Teknoloji

Huawei Mate 20 Pro akıllı kamera ve ilginç bir çerçeveyle gelebilir

Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20‘nin kamera donanımının P20 serisinden pek farklı olması beklenmiyor. Ancak kamera yazılımı bakımından Mate 20 serisinin P20 serisinin önünde olması muhtemel görünüyor. Sualtı modu, yapay zekâ destekli yakınlaştırma (AI Zoom) gibi özelliklerin varlığı, kameranın daha akıllı hâle geldiğini gözler önüne seriyor.

Yeni kamera özelliklerinin varlığını Huawei’nin yeni EMUI kullanıcı arayüzünün APK’sını inceleyen XDA Developers ekibi ortaya çıkardı. Bu da Huawei’nin kesinlikle söz konusu özellikler üzerinde çalıştığını doğruluyor. Ancak özelliklerin Mate 20 serisinin nihai sürümüne ekleneceği konusunda şimdilik bir garanti verilmiş değil.

Kamera uygulamasındaki yenilikler arasında göze ilk olarak sualtı modu çarpıyor. XDA Developers ekibine göre, sualtı modunda çekim yapmak için telefonun ses kontrol tuşları kullanılacak. Kameranın başlatılması veya kapatılması işlemi ise güç butonu sayesinde gerçekleştirilecek.

Ancak sualtı modunun varlığı, Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20’nin P20 serisine kıyasla suya daha dayanıklı olacağını garanti etmiyor. Suya dayanıklılık konusunda IP67 sertifikasına sahip olan Huawei P20 Pro suyun 1 metre altında 30 dakika boyunca çalışabiliyor. Ancak bu durum, telefonun sualtı kullanım için tasarlandığı anlamına gelmiyor. APK’da özel çanta içine yerleştirilen bir telefonun görülmesi, Huawei’nin sualtında taşıma için özel bir kılıf satabileceğini gösteriyor.

huawei mate 20 proAI Zoom özelliğinin ise yakınlaştırılan nesnenin daima merkezde olmasını sağlamak amacıyla kullanılacağı düşünülüyor. AI Cinema modunda ise video kaydında gerçek zamanlı filtreler uygulamak mümkün hâle geliyor. Video Bokeh özelliği ise kullanıcılara videolarda da arka planı bulanıklaştırma imkanını sunacak.

Huawei Mate 20 Pro ve Mate 20 ile ilgili pek çok detay ortaya çıksa da, kesin bilgileri görmek için 16 Ekim’i beklemek gerekiyor. Akıllı telefonlar, 16 Ekim’de Londra’da gözler önüne çıkacak.

İLGİLİ HABERLER