Huawei P30 Lite bu hafta içinde 3499 TL’lik fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunuldu. Bizim de elimize mavi renkli bir P30 Lite modeli ulaştı. Çok yakında detaylı incelemesi Teknoblog’da yayında olacak. Ancak iki günlük deneyimimizi sizinle paylaşarak bu Android telefon hakkında bilgi sahibi olmak isteyenleri bekletmeyelim istedik.
P30 Lite’da 6.15 inç, 1080 x 2312 piksel çözünürlüklü IPS LCD ekran bulunuyor. P30 serisinin diğer üyelerinin aksine bu telefonda ekrana yerleşik parmak izi okuyucusu yok. Bunun yerine arkada fiziksel parmak izi okuyucusuna yer veriliyor. P30 Pro’dan elde ettiğimiz deneyimlere dayanarak, bu geleneksel çözümün daha tercih edilesi olduğunu söyleyebiliriz. Ekran içi parmak izi okuyucu teknolojisinin biraz daha zamana ihtiyacı var. P30 Lite sahipleri parmak izi okuyucusundan bir hayli memnun kalacaktır. Ekran yeterli çözünürlüğe ve parlaklığa sahip. Üst kısımda, tıpkı diğer P30 serisi üyeleri gibi damla çentik var ve burada da 24 megapiksel çözünürlüklü selfie kamerası var. Bu arada P30 Lite, kutusundan ekran koruyucu film yerleştirilmiş biçimde çıkıyor. Ancak bu film de çok çabuk çizilip aşınacak gibi görünüyor.
Diğer orta segment Huawei telefonları gibi, Huawei P30 Lite da Kirin 710 işlemciyle geliyor. Buna 4 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor. P30 Pro’nun aksine bu telefonda microSD kart yuvası var. Kirin 710 işlemci, daha önce deneyimlediğimiz Mate 20 Lite ve P Smart 2019 modellerindekiyle aynı seviyede bir performans sunuyor gibi görünüyor. Çok büyük işler beklememek gerekiyor, ancak e-posta kontrolü, sosyal medya uygulamalarında gezinme, fotoğraf ve video çekme gibi işler için Huawei P30 Lite yeterli olacaktır. Detaylı incelemede benchmark sonuçları ve daha uzun süreli kullanım sonucunda daha somut bir performans tablosu sunacağız.
3340 mAh kapasiteli bir taşıyan Huawei P30 Lite’ı, kutusundan çıkardıktan sonra bir buçuk gün boyunca şarj etmeden kullandık. Tek bir şarjla 1 ila 1.5 gün arasında bir çalışma süresi sunar gibi görünüyor. Tıpkı performans gibi, detaylı incelemede pil performansı hakkında da daha somut bir tablo ortaya koyacağız.
Huawei P30 Lite da P30 modeli gibi üç arka kameraya sahip. Ancak kamera çözünürlükleri farklı. 48 megapiksel ana kameranın yanında 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü var. Serinin daha üst üyelerinde gördüğümüz optik yakınlaştırma yetenekleri P30 Lite’da bulunmuyor. Sadece iki kat dijital yakınlaştırma yapabilirsiniz. Geniş açılı kamera sayesinde daha geniş bir alanı veya daha fazla kişiyi kareye sığdırmak mümkün. Yapay zekâ destekli kamera modları bulunuyor.
Huawei P30 Lite ile birkaç fotoğraf çektik. Düşük ışıkta gürültü seviyesi düşük, ancak detaylarda kayıplar gözleniyor. Gece manzara çekimlerinin ise memnun ettiğini söyleyebiliriz. Makro çekimlerde de P30 Lite memnun edici sonuçlar ortaya koyuyor. Yeterli ışığın olduğu durumda da gayet canlı ve parlak kareler yakalanabiliyor. İlk izlenimlerimizi Huawei P30 Lite’ın segmentine göre daha ileride bir kameraya sahip olduğu yönünde. Çok yakında yayınlayacağımız Huawei P30 Lite incelemesinde daha fazla fotoğraf ve örnek video paylaşacağız.
Huawei P30 Lite’ın en çok hoşumuza giden tarafı ise tasarımı oldu. Huawei P30 ve P30 Pro’nun tasarımından izler taşıyan bu telefonun gövdesi plastik. Ne var ki, canlı ve parlak yüzeyi metal havasının verilmesini sağlıyor. Arka yüzü gradyan dokusu sayesinde Huawei’nin alıştığımız tarzını yansıtıyor. 7.4 milimetrelik gövde kalınlığı ve 159 gr. ağırlığı gibi değerlerin etkisini gerçek hayatta da hissedeceksiniz. Telefon gerçekten ince ve hafif. Bu da kullanımı daha zevkli hâle getiriyor.
Tıpkı P30 Pro’da olduğu gibi, alt tarafta tek bir hoparlör var. Ancak bu hoparlör büyük kardeşindeki kadar güçlü değil. Ses çıkışı yeterli, ancak çok yüksek seviyede değil. Akıllı telefon ortalamalarını geçmiyor.
Huawei P30 Lite ile ilgili çok daha fazla ayrıntıyı yakında yayınlayacağımız detaylı Huawei P30 incelemesi ile aktaracağız.