyle gelecek ve büyük ihtimalle yılın son çeyreğinde tanıtılacak Mate 70 serisinden önce resmiyet kazanacak.

huawei

Ünlü duyumcu Digital Chat Station da Huawei’nin eylül ayında Çin’de büyük bir etkinlik gerçekleştireceğini ve bu telefonu tanıtacağını iddia etti. Şirketin bu etkinlikte Nova 13 serisini ve Watch GT 5 akıllı saati gözler önüne çıkarabileceği de aynı paylaşımdaki iddialar arasında yer alıyor.

Huawei yeni katlanabilir telefonunu hangi isimle sunacak?

Huawei’nin yeni katlanabilir telefonunu hangi isimle piyasaya süreceği konusunda ise henüz bir bilgi sızmış değil. Ancak eylül ayına yaklaştıkça bu konuda da bilgilerle karşılaşmak sürpriz olmayacaktır.