Teknoloji

Huawei Nova 13 ve Nova 13 Pro’nun tasarımları, renkleri ve depolama seçenekleri ortaya çıktı

huawei nova 13

Huawei‘nin merakla beklenen Nova 13 serisiyle ilgili ilk resmi detaylar gün yüzüne çıktı. Huawei Nova 13 serisi için resmi duyuru 22 Ekim’de yapılacak. Şirket henüz bu duyuruyu yapmasa da, iki yeni model için ön rezervasyonları almaya başladı. Ancak şirket, cihazların teknik özelliklerini henüz resmi olarak açıklamış değil.

Nova 13 ve Nova 13 Pro, Vmall üzerinden ön siparişe açıldı. Kullanıcılar küçük bir miktar olan 100 yuan (481 TL) depozito yatırarak, cihazlar resmi olarak tanıtıldığında 150 yuan (722 TL) geri kazanma şansına sahip olacaklar. Ayrıca, rezervasyon yapanlar arasında yapılacak çekilişle 3000 şanslı kişiye Starry marka el çantası hediye edilecek.

Huawei, Nova 13 serisinin teknik özelliklerine dair herhangi bir bilgi vermemiş olsa da, cihazların tasarımları ile renk ve depolama seçeneklerini gösterdi.

Nova 13, selefi ile oldukça benzer bir görünüme sahip. Arka tarafta üç lens bulunuyor, ancak bunlardan birinin muhtemelen lazer otomatik odaklama (AF) sistemi olduğu tahmin ediliyor. Cihazın arkasında 50 MP etiketi dikkat çekiyor. Nova 13, Mor, Yeşil, Beyaz ve Siyah olmak üzere dört farklı renk seçeneğiyle gelecek. Ayrıca, 256 GB ve 512 GB depolama seçenekleri de sunulacak. Cihazın fiyatı ve diğer özellikleri ise 22 Ekim’de açıklanacak.

Nova 13 Pro modeli ise önceki modeline göre daha fazla lensle geliyor. Toplamda dört lens görülüyor, ancak bunlardan birinin yine lazer otomatik odaklama sistemi olabileceği ve asıl kameraların sayısının üç olduğu düşünülüyor. Cihazın çözünürlük bilgisi ise henüz paylaşılmadı.

Huawei Nova 13 Pro çift ön kamerayla gelecek

Cihazın ön kısmında, iki lensin bulunduğu hap şeklinde bir delikli ekran tasarımı mevcut. Nova 12 Pro, 60 MP ultra geniş açılı lens (100°) ve 8 MP telefoto lens (52 mm) ile geliyordu. Nova 13 Pro’nun da benzer bir kamera sistemiyle donatılması bekleniyor. Nova 13 Pro da Mor, Yeşil, Beyaz ve Siyah renklerde sunulacak ve ayrıca 1 TB depolama seçeneği de kullanıcıların beğenisine sunulacak.