İncelemelerManşetler

Huawei MateBook X Pro 2020 İncelemesi

huawei matebook x pro 2020 inceleme

Huawei akıllı telefonlar tarafında sunduğu çeşitliliğin bir benzerini, her ne kadar çok fazla modele sahip olmasa da dizüstü bilgisayar tarafında da yakalıyor. Şimdiye kadar çıkmış olan MateBook D 15, MateBook D 14 ve MateBook 13 2020 modelleri daha çok bütçesini düşünenler, bununla birlikte iyi performans arzulayanlar için tasarlanmış makinelerdi. Serinin en tepesinde yer alan Huawei MateBook X Pro ise, bütçesinden daha çok yüksek performansı hedefleyen, gittiği her yerde kaliteli bir ekranla ve hızlı bir işlemciyle çalışmak, aynı zamanda pil sorunu yaşamamak isteyen kullanıcıları hedefliyor. 20 Temmuz itibarıyla 14999 TL fiyat etiketiyle Türkiye’de satışa sunulan dizüstü bilgisayar ile ilgili izlenimlerimiz ve yorumlar Huawei MateBook X Pro 2020 inceleme yazısında yer alıyor.

huawei matebook x pro 2020 satın alHuawei MateBook X Pro 2020
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A300Teknoblog koduyla 300 TL indirim kazanın

SATIN AL

Huawei MateBook X Pro 2020 inceleme: Tasarım ve Özellikler

Huawei MateBook X Pro Türkiye’ye sadece uzay grisi renk seçeneğiyle geldi. Huawei’nin belirttiğine göre yüksek işçiliğin eseri olan, kaliteli CNC işlemeli metal gövde barındırıyor. En kalın yerinde 14.6 mm kalınlığa sahip olan gövdenin ağırlığı ise sadece 1.3 kg. Bu unsurlar da MateBook X Pro’yu hem göz alıcı hem de rahat taşınabilir hâle getiriyor. Pürüzsüz metal yüzeyi parmak izi ve kiri tutmada ortalama bir performans gösteriyor, ne çok iyi ne de çok kötü. Hafif gövdesi hem elde ofis veya ev içinde taşırken rahat etmenizi sağlıyor, hem de çantada ağırlık yapmıyor. Ayrıca çantanızda da tablet veya benzeri eşyaların yanında rahatça taşımanıza da imkan sağlıyor.

Kapak tarafında göze hoş biçimde gelecek şekilde yerleştirilmiş bir Huawei logosu bulunuyor. Uzay grisi gövde profesyonel bir dizüstü bilgisayar havasını da fazlasıyla veriyor. Aslında dıştan bakıldığı zaman MateBook 13’ün biraz daha büyütülmüş versiyonu gibi görünüyor. Ama malzeme kalitesi olarak ondan daha ileride olduğunu parmak uçlarımızı alüminyum yüzeyin üzerinde gezdirdiğimizde anlıyoruz. Sonuç olarak yüksek fiyatının karşılığını veren kaliteli malzemeye ve şık bir tasarıma sahip.

MateBook X Pro’nun kapağını tek bir parmağınızla kolayca, tabanı zeminden kesmeden açabilirsiniz. Menteşe 135 derece civarında bir açıya kadar açılıyor, üst sınıf dizüstü bilgisayarlarda gördüğümüz 180 derecelik açı yok. Dönüştürülebilir formda olmadığı için 360 dereceden bahsetmeyelim bile. Yine de, maksimum açıda da masada veya dizüstünde kullanırken rahat bir görüş sunduğunu söyleyebiliriz.

Kapağı kaldırdığınızda karşınızda çok ince çerçeveli bir ekran göreceksiniz. Huawei’nin Ultra FullView olarak adlandırdığı bu ekran yüzde 90’ın üzerinde bir ekran-gövde oranı sunuyor. Bu sayede standart bir 14 inç ekranlı bilgisayara nazaran daha küçük yüzey alanı elde ediliyor. Gerçekten de ekranın üç kenarını saran çerçeve hemen hemen aynı kalınlıkta ve oldukça ince. Ekranın altında kalan bölümün de inceliği dikkat çekiyor. Bu ince çerçeve nedeniyle Huawei’nin web kamerasını daha önceki modellerinde gördüğümüz gibi klavyeye yerleştirdiğini görüyoruz.

Klavyenin fonksiyon tuş satırında bir kamera simgesi göreceksiniz. Buna bastırdığınızda kamera açılacak. Kameranın bu yapısı gizlilik konusunda hassas olanlar için çok iyi. Herhangi bir ek önlem gerekmeden, kullanmadıkları zaman kamerayı kapalı tutabilirler. Ancak klavyede yer aldığı için görüş açısı bakımından web kamerası iyi bir görüş sunmuyor. Karşınızdaki kişi ve kişilere sanki yüksekten bakıyormuşsunuz gibi bir izlenim oluşuyor. Bu nedenle sohbetlerde mümkün olduğu kadar kameranın aşağıda olduğunu hatırlamanız ve buna göre konuşmanız yerinde olacaktır. Tabii ki, arzu ettiğiniz takdirde harici bir web kamerası kullanmak da imkan dahilinde bulunuyor.

MateBook X Pro, MateBook 13 2020 modelindekiyle hemen hemen aynı büyüklükte bir klavyeye sahip. Tuş büyüklükleri ve aralıkları da aynı. Ancak tuşlar biraz daha sert, bu nedenle yazı yazarken biraz daha fazla ses çıkarıyor. Derinlik açısından da bir farklılık bulunmuyor. Klavye boyunca parmakların gezinmesi için yeterli ve rahat bir aralık var, yazı yazarken herhangi bir sıkıntı yaşanmıyor. Tuşların derinliği ve sertliği de alışma süresini düşürüyor, rahat yazı yazmaya katkıda bulunuyor. Klavyenin üst satırında ekran parlaklığı, mikrofon, ses ve bunun gibi unsurlar için kontrol tuşları var. Aynı zamanda bu satır fonksiyon tuşlarına da ayrılmış, ancak onlar ikinci planda kalıyor. Fn tuşuna basarak kullanıyorsunuz.

Klavye arka aydınlatmalı ve F3 tuşunu kullanarak üç farklı parlaklık seviyesi arasında geçiş yapabilir ya da arka ışığı tamamen kapatabilirsiniz. Arka aydınlatmanın şiddeti yeterli, ancak parlaklığı değiştirme konusunda hareket alanının biraz daha geniş olmasını tercih ederdik.

İzleme dörtgeni ya da trackpad, adına ne derseniz deyin, yeteri kadar büyük. MateBook 13 2020 ile karşılaştırıldığında boy açısından biraz daha avantajlı. Birkaç parmağınızın rahatça sığacağı ve dokunmatik hareketleri yerine getirmenizi sağlayacak kontroller mevcut. Yazı yazarken avuç içleriniz izleme dörtgeniyle temas etse de bu durum yanlış hareketlere neden olmuyor. İzleme dörtgeninin yüzeyi pürüzsüz, parmak uçlarınızı kolayca hareket ediyor. Tepkisellik de iyi, işaretçiyi kontrol etmede sıkıntı yok. Harici bir fare kullanmadan izleme dörtgeniyle de işlerinizi baş ağrısı yaşamadan yerine getirebilirsiniz.

Sağ üst köşede ise parmak izi okuyucusunun entegre edildiği güç butonu bulunuyor. Bu tuş Huawei’nin diğer dizüstü bilgisayarlarında da karşımıza çıkmıştı. Kalite ve işlevsellik bakımından herhangi bir farklılık yok. İsabet oranı yeteri kadar yüksek, ekran kilidini geçerken dikkate değer bir bekleme veya sıkıntı yaşamadık. Sadece parmak izinin ilk kez tanıtılması sırasında süre normale göre biraz uzadı. Parmak izi okuyucunun dışında Windows Hello ile kullanılabilecek başka bir kimlik doğrulama yöntemi bulunmuyor. Yüz tanımayı kullanamıyorsunuz.

Port seçenekleri bakımından MateBook X Pro 2020 ne çok eksik ne de çok fazla bir yaklaşım sunuyor. Tabii ki, cihazı mümkün olduğu kadar ince tutmak isteyen şirketin imkanları sınırlı kalıyor. Sol kenarda iki adet USB-C portu var. Bu portlar hızlı şarj ve DisplayPort dsteği de sunuyor. Ayrıca 3.5mm ses jakı da bu kenarda bulunuyor. Sağ kenarda ise tek bir USB-A portu var. Bu port sayesinde mevcut birçok cihazınızı adaptöre ihtiyaç duymadan rahatlıkla bağlayabilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2020 inceleme: Donanım, Performans ve Pil

MateBook X Pro 2020’de 13.9 inç, 3:2 görüntü oranlı ve 3000 x 2000 piksel çözünürlüklü IPS dokunmatik ekran bulunuyor. Bu ekran dizüstü bilgisayarın en fazla öne çıkan özellikleri arasında yer alıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, ince ekran çerçevesi sayesinde kullanıcıyı sarmalayan etkileyici bir görsel deneyim kullanıcıları bekliyor.

Yüzde 91’lik bir gövde oranına sahip olan bu ekran sRGB renk gamının yüzde 100’ünü de kapsıyor. Ekranın üstünü kaplayan cam da kenardan kenara bir yapıya sahip ve bu küçük ayrıntı da dizüstü bilgisayarın değerini artırıyor, değerli bir bilgisayar olduğu izlenimini kuvvetlendiriyor.

MateBook X Pro’nun renkler bakımından canlı olması yüksek parlaklıkla destekleniyor. 450 nit gibi, bir dizüstü bilgisayar için ortalamanın üstünde bir parlaklık değeri sunuluyor. Yüksek parlaklık sayesinde dış ortamda da dizüstü bilgisayarı kullanmak mümkün oluyor. Bununla birlikte ekran camının nispeten yüksek yansıtma katsayısı parlak ışığın bulunduğu ortamda görüşü azaltıyor. IPS ekran görüş açıları açısından yeterli. Ekrana yanlardan bakıldığında parlaklıkta hafif düşüş gözlesek de, renklerde çok fazla azalma yok. Ortak çalışan veya birlikte bir şey izleyenler için görüş açısı fazlasıyla yeterli olacaktır.

Ekranın görüntü oranının 3:2 olması onu özellikle üretkenlik odaklı işler için gayet elverişli hâle getiriyor. Video içerikleri konusunda ise durum 16:9 görüntü oranlı dizüstü bilgisayarlara göre daha kötü. YouTube videolarını veya çoğu Netflix dizisini ve filmini izlerken ekranın altında ve üstünde siyah çubuklar göreceksiniz. Aynı zamanda aynı anda iki pencereyi ekrana yerleştirdiğinizde de bu iki pencereye kalan genişlik daha küçük olacak. Yine de, 16:9 görüntü oranlı ekrana göre 3:2 görüntü oranlı ekranı tercih ettiğimizi belirtelim.

Bu arada çevresel ışık sensörü sayesinde ekran parlaklığı dinamik biçimde ayarlanıyor. Ekran parlaklığının dengeli biçimde ayarlandığını ve çoğu zaman elle ekran parlaklığı ayarlamaya ihtiyaç duymadığımızı belirtelim. Pil tasarruf modunda kullanırken ekran parlaklığı yüzde 50 seviyesine düşmüş olsa bile, bu parlaklık rahat biçimde çalışmamız için yeterli oluyor. Huawei’nin Display Manager adı verilen uygulaması sayesinde Göz Rahatlığı özelliğini açabilir ve ekranın yaydığı mavi ışık miktarını azaltabilirsiniz. Aynı zamanda bu uygulama ekranın renk sıcaklığını da dilediğiniz gibi ayarlamanıza izin veriyor.

Ses kalitesi bakımından MateBook X Pro 2020 yeterli. Ön tarafta yer alan iki adet hoparlör dengeli bir ses çıkışı sunuyor. Baslar açısından çok yüksek seviyede olmasa bile doyurucu. Tizler açısından da tatmin edici bir ses çıkışı var. En yüksek ses şiddetinde parazitlenme yok. Bu arada Netflix gibi uygulamalarda Dolby Atmos desteğinden de yararlanmak mümkün oluyor. Film izlerken başka bir hoparlöre ihtiyaç duymazsınız.

Elimizde Huawei MateBook X Pro 2020 modelinde 10. nesil Intel Core i7-10510U düşük voltajlı CPU, 16 GB 2133MHz LPDDR3 RAM; Nvidia GeForce MX250 GPU ve 1 TB PCI NVMe SSD yer alıyor. Core i7-10510 CPU, Intel’in Comet Lake ailesine mensup, 15W TDP değerine sahip ve 1.8 GHz çalışma frekansı değerini barındırıyor. Çalışma frekansı 800 MHz seviyesine indirilebiliyor, bu durumda TDP de 10W değerine iniyor. MateBook X Pro genellikle bekleme modunda çalışırken veya fazla işlemci gücü gerektirmeyen görevlerde bu seviyede çalışıyor. İşlemcinin dört çekirdek ve sekiz yürütme birimi bulunuyor. Aynı zamanda 8 MB Intel Smart Cache de barındırıyor. DDR4 ve LPDDR4 desteğine rağmen Huawei tercihini LPDDR3 RAM’den yana kullanmış. İşlemci Intel’in hâlâ 14nm mimarisini temel alan seçeneklerden. AMD ise 7nm işlemcilerle tüketicilerin karşısına çoktan çıkmaya başladı.

Grafik işlemci birimi tarafında ise çoğu yüksek fiyatlı dizüstü bilgisayarda görmeye başladığımız GeForce MX250 ayrık GPU’yu görüyoruz. Bu grafik işlemci biriminden çok büyük işler beklememek gerekiyor. Buna rağmen grafik düzenleme, video yapımı veya optimum oyun performansı için fazlasıyla yardımcı olduğunu söyleyebiliriz.

MateBook X Pro pratikte iyi işleyen bir dizüstü bilgisayar. Core i7-10510U işlemci hemen her işin altında iyi şekilde kalkmasını biliyor. Dizüstü bilgisayarı kullandığımız süre boyunca birden fazla uygulamayı açmamız ve birbirinden farklı, yoğun güç gerektiren işlerle uğraşmamıza rağmen dikkate değer bir gecikme veya takılma yaşamadık. Bu noktada 16 GB RAM’in varlığına da gereken hakkı vermek gerekiyor. Bu yüksek RAM miktarı bizim gibi aynı anda birçok Chrome sekmesi, Edge sekmesi, Premiere Pro, birkaç Windows Gezgini penceresi ile çalışan çoklu görev odaklı kullanıcılar için yeterli olacaktır.

1 TB kapasiteli PCIe NVM SSD de iyi bir performans ortaya koyuyor. Uygulamalarının açılışı hızlı, ayrıca USB sürücü gibi çevresel cihazlardan dosya transferi de hızlı. Bununla birlikte Huawei’nin diski bölümleme alışkanlığını MateBook X Pro 2020’de de görüyoruz. Windows dosyaları için C ve diğer dosyalar için D volümü var. Disk alanı daha büyük olduğu için C’de MateBook 13 2020’dekine göre daha fazla alan var. Yine de, bu geniş alan indirdiğiniz dosyalar veya yüklediğiniz uygulamalar ile bu C bölümünü çabucak doldurabilirsiniz. Bu nedenle ilk kullanmaya başladığınızda Microsoft Store’dan indireceğiniz uygulamalar veya diğer içerikler için C yerine D dizinini ayarlamanız yararınıza olacaktır.

Kablosuz bağlantı tarafında 802.11ac desteği var. Wi-Fi ağ kartı Intel Wireless AC 9560 ve teoride 866Mbps’lik maksimum hız 2×2’lik bir yapıda sunuluyor. Pratikte iyi bir kablosuz ağ performansı var, ancak 2020 model bir dizüstü bilgisayarda Wi-Fi 6 desteğinin sunulduğunu görmek geleceğe yapılan iyi bir yatırım olurdu.

MateBook X Pro’nun tabanına baktığımız zaman genel olarak kapalı bir yapının bulunduğunu görüyoruz. Hava akışı menteşe tarafına yerleştirilmiş ince ve uzun bir kanal aracılığıyla sağlanıyor. Dizüstü bilgisayarın kullanım sırasında dikkate değer derecede ısınıyor, ancak sıcaklık çok aşırı seviyelere çıkmıyor. Üstüne üstlük, fan sesini dizüstü bilgisayarı kullandığımız süre boyunca çok yüksek şiddette duymadık. Bu da MateBook X Pro’nun termal sisteminin iyi olduğunu gösteriyor. Üstelik yükselen sıcaklığın da dizüstü bilgisayarın performansına olumsuz bir etkisi olduğunu gözlemlemedik. Benchmark testlerine baktığımızda Huawei MateBook X Pro’nun üretkenlik odaklı bir dizüstü bilgisayar için iyi sonuçlar elde ettiğini görüyoruz.

MateBook X Pro’nun 56 vatsaat kapasiteli pili bulunuyor. Core i7-10510U’nun güç tüketimi bakımından dengeli biçimde davranması bu dizüstü bilgisayarın, kendisinden beklenen bir iş günü boyunca ihtiyaç duyulacak gücü sağlaması kriterini karşılamasına büyük katkısı bulunuyor. MateBook X Pro ile gerçekleştirdiğimiz testlerde normal iş akışımıza uygun şekilde, Chrome ve Edge’de toplam 30 kadar sekme açık durumdaydı, aynı zamanda Microsoft’un Telefonunuz uygulaması üzerinden bir Android telefon aktif şekilde bağlıydı. Pil modunu ise güç tasarrufu olarak ayarlayıp ekran parlaklığını yüzde 50 olarak belirledik. Dizüstü bilgisayar bu şekilde 8-9 saat arasında bir çalışma süresi vadediyor. Bu şekilde bir senaryoda iş akışının dinamik biçimde değiştiğini göz önünde bulundurursak, yoğun bir kullanımda 6-7 saat arasını rahatlıkla çıkarır. Bu da günün büyük bir kısmını dışarıda geçiren çalışanlar için tek bir şarj ile bir günü geçirebileceklerini gösteriyor.

Dizüstü bilgisayarın kutusundan çıkan 65W şarj adaptörü de pil performansını hızlı şarj ile tamamlıyor. Çok büyük değil, Huawei P40 Pro gibi akıllı telefonların şarj adaptörlerinden yaklaşık iki kat daha büyük hacimde, ancak dizüstü bilgisayar ortalamalarının epey altında kalıyor. Boyutları sayesinde çantada rahatlıkla taşınabiliyor. Hatta akıllı telefonunuzu bile bu şarj adaptörüyle şarj etmeniz mümkün. Kablo ve şarj adaptörü açısından da esnekliği beraberinde getiriyor. Ayrıca bu şarj adaptörü ile kısa sürede MateBook X Pro’yu birkaç saat kullanmanızı sağlayacak pil doluluğunu elde edebilirsiniz.

Şarj adaptöründen bahsetmişken, MateBook X Pro 2020’nin kutusundan üzerinde HDMI, VGA, USB-A ve USB-C portlarını barındıran bir adaptör de çıkıyor. Bu adaptörü kullanırken USB-C portu üzerinden de şarj işlemini gerçekleştirebilirsiniz. MateBook X Pro’yu bir TV, projektör gibi harici görüntü aygıtına bağlamak için bu aksesuar kullanışlı. Üstelik P40 Pro gibi bir akıllı telefonunuz varsa, bu adaptörü kullanarak akıllı telefonunuzu da TV’ye veya harici monitöre bağlayabilir, Masaüstü modunda açarak telefonun yeteneklerini daha da artırabilirsiniz.

Huawei MateBook X Pro 2020 inceleme: Yazılım

Huawei MateBook X Pro 2020’de Windows 10 Pro yüklü olarak geliyor. Diğer Huawei bilgisayarlarında olduğu gibi, MateBook X Pro’da da yüklü gelen uygulama sayısı çok kısıtlı tutulmuş. Deyim yerindeyse “saf Windows” deneyimi nitelendirmesini yapsak yanlış olmayacaktır. Huawei, PC Manager adı verilen bir uygulamayı yüklü olarak sunuyor. Bu uygulama da Huawei ekosistemi ile ilişki kurma açısından büyük önem taşıyor.

Huawei, MateBook X Pro 2020’nin diğer Huawei cihazlarıyla kesintisiz ve kolay iletişim kurmasına önem veriyor. Bu nedenle Huawei Share deneyimin kalbinde yer alıyor. MateBook X Pro 2020 ile akıllı telefon veya tableti kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Örneğin P40 Pro’da NFC’yi açıp telefonu MateBook X Pro’nun izleme dörtgeninin sağındaki Huawei Share etiketli alana temas ettirmek, eşleştirme işlemini başlatıyor ve geriye sadece işlemi bilgisayardan onaylamak kalıyor. Sonrasında P40 Pro’nun ekranını bilgisayara yansıtılmış biçimde görebilir, klavyeyi kullanarak yazı yazabilir veya izleme dörtgeniyle telefonun kullanıcı arayüzünde gezinebilirsiniz. Üstelik sürükle-bırak yöntemiyle akıllı telefon ve bilgisayar arasında kolay dosya transferi bile gerçekleştirebilirsiniz.

PC Manager, bu kolay ve pratik bağlantı ve kontrol işlevinin dışında akıllı telefon ve tablettik fotoğraf ve videoları bilgisayarda kolay biçimde depolama imkanını veriyor. Bu arada Huawei MatePad Pro gibi tableti de bilgisayara bağlayabilirsiniz, ancak ekranı yansıtma özelliği çalışmıyor. Umarız Huawei, MatePad Pro gibi tabletleri MateBook X Pro’nun yanında çalışacak ikinci bir ekran gibi kullanmaya izin veren çözümü de en kısa sürede geliştirir. Kesintisiz bir ekosistem ve deneyim için de bunun önemli olduğunu düşünüyoruz.

Eğer bir Huawei akıllı telefonunuz yoksa, yine de akıllı telefonunuzu bilgisayarınıza kolaylıkla bağlayabilirsiniz. Microsoft’un Telefonunuz uygulaması sayesinde Android telefonunuzu MateBook X Pro’ya bağlayabilir, gelen bildirimleri ve mesajları bilgisayar ekranında görebilir, hatta kullanıcı arayüzüne bağlanarak telefonu kontrol edebilir, sürükle-bırak dosya transferi yapabilirsiniz.

Öte yandan PC Manager uygulaması Huawei akıllı telefon ve tabletleriyle kesintisiz çalışma imkanı sunmasının yanı sıra donanım taraması, sürücü ve BIOS güncellemesi gerçekleştirme gibi işlerde de kullanılıyor.

Yukarıda anlattıklarımızın dışında, istediğiniz uygulama veya oyunu ister Microsoft Store’dan ister klasik yöntemlerle yükleyip kullanmakta özgürsünüz. 1 TB’lık depolama alanı bu noktada size yeterli esnekliği sağlıyor.

Huawei MateBook X Pro 2020 inceleme: Sonuç

Huawei MateBook X Pro, bir üst sınıf dizüstü bilgisayarda bulunmasını arzu ettiğiniz birçok özeliği bünyesinde barındıran, listedeki birçok unsur için yanına kontrol işareti atabileceğiniz bir dizüstü bilgisayar. Malzeme kalitesi ve tasarımıyla gerçekten de değerli olduğunu hissettiriyor. 13.9 inç ekran, 13 inç ekranlı bilgisayarlara göre üretkenlik konusunda biraz daha verimlilik sağlıyor. İnce ekran çerçevesi ise hem dizüstü bilgisayara daha fazla şıklık katıyor, hem de ekran büyüklüğünü artırırken genel gövde büyüklüğünü sınırlandırmaya yardımcı oluyor. Geniş gövdesi olmasa da, klavyesi rahat biçimde yazı yazma imkanı sağlıyor. Klavyeye yerleştirilmiş web kamerası görüntülü görüşmeler için çok iyi bir konumda değil, ancak yapısı itibarıyla gizlilik konusuna önem verenlerin hoşuna gidecektir. 3:2 görüntü oranlı ve 3K gibi yüksek çözünürlük değeri sunan ekranı ise yüksek parlaklığı ve geniş renk desteğiyle gerek fotoğraf veya video düzenlerken gerek bir şeyler izlerken göz dolduruyor. Stereo ses sistemini de başarılı bulduğumuzu söyleyebiliriz.

10. nesil Intel Core i7-510U işlemci, sahip olduğu verimli güç tüketim mekanizması sayesinde 56 vatsaat kapasiteli pilden en iyi performansı almayı sağlıyor. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, bu dizüstü bilgisayar günün büyük kısmını dışarıda geçirenler için tek bir şarjla çalışmalarına imkan sağlayacak gücü sunuyor. Bunun dışında birçok uygulamayla çalışırken bile takılma veya kesinti yaşatmıyor. Fan sesi bile çok yüksek seviyelerde değil. Performans ve pil açısından da beklentileri karşılayan bir dizüstü bilgisayar olduğunu söyleyebiliriz.

Tabii ki, Huawei MateBook X Pro’yu diğer dizüstü bilgisayarlardan ayıran en önemli özelliklerden bir tanesi de Huawei ekosistemine dahil olması, bu markaya sahip akıllı telefon ve tabletlerle iyi anlaşması. Eğer Huawei’nin akıllı telefonlarından bir tanesine, özellikle de P40 veya P40 Pro gibi üst sınıf bir telefona sahipseniz, MateBook X Pro ile verimliliğinizi artırabilirsiniz. Üstelik bunu sayede çoklu ekran ortak çalışma özellikleriyle değil, MateBook X Pro’nun kutusundan çıkan şarj adaptörü ve görüntü adaptörü gibi aksesuarlardan yararlanarak da gerçekleştirebilirsiniz.

MateBook X Pro, 14999 TL’lik fiyatıyla ortalamanın üstünde fiyata sahip olan bir dizüstü bilgisayar. Ancak tasarım, donanım, performans ve yazılım özellikleri gibi birçok açıdan bu paranın karşılığını verdiğini görüyoruz.

huawei matebook x pro 2020 satın alHuawei MateBook X Pro 2020
Huawei Online Mağaza’dan satın alın
A300Teknoblog koduyla 300 TL indirim kazanın

SATIN AL

Teknoblog’un satış ortaklıkları vardır. Bunlar, editoryal içeriği etkilemez, ancak Teknoblog, satış ortaklığı bağlantıları üzerinden satın alınan ürünler için komisyon kazanabilir.