Teknoloji

Yeni Huawei MatePad Air tamamen metal kasa ve büyük pille geliyor

Huawei MatePad Air 2024

Huawei 2024 model MatePad Air tabletini MatePad Pro 12.2 modeliyle birlikte gözler önüne çıkardı. MatePad Air serisinin en yeni üyesi, seleflerine kıyasla daha uzun bir ekran ve geliştirilmiş özelliklerle geliyor.

Bir önceki MatePad Air, 2023’ün mayıs ayında tanıtılmıştı. 2024 model MatePad Air’de ise kullanıcıları çok sayıda iyileştirme karşılıyor. Tamamen metal bir kasayla gelen 5.9 mm kalınlığındaki tablet, tartıda 555 gram çekiyor. Çürümeye karşı dayanıklı materyallerin kullanıldığı kasanın terli ellerle kullanıma daha uygun olduğu vurgulanıyor.

Tabletin Soft Light Edition versiyonunda ise parlama önleyici göz koruması sunuluyor. Huawei bu versiyonda ekran üstünde kağıt benzeri bir yazı yazma deneyimi vadediyor. 2.8K çözünürlük, 144 Hz yenileme hızı, P3 geniş renk gamı, 3:2 görüntü oranı, 1000 nit maksimum parlaklık ve HDR desteği de bu ekranın özellikleri arasında yer alıyor.

Çinli teknoloji devi, yumuşak ışık göz koruması sunmak ve dizüstü bilgisayarın yüzeyindeki ortam parazit ışığının yüzde 99’unu ortadan kaldırmak için nano manyetik kaplamalı nano aşındırma teknolojisini kullanıyor. Basitçe söylemek gerekirse, Huawei, Huawei M-Pencil (3. Nesil) ve Star Flash klavye desteğiyle gelen MatePad Air’da rahat bir görüntüleme deneyimi sunmayı amaçlıyor. Tablete ihtiyaç duyduğu enerjiyi ise 10100 mAh pil veriyor. Bu pil 66W şarj desteğine sahip.

Huawei MatePad Air 2024 için ne kadar ödemek gerekiyor?

2024 model Huawei MatePad Air için sunulan çok sayıda renk seçeneği arasında gri, beyaz, pembe ve yeşil bulunuyor. Tabletin baz versiyonu 2999 yuandan (14075 TL) başlayan fiyatlarla Çin’de ön siparişe sunuldu.