Teknoloji

Üçlü katlamalı Huawei Mate XT için bir tanıtım videosu daha geldi

huawei mate xt

Huawei, 10 Eylül’de tanıtacağı ilk üç katlamalı akıllı telefonu Mate XT için hazırlıklarını hızlandırdı. Cihazın tanıtım kampanyası kapsamında paylaşılan yeni bir video, Mate XT’nin tasarımı hakkında ipuçları veriyor.

Videonun başrolünde ünlü aktör, şarkıcı ve yapımcı Andy Lau yer alıyor. Lau, Huawei’nin Ultimate Design markasının yeni yüzü olarak tanıtıldı. Mate XT’nin tasarımına dair en dikkat çeken detay, cihazın arka kısmındaki sekizgen şekilli kamera adası oldu. Bu tasarım, Huawei’nin Mate 60 RS Ultimate modeline oldukça benziyor. Cihazın arka kısmında vegan deri kullanılması ise premium bir dokunuş sunuyor.

Tanıtım videosunda Mate XT’nin arka kısmına yapılan yakın çekimlerde dört adet kamera yer alıyor. Bu kameralar arasında bir periskop modülü bulunuyor ancak sensörler hakkında henüz net bir bilgi verilmedi.

huawei mate xt

Cihaz, videonun ilerleyen bölümlerinde tamamen açılmış halde gösteriliyor ve bu haliyle oldukça ince bir profile sahip olduğu dikkat çekiyor.

Huawei Mate XT için ne kadar ödemek gerekecek?

Son söylentilere göre Mate XT, 10 inç boyutunda katlanabilir bir ekran, 5G destekli Kirin işlemci ve 16 GB RAM ile 512 GB’a kadar depolama alanı sunacak. Üç katlı yapısı ile dikkat çeken bu modelin fiyatının 16000-17000 yuan (yaklaşık 76663-81455 TL) aralığında olacağı tahmin ediliyor. Huawei’nin yenilikçi katlanabilir teknolojisi ile dikkat çekeceği bu model, sektörde önemli bir yere sahip olacak gibi görünüyor.