ManşetlerTeknoloji

Huawei’den yeni katlanabilir telefon: Nova Flip tanıtıldı

huawei nova flip

Huawei Nova Flip adını taşıyan en yeni katlanabilir telefonunu gözler önüne çıkardı. Daha kompakt bir tasarım sunan şirket, Nova serisinin ilk katlanabilir üyesinde kullanıcılarının önüne canlı renk seçenekleri koyuyor.

Öncelikle bir moda aksesuarı olarak konumlandırılan Nova Flip’te su damlası şeklinde bir menteşe mekanizması bulunuyor. SGS Switzerland tarafından dayanıklılık testinden geçirilen bu mekanizmanın 1.2 milyon kez kapatılıp açılabileceği belirtiliyor. Açıldığında 6.88 mm kalınlığında olan telefon, tartıda 195 gram çekiyor.

Nova Flip’te 2.14 inç büyüklüğünde bir OLED kapak ekranı bulunuyor. Katlanabilir ekranın büyüklüğü ise 6.94 inç. Full HD+ çözünürlüklü bu ekranın yenileme hızı ise 120 Hz. Kapak ekranı ana kamera için bir vizör işlevi de görürken; aynı zamanda hava durumu, müzik ve takvim gibi birinci taraf uygulamaları çalıştırabiliyor.

Telefonda 50 megapiksel ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüklü ultra geniş açılı kamera eşlik ediyor. Katlanabilir ekranın üstünde ise 32 megapiksel çözünürlüklü bir kamera bulunuyor.

Huawei telefonun işlemcisi ve RAM kapasitesi konusunda bilgi vermedi. Ancak daha önceki test sonuçlarına göre, telefonun kalbinde Kirin 8000 işlemcinin bulunduğunu gösteriyor. Huawei’nin Nova 12 ve Nova 12 Pro modellerinde de bu işlemci bulunuyor.

Yazılım tarafında kullanıcıları HarmonyOS 4.2 karşılıyor. Bu da çok sayıda yapay zekâ özelliğini telefona getiriyor. Nova Flip’e ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 4400 mAh kapasiteli pil veriyor. Bu pil 66W şarj desteğine sahip.

huawei nova flip

Huawei Nova Flip için ne kadar ödemek gerekiyor?

Huawei Nova Flip için siyah, beyaz, pembe ve yeşil olmak üzere dört renk seçeneği sunuluyor. Katlanabilir telefon Çin’de 5288 yuandan (24654 TL) başlayan fiyatlarla 10 Ağustos’ta satışa sunulacak.

İLGİLİ HABERLER