Teknoloji

Huawei Mate 60 serisinde Apple’ın Dynamic Island’ına benzer bir çözüm kullanabilir

huawei mate 60

Huawei kapsül şeklindeki ekran kesiğini geri getirmeye hazırlanıyor. Şirket bu tasarımı son olarak 2020 çıkışlı Mate 40 ve P40 serilerinde tercih etmişti. Sızıntılara göre, Huawei Mate 60 serisiyle birlikte ön kamera ve Uçuş Süresi sensörlerini bir kez daha ekran çerçevesinden ayırmaya hazırlanıyor.

Huawei’nin ilk kez çift ön kamerayı ekranın orta üst kısmına yerleştirmeyi planladığı da iddialar arasında yer alıyor. Bu da Çinli şirketin Apple’ın iPhone 14 Pro modelleriyle benimsediği tasarım dilinden ilham alacağı anlamına geliyor.

Huawei Mate 60 serisinden önce de çift ön kamera sunmuştu

Biri Uçuş Süresi sensörü işlevi gören çift ön kamera sunmak, Huawei için yeni bir şey değil. Şirket, 2019’da tanıttığı Mate 30 serisinden beri bu çözümü kullanıyor. Hatta bir ara P serisinde bile bu çözüm tercih edilmişti. Ancak şirket şimdiye kadar bu iki sensörü ya ekranın kenarında ya da ortada çentiğin içine yerleştirilmiş şekilde sunmuştu.

Apple, iPhone 14 Pro modelleriyle Dynamic Island adını verdiği bir yazılımı da duyurmuş ve ekrandaki kesiğin hem daha hoş görünmesi hem de işlevsel olması için bir adım atmıştı. Huawei Mate 60 serisinde de benzer bir yaklaşımla karşılaşmak sürpriz olmayacaktır. Yani Mate 60 serisinde de bildirimlerin ve bazı uygulama bilgilerinin ön kamera alanında gösterilmesi muhtemel görünüyor.

İLGİLİ HABERLER