Teknoloji

Huawei Mate XT’nin siyah rengi de lansmandan önce görüldü

huawei mate xt

Huawei, 10 Eylül’de Çin’de dünyanın ilk üçlü katlamalı telefonu olan Huawei Mate XT’yi tanıtmayı planlıyor. Şirketin resmi çevrimiçi mağazası Vmall, cihazı lansmanından önce ön siparişe açtı. İlk listede cihazın kırmızı rengi ve konfigürasyonları yer alırken, güncellenen listede şimdi siyah Huawei Mate XT de bulunuyor.

Tıpkı kırmızı model gibi, “Koyu Siyah” sürümü de altın çerçeveye, kamera modülünde altın detaylara ve altın menteşelere sahip. Şirket, cihazın teknik özelliklerine dair henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ancak bilinen kadarıyla Mate XT, 16 GB RAM ve 512 GB depolama ile 16 GB RAM ve 1 TB depolama olmak üzere iki farklı yapılandırma seçeneğiyle satışa sunulacak.

Huawei Mate XT’nin resmi duyurusu 10 Eylül’de Çin’de yapılacak. Vmall listesindeki bilgilere göre, cihazın 20 Eylül’de satışa çıkması bekleniyor. Ancak cihazın sınırlı sayıda üretileceği ve satışa sunulacağı yönünde iddialar mevcut.

Huawei Mate XT sadece Çin’de satılabilir

Söylentilere göre, Mate XT, üçlü katlanabilir ekranı sayesinde 10 inçe kadar genişleyebilen devasa bir ekran sunacak. Ekranda bir delik yer alacağı ve bu bölümde 8 megapiksellik bir ön kameranın bulunacağı ifade ediliyor. Cihazın arka kamera kurulumunda ise 50 megapiksellik ana kamera, 13 megapiksel ultra geniş açılı lens ve periskop telefoto kamera yer alacak. Cihazın içerisinde ise Kirin 9 serisi bir yonga seti bulunacağı belirtiliyor.

Huawei Mate XT’nin diğer teknik özellikleri hakkında henüz net bir bilgi bulunmuyor. Cihazın fiyatının Çin’de 15000 yuan (71723 TL) civarında olacağı söylentiler arasında. İlk nesil bir ürün olması nedeniyle Mate XT’nin büyük olasılıkla sadece Çin pazarında kalacağı düşünülüyor.