Teknoloji

Huawei Mate 70 serisinin tanıtımı için gecikme iddiası

huawei mate 60 pro 70

Huawei, HDC 2024 etkinliğinde Mate 70 serisi akıllı telefonlarının yılın dördüncü çeyreğinde tanıtılacağını açıklamıştı. Ancak ünlü duyumcu Digital Chat Station, şirketin çıkış takvimini ileriye attığını ve çeyreğin ikinci yarısına ertelediğini iddia etti. Bu da Mate 70 serisinin aralık ayında tanıtılabileceği anlamına geliyor.

Söz konusu gecikmenin yeni HarmonyOS NEXT işletim sisteminin yavaş benimsenmesinden ve en yeni Kirin 5G işlemcinin yine yavaş entegrasyonundan kaynaklandığı söyleniyor.

HarmonyOS’in takipçisi olan HarmonyOS NEXT’in duyurusu HDC 2024’te yapılmıştı. Mate 70 serisi, HarmonyOS NEXT’in kullanıcılarla yaygın şekilde buluşmasının başlangıcı olacak. Ancak HarmonyOS’in mevcut sürümünden NEXT’e pürüzsüz bir geçiş yapmanın tahmin edilenden daha uzun sürdüğü anlaşılıyor.

Öte yandan yeni Kirin çipinin yeni bir platform kullandığı ve telefonun donanımıyla kusursuz entegrasyon için ek geliştirme süresi gerektirebilecek gelişmiş teknolojiye sahip olduğu bildiriliyor.

Telefonlarda 1,5K LTPO ekran, ultra geniş değişken diyafram açıklığına sahip bir Omnivision OV50K ana kamera ve muhtemelen daha iyi verimlilik için silikon negatif elektrot teknolojisini kullanan ultra büyük bir silikon pil bulunacak. Güvenlik nedeniyle Huawei, 3D yüz tarama üstüne de vurgu yapacak gibi görünüyor.

Kameralarda 3D uzamsal yakınlaştırma ve acil durumlar için uydu iletişimi desteği de telefonlarda bulunması beklenen özellikler arasında yer alıyor.

Huawei Mate 70 serisindeki gecikme daha parlak bir kullanıcı deneyimi getirebilir

Resmi lansman tarihi henüz onaylanmamış olsa da bu gecikme, Huawei’ye hem yeni Kirin yonga seti hem de HarmonyOS NEXT’in entegrasyonunu geliştirmek için değerli zaman kazandırabilir. Bu, sonuçta akıllı telefonlar piyasaya sürüldüğünde daha parlak bir kullanıcı deneyimiyle sonuçlanabilir. Yine de, bu Mate 70 serisi için biraz daha beklemek gerektiği anlamına geliyor.

İLGİLİ HABERLER