Teknoloji

En yeni Huawei P40 Pro sızıntısı telefonun tüm hatlarını gösteriyor

huawei p40 pro

Huawei‘nin yeni amiral gemisi telefonu P40 Pro hakkındaki sızıntılar bir süredir etrafta dolaşıyor. Ancak ünlü duyumcu Evan Blass tarafından paylaşılan yeni bir görsel, akıllı telefonun tasarımını şimdiye kadarki diğer sızıntılardan çok daha net biçimde gösteriyor. Blass’in paylaşımına göre, Huawei P40 Pro seramik bir arka panel ve beş sensörlü bir arka kamera sistemiyle gelecek.

Beş sensöre ev sahipliği yapan dikdörtgen şeklindeki kamera modülü, arka panelin en dikkat çekici unsuru olarak öne çıkıyor. Bu sensörlerden birinin periskop tarzı bir kamera olması da göze çarpıyor.

Huawei’nin Leica ile olan kamera işbirliğinin sürdüğü de Blass’in paylaşımında bir kez daha görülüyor. Kamera üzerindeki detaylara bakıldığında ise sistemin 18-240mm bir lensin yeteneklerine sahip olduğu görülüyor. Bu da P40 Pro’nun arka kamerasının 13x üstü bir zum mesafesi taşıyabileceği anlamına geliyor. Huawei’nin bu seviyeye ulaşma konusunda yazılımdan yardım alma ihtimali oldukça yüksek görünüyor.

Huawei P40 Pro ne zaman tanıtılacak?

Telefonun ön tarafına geçildiğinde ise kullanıcıları çentiksiz bir ekran karşılıyor. Ancak ekrandaki kapsül şeklindeki deliğin iki adet ön kameraya ev sahipliği yapması da gözden kaçmıyor. Güç butonunu ve ses kontrol tuşlarını sağ kenara yerleştiren Huawei, telefonun sol ve üst kenarlarına ise tuş koymamayı tercih etmiş. Alt kenarda ise USB-C girişi ve hoparlör ızgarası bulunuyor. Tahmin edilebileceği üzere P40 Pro’da kulaklık jakı bulunmuyor.

Huawei P40 Pro, mart ayında Paris’te düzenlenecek bir etkinlikte gözler önüne çıkacak. Etkinliğin kesin tarihi konusunda Huawei’den şimdilik kesin bir bilgi verilmese de, Blass’in görselden hemen sonra “3/26” şeklinde bir paylaşım yapması P40 serisinin 26 Mart’ta tanıtılma ihtimalinin yüksek olduğunu gösteriyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER