ManşetlerTeknoloji

Huawei’den yeni tablet: MatePad Pro 12.2 tablet tanıtıldı

huawei matepad pro 12.2

Huawei MatePad Pro 12.2 adını taşıyan yeni tabletini resmen gözler önüne çıkardı. Tabletin hedef kitlesinde profesyonel kreatif kullanıcılar bulunuyor. Çift katmanlı OLED ekranla gelen tablette Huawei’nin Tianshenghuihua isimli dijital resim ve çizim uygulamasının en son sürümü de kullanıcıları bekliyor.

MatePad Pro 12.2’nin odak noktasında taşınabilirlik bulunuyor. Tartıda 508 gram çeken tablet, Huawei’ye göre piyasadaki en hafif 12 inçlik tablet olma özelliğini taşıyor. Bu hafif tasarımı mümkün kılan ise 0.5 mm kalınlığında olan ve havacılık sektöründe kullanılan cam fiber malzeme kaplı arka panel oluyor.

MatePad Pro 12.2 tablette dikkat çeken bir diğer nokta ise ekran. Çift OLED panel katmanı olan bu ekranın sınıfının en iyisi olduğuna da dikkat çekiliyor. Maksimum parlaklık seviyesi 2000 nit olan bu panel, 2.8K çözünürlük sunuyor. Huawei de çift katmanın OLED panelin ömrünü üçe katladığına ve güç verimliliğini yüzde 33 oranında artırdığına dikkat çekiyor.

Ekran ayrıca, parlak koşullarda titremeyi azaltmak ve görünürlüğü artırmak için “flaş noktası ortadan kaldırma teknolojisi” ile geliyor. Diğer ekran özellikleri arasında 144 Hz yenileme hızı, P3 geniş renk gamı ​​ve 3:2 en boy oranı bulunuyor.

Huawei tabletin işlemci ve batarya detayları konusunda ise bilgi vermiyor. Ancak tabletin kalbinde şirketin yeni Kirin 9010W işlemcisinin bulunması muhtemel görünüyor. İhtiyaç duyulan enerjiyi ise 100W hızlı şarj destekli 10000 mAh kapasiteli pilin verdiği tahmin ediliyor.

Tablette 8 megapiksel ön kamerayı 13 megapiksel arka kamera tamamlıyor. MatePad Pro 12.2’de hem yüksek hem de düşük frekanslar için tasarlanmış toplam sekiz hoparlör bulunuyor.

MatePad Pro 12.2 aynı zamanda şirketin yeni Star Leap Keyboard’unu da destekliyor. Bu klavyede M-Pencil kalem için bir şarj yuvası da mevcut. Böylelikle kalemi şarj etmek ve saklamak da kolaylaşıyor. Manyetik akıllı eksen tasarımı, dizüstü bilgisayar deneyimini taklit ederek tek elle kolayca açılıp kapanma olanağı sağlıyor.

Huawei MatePad Pro 12.2 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Huawei MatePad Pro 12.2 için siyah, beyaz ve altın olmak üzere üç renk seçeneği sunuluyor. Tabletin 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanına sahip baz versiyonu Çin’de 4299 yuan (20176 TL) ödemek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER