Teknoloji

Huawei Nova Flip’in özellikleri tanıtımdan önce test sonucuyla doğrulandı

huawei nova flip

Huawei Nova Flip olduğu inanılan PSD-AL00 model numaralı bir cihaz, Geekbench’in benchmark testinden geçti. Test sonucunda telefon, tek çekirdek performansıyla 1000 ve çoklu çekirdek performansıyla da 2419 puan aldı.

Test sonucu, telefonun 12 GB RAM taşıdığını ve sekiz çekirdekli bir işlemcisinin olduğunu gösteriyor. Android 12’nin varlığı da testin doğruladıkları arasında bulunuyor. 3C sertifikası da Nova Flip’in 66W şarj desteğiyle ve Nova 13 serisinin bir parçası olacağını göstermişti.

Nova Flip, 5 Ağustos’ta Çin’de resmen gözler önüne çıkacak. Huawei telefonun teknik özelliklerini açıklamasa da, sızıntılar sayesinde hem tasarımı hem de özellikleri görmek mümkün olmuştu.

Huawei Nova Flip hangi özelliklerle gelecek?

Nova Flip’in kalbinde Kirin 9000 işlemcinin bulunması bekleniyor. 12 GB RAM bu işlemciye eşlik ederken, telefonun depolama alanı seçenekleri ise 1 TB’a kadar uzanıyor. 6.94 inç LPTO OLED katlanabilir ekranın yenileme hızı 120 Hz iken, 2.14 inç kapak ekranının yenileme hızı da 60 Hz.

Nova Flip, ihtiyaç duyduğu enerjiyi 66W şarj destekli 4400 mAh kapasiteli pilden alacak. 50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera eşlik ederken, katlanabilir ekranda da 32 megapiksel ön kamera bulunuyor.