ManşetlerTeknoloji

Huawei ilk üç katlamalı telefonunu 10 Eylül’de tanıtacak

huawei

Huawei, 10 Eylül’de gerçekleştireceği ürün lansman etkinliğinde yeni bir dönüm noktasına imza atmaya hazırlanıyor. Etkinlik, Apple’ın 9 Eylül’deki büyük tanıtımından sadece bir gün sonra yapılacak. Şirket, etkinliğe dair duyuruyu Çin’in popüler sosyal medya platformu Weibo üzerinden paylaştı. Ancak, etkinlik afişinde tanıtılacak cihazlar hakkında fazla bilgi verilmedi.

Bununla birlikte, Huawei Tüketici Elektroniği İş Grubu CEO’su Richard Yu’nun açıklamalarına dayanarak, şirketin ilk üç katlamalı telefonunu tanıtması kuvvetle muhtemel görünüyor. Yu, Weibo’da yaptığı paylaşımda, “Beş yıllık ısrar ve yatırımların ardından bilim kurguyu gerçeğe dönüştürdük,” ifadesini kullandı. Yu, bu yeni ürünü “şirketin en yenilikçi ve çığır açan” cihazı olarak tanımladı.

Huawei ilk üç katlamalı telefonunda neler sunacak?

H

H

Richard Yu’nun daha önce kamuoyunda birkaç kez üç katlamalı bir telefonla görüntülenmiş olması ve etkinlik afişinde de üç katlanabilir bir telefonun silüetinin yer alması, bu yeni cihazın 10 Eylül’de tanıtılacağına dair spekülasyonları güçlendirdi.

Yu’nun elinde tuttuğu Huawei’nin üç katlamalı telefonu, arka tarafında dairesel bir kamera modülüne sahip ve katlandığında oldukça ince bir profile sahip olduğu görülüyor. Başka bir görüntüde ise cihazın açılmış hali yer alıyor; sol üst köşede ortalanmış bir delikli ön kamera ve çift menteşe tasarımı nedeniyle iki kat izi dikkat çekiyor.

Daha önceki sızıntılara göre, bu telefonun içe katlanabilir, dışa katlanabilir ve çift menteşeli bir tasarıma sahip olması bekleniyor. Ekranın açıldığında yaklaşık 10 inç boyutunda olacağı ve cihazın Kirin 9 serisi platformu tarafından destekleneceği öne sürülüyor.

Huawei’nin 10 Eylül’deki etkinliği saat 14:30’da başlayacak ve etkinliğin canlı yayını, Huawei’nin resmi Weibo hesabı üzerinden izlenebilecek.