Teknoloji

Huawei Mate 60’ın tasarımı için yeni ipucu kılıf görsellerinden geldi

huawei mate 60

Huawei Mate 60 serisi için hazırlıklar devam ediyor. Ünlü duyumcu Digital Chat Station’ın paylaşımına göre, Çinli üretici Mate 60 serisinde de yuvarlak kamera modülü tasarımından vazgeçmeyecek. Telefona ait olduğu söylenen kılıfa ait görseller, Mate 60 serisinde kamera modülünün Mate 50 serisinden daha büyük olacağını gösteriyor.

Aynı paylaşımda Mate 60 serisinin kameralarıyla ilgili başka bilgiler bulmak da mevcut. Akıllı telefonda ana kamera görevini 50 megapiksel çözünürlüklü sensörün üstlenmesi bekleniyor. Şirket Mate serisinin daha önceki modellerinde de 50 megapiksel ana kameraya yer vermişti.

Mate 60 serisinde 1220p ekran çözünürlüğünün de değişmeyeceği söyleniyor. Bu çözünürlük Çin’de 1.5K olarak pazarlanıyor. Huawei’nin ekranda LTPO OLED panele geçiş yapması umuluyor. Mevcut Mate telefonlarında yenileme hızı yüksek olmayan ekranların bulunduğunu belirtmek gerekiyor.

huawei mate 60

Huawei Mate 60 serisi 5G desteğiyle gelebilir

Huawei’nin bu yıl bitmeden 5G destekli bir telefon çıkaracağına dair haberler daha önce gündeme gelmişti. Şirketin bir diğer Çinli üretici olan SMIC ile birlikte 5G uyumlu bir işlemci geliştirdiği söyleniyor. Bu işlemcinin 7 nm tasarımıyla üretileceği de konuşulanlar arasında yer alıyor.

huawei mate 60

Söz konusu 5G işlemci ilk olarak Huawei Mate 60 serisinde karşımıza çıkabilir. Mate 60 serisinin tanıtımı içinse eylül ayı işaret edilse de, henüz konu hakkında resmi bir açıklama gelmiş değil.

İLGİLİ HABERLER