Teknoloji

Huawei tablet pazarında yüzde 50’nin üstünde büyüdü

huawei matepad

Huawei, 2024’ün ikinci çeyreğinde küresel tablet pazarında bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 51’lik büyüme kaydetti. Canalys’in verileri, Çinli üreticinin daha fazla sevkiyat ve daha fazla pazar payıyla küresel tablet yarışında söz sahibi olabileceğini gösteriyor.

Canalys’in verilerine göre, 2024’ün ikinci çeyreğinde küresel tablet pazarı bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18 oranında arttı. Bu dönemde toplamda 35.9 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirildi.

Huawei, yılın ikinci çeyreğinde 2.5 milyon tablet sevkiyatı gerçekleştirdi ve yüzde 7’lik bir pazar payı yakaladı. Bu oranın ilk çeyreğe kıyasla çok az daha küçük olduğunu belirtmek gerekiyor. Ancak bir önceki yıla kıyasla pazar payında yüzde 2.5’lik bir artışın olması göze çarpıyor. Huawei’nin sevkiyat değerinde de bir artış kaydetmesiyle birlikte şirketin toplam büyüme oranı yüzde 51’e yaklaştı ve yüzde 50.8 olarak gerçekleşti.

Canalys’e göre; Huawei’nin üçüncü sıraya yerleşmesinde başta Çin olmak üzere Avrupa, Orta Doğu ve Afrika’daki tablet satışları önemli bir rol oynuyor. Bu bölgelerin Huawei’nin tablet pazarında daha yukarıya çıkmasına yardımcı olduğu belirtiliyor.

Huawei tablet pazarında Apple ve Samsung’u takip ediyor

Küresel tablet pazarının zirvesinde yıllardır olduğu gibi yine Apple bulunuyor. Cupertino merkezli şirket pazarın yüzde 38.7’lik kısmını elinde bulunduruyor. Apple’ı alışılageldiği şekilde Samsung takip ediyor. İkinci çeyrekte 6.7 milyon tablet satan Samsung’un pazar payı yüzde 12.7 oldu. Üçüncü sıradaki Huawei’yi ise Lenovo ve Xiaomi izliyor.

İLGİLİ HABERLER