Manşetler

Huawei Mate 20 Pro: Sağlıklı yaşam için en büyük dostunuz

huawei mate 20 pro sağlık

Kabul etmek gerekiyor ki, eskisine göre daha az hareket ediyoruz. Bir yerden bir yere giderken otomobil ya da toplu taşımayı kullanıyor, siparişlerimizi internet üzerinden verip ayağımıza gelmesini tercih ediyoruz. Sonuç olarak, günlük yaşamın gerektirdiği hareketlere dayanan kalori tüketimimiz azalıyor. Bu da bize kilo olarak geri dönüyor. Son zamanlarda sağlıklı yaşam ve spor konusunda farkındalık arttı. Mobil cihazların da bu noktadaki desteği yadsınamaz. Huawei Mate 20 Pro, sağlıklı yaşam konusunda en büyük dostunuz olmayı hedefliyor. Telefonda yüklü olarak gelen Sağlık uygulaması sayesinde hareketlerinizi kayıt altına alabilir, antrenmanlarınızı verimli biçimde ölçebilirsiniz.

Sağlık uygulaması Ana ekranda, hemen görebileceğiniz bir noktada konumlandırılmış. Uygulamayı ilk kez açtığınızda yaş, kilo, boy gibi bilgileri girmeniz isteniyor. Daha sonra bu bilgiler ışığında hareket takibi başlıyor. Uygulamanın gayet anlaşılır ve kullanışlı bir arayüzü var. En başta gördüğünüz Bugün kutusu içinde attığınız adım ve gerçekleştirdiğiniz egzersiz süresi gösteriliyor. Aynı zamanda bu kutu içinde yürüyerek veya koşarak gittiğiniz mesafe, yaktığınız kalori miktarı veya tırmanılan süre de gösteriliyor. Huawei Mate 20 Pro’da yer alan altimetre ile yükseklik bilgisi de okunabildiği için tırmanılan süre de yüksek doğrulukla gösteriliyor.

Sağlık uygulamasında Egzersiz kayıtları, uyku, kilo ve nabız gibi önemli unsurlar için de bilgi kartları bulunuyor. Bu kartların anlamlı bilgiler göstermesi için ya Huawei Mate 20 Pro ile çalışan çeşitli sağlık aksesuarlarını kullanmanız ya da elle veri girişi yapmanız gerekiyor. Egzersiz kayıtlarını elle girebilirsiniz. Benzer durum kilo için de geçerli. Aynı zamanda Mate 20 Pro ile eşleştirilebilen Huawei markalı akıllı basküller de kullanılabiliyor. Ancak en ideali, Huawei Watch GT veya Huawei Band 3 Pro gibi bir fitness saati veya bilekliği kullanmanız olacaktır. Bu sayede egzersiz kayıtları, uyku ve kalp hızı gibi önemli veriler Huawei Mate 20 Pro’daki Sağlık uygulamasıyla verimli biçimde eşleştirilecektir.

huawei mate 20 pro sağlık

Sağlık uygulamasının Giriş sayfasında gördüğümüz bir başka unsur da Adım kartı. Bu kart içinde günlük ortalama adım sayınız, aynı zamanda en çok adımı günün hangi saatinde attığınız grafik eşliğinde gösteriliyor. Sağlıklı bir yaşam için günde 10 bin adım atılması önerilir. Adım kutusu, bir ay içinde bu hedefi ne oranda tutturduğunuzu da kolaylıkla görmenize katkıda bulunacaktır.

Egzersiz sekmesi ister içeride, ister dışarıda koşarken, bisiklete binerken mutlaka ziyaret etmeniz gereken bir bölüm. Egzersize başlamadan önce, bu ekranda yer alan Hedef Ayarla seçeneğine tıklatarak; mesafe, süre ya da kalori hedefi belirleyebilirsiniz. Daha sonra turuncu renkli başlat düğmesine tıklatın ve egzersize başlayın. Egzersiz süresince gittiğiniz mesafe ve diğer bilgiler ekranda gösterilecektir. Bu arada dışarıda koşuyor ya da bisiklete biniyorsanız, Huawei Mate 20 Pro’nun yapay zekâ destekli GPS sistemi sayesinde, rotanız haritaya doğru şekilde yansıtılacaktır.

huawei mate 20 pro sağlık

Huawei Mate 20 Pro’nun Sağlık uygulaması, uzun mesafeli koşular veya maratonlara da hazırlanmanıza imkan sağlıyor. Egzersiz sekmesi içinde üstte bulunan antrenman türleri üzerinde sürükleyerek Antrenmanlı bölümüne gelebilir ve burada bulunan önceden ayarlanmış Koşu planları içinden bir tanesini seçebilirsiniz. Seçenekler arasında 5 km, 10 km, yarı-maraton ve maraton antrenman planları bulunuyor. Bu bölüm sayesinde ilerlemenizi görebilir ve büyük güne ne oranda hazır olduğunuzu ölçebilirsiniz.

Ben sekmesi içinde ise Sağlık uygulaması içinde, kendinize koymuş olduğunuz adım veya kilo hedeflerini yeniden ayarlayabilirsiniz. Öte yandan boy, yaş, kilo gibi profil bilgilerinizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Akıllı saat, akıllı bant, vücut yağ oranı ölçer veya nabız ölçer gibi aksesuarları da bu bölümden eşleştirebilirsiniz. Öte yandan uygulamaya yönelik ayarları da Ayarlar bölümünden gerçekleştirebilirsiniz. Burada kalp atış hızı aralığı ve uyarı sınırını ayarlamanıza olanak sağlayan bir bölüm de bulunuyor.

huawei mate 20 pro sağlık

Huawei Mate 20 Pro’nun Sağlık uygulaması sağlıklı yaşam hedefi yolundaki en büyük yardımcılarınızdan bir tanesi olacaktır. Mate 20 Pro’nun ilk kurulumunu yapıp kullanmaya başladıktan sonra yapmanız gereken ilk işlerden bir tanesi bu uygulamayı açmak ve size ait bilgileri eksiksiz şekilde doldurmak olacaktır. Aynı zamanda egzersize başlamadan önce Sağlık uygulamasını açın ve hedeflerinizi belirleyerek uygulama üzerinden takibi başlatın. Huawei Watch GT, Huawei Band 3 Pro gibi akıllı saat veya bileklik ise, Sağlık uygulamasının size sunduklarını çok daha yüksek seviyeye çıkaracaktır.

İLGİLİ HABERLER