Teknoloji

Huawei küresel katlanabilir telefon pazarında zirveye yerleşti

huawei mate x5 katlanabilir telefon

Counterpoint Research tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre Huawei, bu yılın ilk çeyreğinde en çok katlanabilir telefon satan üretici oldu. ABD hükümetinin Google hizmetlerine erişimini kesmeye karar vermesinden bu yana, son birkaç yıldır dünyanın birçok yerinde Huawei’nin satışlarının düştüğünü olduğu göz önüne alındığında bu haber bir hayli değer taşıyor.

Katlanabilir telefonlar konusunda pek çok kişinin aklına gelen ilk markanın Samsung olduğu düşünülebilir. Ancak Güney Koreli şirket 2024’ün ilk çeyreğinde Huawei’nin arkasında ikinci sırada kaldı. Samsung’un satışları bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 42 oranında düştü.

Huawei’nin yüzde 257’lik büyümesi büyük ölçüde, geçen yıl Mate X5’in piyasaya sürülmesinden sonra şirket için artan Çin’deki satışlardan kaynaklanıyor. 5G bağlantısının varlığı , Çinli tüketicilerin Huawei’nin katlanabilir cihazlarına olan ilgisini artırmakta önemli bir rol oynamış gibi görünüyor.

Üçüncü sıradaki Honor’un satışları da bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 460 oranında arttı. Ancak en dikkat çekici büyümeyi satışlarını yüzde 1473 oranında artıran Motorola kaydetti. Genel olarak, katlanabilir cihaz satışları yıllık yüzde 49 arttı. yıllık. Honor ve Motorola’nın büyümesi, Huawei’nin aksine, esas olarak Çin dışından geldi.

Honor’un katlanabilir alanda pazar payı, bir yıl öncesine göre yüzde 3’ten şu anda yüzde 2’ye yükseldi. Honor Magic V2, 2024’ün ilk çeyreğinde Batı Avrupa’da en çok satılan katlanabilir telefon oldu. Motorola’nın katlanabilir telefonlardaki küresel pazar payı, Razr serisinin Kuzey Amerika’daki güçlü performansı sayesinde yüzde 11’e çıktı.

Huawei katlanabilir telefon portföyünü genişletmeye devam edecek

2024’ün ilk çeyreğinde, “kitap tipi” katlanabilir ürünler, 2021’den bu yana ilk kez kapaklı tip katlanabilir ürünleri geride bırakarak küresel sevkiyatların yüzde 55’ini oluşturdu. Bununla birlikte, Samsung’un Galaxy Z Flip 6’yı piyasaya sürmesiyle bu yılın sonlarında işler tersine dönebilir. Huawei de bu yıl kapaklı tarzda yeni bir katlanabilir telefon çıkarmayı planlıyor. Xiaomi ve Honor’un da bu formdaki ilk ürünlerini 2024’te tanıtması bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER