ManşetlerTeknoloji

Huawei’nin ilk üç katlamalı telefonu Mate XT adıyla tanıtılacak

huawei mate xt

Huawei bu ay içinde ilk üç katlamalı akıllı telefonunu gözler önüne çıkaracak. Söz konusu telefon son birkaç aydır sızıntılar sayesinde görülse de, haberlerin hiçbirinde cihazın ismi geçmemişti. İsim konusunda beklenen açıklama geldi. Üç katlamalı telefon, Huawei Mate XT adıyla tanıtılacak. Konuyla ilgili açıklamayı Huawei Tüketici İş Grubu CEO’su ve Akıllı Otomotiv Çözümleri İş Birimi Başkanı Richard Yu yaptı.

Richard Yu’ya göre; Mate XT, Huawei’nin şimdiye kadar ürettiği en yenilikçi ve yıkıcı ürün olma özelliğini taşıyor. Beş yıllık ısrar ve yatırımlar sayesinde, bilim kurgu filmlerinde görülen hayallerin gerçek bir ürüne dönüştüğünü belirtti. Cihazın, Huawei’nin teknolojik birikiminin zirvesini temsil ettiği ve rakiplerinin henüz ulaşamadığı bir tasarım ve işlevselliğe sahip olduğu vurgulandı.

Mate XT’nin tasarım ve konfigürasyon detayları henüz tamamen açıklanmadı. Ancak sızan bilgilere göre, cihaz üç katlanabilir ekrana sahip olacak ve bu ekranlar içe katlanabilir, dışa katlanabilir ve çift menteşe tasarımına sahip olacak. Bu yenilikçi yapı, cihazın tamamen açıldığında yaklaşık 10 inçlik bir ekran boyutuna ulaşmasını sağlayacak ve sol tarafta merkezi olarak yerleştirilmiş delikli bir kamera bulunacak. Cihazın bir kalemle kullanılabilmesi, tablet benzeri bir deneyim sunarak ofis verimliliğini önemli ölçüde artıracak.

huawei

Mate XT’nin karmaşık tasarımına rağmen, cihazın kalınlık kontrolünde mükemmel bir denge yakalaması bekleniyor. Cihazın açıldığında yaklaşık 5 mm, katlandığında ise yaklaşık 15 mm kalınlığında olması bekleniyor, bu da onu oldukça ince ve kullanımı kolay bir hale getiriyor. Arka kamera kurulumunun, Mate 50 serisindeki gibi dairesel, merkezde yer alan bir modül olacağı ve kameranın çevresinde Paris çivisi tasarımına sahip olacağı tahmin ediliyor.

Huawei Mate XT’nin üst düzey performans ve gelişmiş özellikler sunacak Kirin 9 serisi platformu tarafından destekleneceği belirtiliyor. Cihazın eylül ayında Çin’de tanıtılması bekleniyor, ancak global pazarda ne zaman satışa sunulacağı henüz bilinmiyor.

Huawei Mate XT ile birlikte başka ürünler de tanıtacak

Huawei 10 Eylül’deki etkinliğinde Mate XT ve diğer yeni ürünlerini tanıtacak. Bu etkinlikte, Huawei Nova 13 serisi, yeni akıllı saatler, Zhijie R7 ve Wenjie M9 beş koltuklu versiyon gibi ürünlerin de tanıtılması bekleniyor.