Teknoloji

Huawei Mate 70 serisi kasım ayında tanıtılabilir

huawei mate 70

Huawei’nin Tüketici İş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Richard Yu, şirketin HarmonyOS NEXT işletim sisteminin genel beta sürümünün 8 Ekim’de kullanıma sunulacağını duyurdu. Şimdi ise tedarik zincirinden gelen bilgilere göre, Huawei Mate 70 serisinin Kasım 2024’te piyasaya sürülebileceği belirtiliyor. Ancak net bir lansman tarihi henüz açıklanmadı.

Yicai Global’ın haberine göre, Huawei Mate 70 serisinin birçok bileşeni şimdiden Huawei’ye teslim edildi. Bu durum, telefonun seri üretime yaklaştığını ya da üretimin çoktan başladığını gösteriyor. Raporda ayrıca, seri üretimin Çin’deki Mid-Autumn Festivali’nden önce, yani eylül ortası ile ekim başı arasında başlamasının beklendiği ifade ediliyor. Endüstri kaynaklarına göre, Huawei Mate 70 serisinin kasım ayında piyasaya sürülme olasılığı oldukça yüksek.

Geçtiğimiz yıl Huawei Mate 60 serisi, ağustos ayının sonlarında tanıtılmış ve Eylül başında piyasaya sürülmüştü. Bu yılki amiral gemisinin lansmanındaki gecikmenin, şirketin HarmonyOS NEXT işletim sisteminin geliştirilmesiyle ilgili olduğu düşünülüyor.

Hatırlatmak gerekirse, Huawei Mate 60 ve Mate 60 Pro, şirketin kendi geliştirdiği 7nm yonga setine sahip ilk cihazlar olarak dikkat çekmişti. O tarihten bu yana, Huawei bu yonga setinin geliştirilmiş versiyonlarını kullanan birçok cihaz piyasaya sürdü. Mate 70 serisinin ise Kirin 9100 yonga seti ile güçlendirilmesi bekleniyor. Bu yonga setinin selefine kıyasla performans açısından önemli iyileştirmeler sunacağı tahmin ediliyor. HarmonyOS NEXT ile birleştirildiğinde Mate 70 serisinin neler sunacağı merakla bekleniyor. Huawei Mobil Bulut Başkanı Zhu Yonggang, HarmonyOS NEXT’in bir yılda, Android ve iOS’un 17 yılda başardığını gerçekleştirdiğini iddia ediyor.

Huawei Mate 70 prototipi kavisli ekranı işaret ediyor

Son sızıntılara göre, ünlü duyumcu Digital Chat Station, Huawei Mate 70 serisine ait bir prototipin ortalanmış 3D yüz tanıma sistemi ve dört kenarı kavisli bir ekranla geleceğini iddia ediyor. Önceki sızıntılar, ultrasonik parmak izi tarayıcısını işaret ederken, DCS’nin sızıntısı, parmak izi sensörünün güç düğmesine entegre edildiğini ve metal orta çerçevenin düz bir tasarıma geçtiğini öne sürüyor. Bu tasarım bilgileri önceki söylentilerle çeliştiği için, bu tür bilgilere şüpheyle yaklaşmakta fayda var.