Huawei, yeni nesil katlanabilir telefonu Pocket 3 modelini tanıtmaya hazırlanıyor. Şirketin üst düzey yöneticilerinden Richard Yu, önümüzdeki hafta sürpriz bir ürünün duyurulacağını açıkladı. Modelin adı doğrudan belirtilmese de, bu açıklamanın Pocket 3’e işaret ettiği düşünülüyor. Huawei Pocket serisi, şirketin dikey katlanabilir telefon pazarındaki yenilikçi çözümlerinden biri olarak biliniyor. Yu, cihazı “beklenmedik bir ürün” olarak tanımlarken, aynı zamanda Huawei’nin Android’den tamamen bağımsız HarmonyOS Next işletim sistemini kullanan ilk model olacağını belirtti.
Huawei, HarmonyOS işletim sistemini yıllardır geliştiriyor ve ekosistem bağımsızlığını güçlendirme yolunda önemli adımlar atıyor. HarmonyOS Next ise tamamen Android desteğini terk eden ilk sürüm olarak öne çıkıyor. Pocket 3, bu yeni işletim sisteminin gücünü ve Huawei’nin yazılım alanındaki yeniliklerini sergileyen ilk cihaz olacak.
Çinli sızıntı kaynağı Digital Chat Station, Huawei Pocket 3’ün teknik detaylarıyla ilgili önemli bilgiler paylaştı. Cihaza dair en dikkat çekici noktalardan biri, önceki dikey katlanabilir modellerden oldukça farklı bir tasarım anlayışına sahip olması. Paylaşılan bilgilere göre, cihazda 6.28 inçlik bir iç ekran bulunacak ve bu ekran 3:2 en-boy oranına sahip olacak. Bunun yanında 3.48 inç büyüklüğünde bir kapak ekranı, 50 MP ana kamera ve suya ve toza dayanıklılık sertifikası gibi özelliklerin de cihaza eşlik edeceği öne sürülüyor.
Huawei Pocket 3 küçük bir iPad mini gibi görünebilir
Pocket 3’ün açıldığında küçük bir iPad mini’ye benzediği belirtiliyor. Huawei’nin bu modelle yeni form faktörlerini denemek istediği ve geleneksel katlanabilir telefonlardan farklı bir tasarım sunmayı amaçladığı ifade ediliyor. Ayrıca telefonun güç tuşuna entegre edilmiş yan tarafa monte bir parmak izi sensörü ile geleceği de sızan bilgiler arasında yer alıyor.
Huawei’nin katlanabilir telefon stratejisi her geçen gün daha da çeşitleniyor. Pocket 3’ün bu kapsamda şirketin portföyünde özel bir yere sahip olması bekleniyor.
Huawei, katlanabilir telefon segmentinde Mate X serisi gibi büyük ekranlı modellerin yanı sıra, Pocket serisi ile daha kompakt ve taşınabilir çözümler sunmaya devam ediyor. Pocket 3, bu anlamda Mate XT gibi modelleri tamamlayıcı bir rol üstlenebilir.
Cihazın donanım özellikleri henüz kesinleşmemiş olsa da, Huawei’nin yeni nesil Kirin işlemcilerinden birini kullanma ihtimali oldukça yüksek. Ayrıca,HarmonyOS Next’in sunacağı Android bağımsızlığı, cihazın yalnızca donanımsal değil, yazılımsal açıdan da farklı bir deneyim sunmasını sağlayacak.
Huawei’nin Pocket 3’ü önümüzdeki hafta resmi olarak tanıtması bekleniyor. Cihazın çıkış tarihi, fiyatı ve pazardaki konumu hakkında daha fazla bilgi, lansman etkinliği sonrasında netleşecek.