Teknoloji

Nova 13 serisinin tanıtımını erteleyen Huawei, katlanabilir Nova Flip modelini tanıtacak

huawei pocket 2 nova flip

Huawei’nin merakla beklenen Nova 13 serisinin tanıtımını ertelediği iddia ediliyor. Bunu gündeme getirenin ünlü duyumcu Digital Chat Station olması, iddiayı biraz daha dikkat çekici hâle getiriyor. Nova 13 serisi yerine katlanabilir Huawei Nova Flip modelinin tanıtılacağı öne sürülüyor.

Nova Flip hakkındaki detaylar belirsizliğini koruyor. Ancak Huawei Nova serisinde genellikle üst sınıf özellikleri daha rekabetçi fiyatlar eşliğinde sunuyor. Şirketin bu yaklaşımı katlanabilir Nova Flip’te sürdürmesi de sürpriz olmayacaktır.

Çıkışı ertelenen Nova 13 serisi hakkında ise bazı ipuçları ortaya çıkmış durumda. Pro ve Ultra modellerinde uydu iletişimi desteğinin sunulması bekleniyor. Son zamanlarda bu özellik giderek daha çok telefonda karşımıza çıkıyor. Bu telefonların kalbinde de Pura 70 serisinde olduğu gibi Kirin 9010 işlemcinin yer alacağı söyleniyor.

Nova 13 serisinin amiral gemisi Mate ve Pura serilerinde karşımıza çıkan XMAGE kamera markasını da taşıması bekleniyor. Seride çift ön kamerayla birlikte daha kaliteli selfie karelerin yakalanabileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Nova 13 serisinde tüm modellerde 1.5K çözünürlüklü ekranın bulunması bekleniyor. Kutusundan HarmonyOS Next yüklü olarak çıkacağı söylenen telefonlarda ana kameranın değişken diyafram genişliğiyle geleceği iddia ediliyor.

Huawei Nova Flip ile Nova 13 serisinin gecikmesini telafi edebilir

Huawei’nin Nova 13 serisinin çıkışını ertelemesi üzücü bir haber gibi görünse de, seriye katlanabilir telefonun eklenecek olması bu üzüntüyü ortadan kaldıracak bir gelişme olarak değerlendirilebilir.

İLGİLİ HABERLER