Manşetler

Huawei Mate 20 Pro Ön İnceleme

huawei mate 20 pro

Huawei Mate 20 Pro hakkında birkaç aydır epey fazla şey yazıldı, çizildi, sızdı. En sonunda 16 Ekim’de Londra’da düzenlenen etkinlikte bu yeni Android telefonu, diğer kardeşleriyle birlikte görme fırsatına eriştik. Huawei’nin her yeni P ve Mate serisi telefonla birlikte çıtayı daha da yüksek seviyelere çıkardığını söylemek gerekiyor.

Mate 20 serisinin lansmanı hiç sıkıcı geçmedi. Çünkü Huawei’nin özellikle Mate 20 Pro’ya eklemiş olduğu özellikler fazlasıyla ilgi çekici ve heyecan verici görünüyor. Bunların bazılarının kullanıcılar tarafından ne kadar kullanılacağı tartışılır, üç boyutlu tarama gibi… Bununla birlikte başka cihazı kablosuz veya kablolu olarak şarj edebilme imkanı, 4200 mAh’lik yüksek kapasiteli pili değerlendirme açısından epey ilgi çekici görünüyor. Aslında daha önce bir “powerbank” gibi davranan akıllı telefonlar gördük. Ne var ki, Mate 20 Pro, işin içine kablolu şarj getirerek olayı başka bir boyuta getiriyor.

huawei mate 20 pro

Bunun dışında kablolu şarj tarafında da 40W hızlı şarj desteğiyle gelişimini sürdürüyor. Huawei P20 Pro‘nun hızlı şarj performansı bizi etkilemeyi başarmıştı. Görünen o ki, Mate 20 Pro ile bizi daha da etkileyici bir tablo bekliyor. Detayları yakında yayınlayacağımız detaylı incelemede aktaracağız.

Tasarım açısından da Huawei’nin ilerleme kaydettiğini görüyoruz. Mate 20 Pro, Mate 10 Pro’dan izler taşısa da, biraz da Samsung’un Galaxy S9+’ını andırdığını söylememiz gerekiyor. Yine de, kenara yerleştirilmiş kırmızı renkli güç tuşu, arka yüzeyin dokulu yapısı gibi unsurlarla farklılaşmayı başarıyor. Suya ve toza dayanıklı gövdenin parmak izini epey fazla tuttuğunu söylemek gerekiyor. 6.39 inçlik ekranı, kenarlara doğru kavis yaparken, ekranın alt ve üst kısımlarında da fazla alan yok. İnce profilini de hesaba kattığımızda tek elle bile rahatlıkla kavranılıp kullanılabiliyor.

Ekranın üst kısmında çentik var. Bu çentik diğer çentikli Android telefonlara göre daha fazla eleman barındırıyor. Böylelikle iPhone X ve halefleriyle eşdeğer seviyeye geliyor. Mate 20 Pro’da da üç boyutlu yüz tarama teknolojisi kullanılıyor. Ekran kilidini yüzünüzü taratarak açabilirsiniz. Bu, hızlı çalışıyor. Parmak izinden vazgeçemeyenler için de ekrana yerleştirilmiş parmak izi okuyucusu mevcut. Huawei, bu teknolojiyi akıllı telefonunda kullanan ilk büyük üretici oluyor. Parmak izi, fiziksel parmak izi sensöründe olduğu gibi kolay ve hızlı şekilde ekleniyor, ilk gördüğümüz kadarıyla da hızlı biçimde işliyor.

Kamera tarafında ilk etapta pek bir yorum yapmak zor. Bunun için detaylı incelemeyi beklemeniz gerekiyor. Kamera arayüzü Mate 10 serisindeki tasarıma sahip. Bazıları bunu beğenebilir, ancak P20 serisindeki uygulama daha kullanıcı dostu, Huawei bunu tercih etse daha iyi olabilirdi. Gece modu, deneyimlediğimiz kadarıyla P20 Pro’ya göre daha da iyi sonuç veriyor.

Kirin 980 işlemciyle daha önce tanışmıştık. 7nm mimarisi ile yüksek performans ve düşük güç tüketimi vadediyor. Bu vaadin ne kadarını yerine getirdiğini görmek için detaylı incelemeyi beklemeniz gerekiyor. Ancak etkinlik sırasında, sahnede gerçekleştirilen üç boyutlu taramanın kısa sürede tamamlanması ve ortaya çıkarılan yüksek doğruluklu iş, Kirin 980’in marifetleri konusunda büyük bir ipucu veriyor.

Huawei Mate 20 Pro, ilk görüşte bizi epey etkilemeyi başardı. Her yeni modelle birlikte Huawei’nin biraz daha ilerlediğini ve Android ekosisteminde etkisini epey artırdığını görüyoruz. Mate 20 serisi içinde Mate 20 Pro, yenilikçi ve ilgi çekici özellikleriyle iyi bir Android telefon arayanlara rahatlıkla tavsiye edilebilecek bir ürün olmuşa benziyor.