Teknoloji

Huawei Game Salon 2024 İstanbul’da gerçekleşti

huawei game salon 2024

Huawei’nin resmi dağıtım platformu AppGallery, 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında İstanbul’da Huawei Game Salon – Cloud Collaboration (Avrupa) etkinliğini gerçekleştirdi. Bu etkinlik, AppGallery ve iş ortakları arasındaki iş birliğini güçlendirmeyi hedefledi. Ayrıca, Avrupa’daki işletmelere güçlü genel bulut altyapısı sunmak amacıyla düzenlendi.

Huawei, son on yılda Avrupa pazarında güçlü ilişkiler kurarak yerel büyümeyi destekledi. Doğu ve Batı arasında bir köprü oluşturan Huawei, Çinli geliştiricilerin daha geniş bir Avrupalı oyuncu kitlesine ulaşmasını sağladı. Aynı zamanda Türk oyun geliştiricilerinin Avrupa’daki görünürlüklerini artırmayı başardı.

Huawei Oyun Salonu, oyun işletmeleri için profesyonel, hızlı, istikrarlı ve güvenli tek noktadan bulut hizmetleri sunan Huawei Cloud’u tanıttı. Bu hizmet, yüksek kaliteli ve bütünsel bulut oyun deneyimleri oluşturmayı hedefleyen işletmeler için önde gelen bir iş çözümü olarak sunuldu. Böylelikle, oyun dünyasında yeni bir standart belirlemeyi amaçladı.

Türkiye: Yeni bir oyun ve canlı yayın merkezi

Avrupa’nın mobil oyun pazarının 2024 yılında 8,56 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Bu bağlamda, Huawei Avrupa’nın oyun sahnesine olan ilgisini artırıyor. Türkiye, giderek artan sayıda yetenekli geliştiriciye ve geniş bir oyuncu tabanına sahip olmasıyla Huawei’nin planları için kilit önem taşıyor.

Türkiye, 30 milyon oyuncuya ev sahipliği yaparak Orta Doğu’daki oyun pazarına liderlik ediyor. 2023 yılında sektör 300 milyon dolar gelir elde ederken, bir önceki yıla göre %16 büyüme kaydedildi. Akıllı telefonların Avrupalı kullanıcılar tarafından oyunlara erişmek için en çok tercih edilen cihaz olması ve Türkiye nüfusunun %75’inden fazlasının akıllı telefon sahibi olması, mobil oyun pazarının büyük bir potansiyele sahip olduğunu gösteriyor.

Pan-eğlence sektörü, geçen yıl toplam nüfusun %73,1’ini temsil eden 62,5 milyondan fazla kullanıcı ile 228,7 milyon dolarlık bir piyasa değerine ulaştı. AppAnnie’ye göre, Türkiye’de pan-eğlence uygulamalarına yönelik uygulama içi ödemeler 2023 yılında 76 milyon ABD dolarına ulaşarak Türkiye’yi dünya genelinde ilk beşe soktu. Bu durum, Türkiye’nin oyun ve eğlence sektöründeki büyüme potansiyelini ortaya koyuyor.

Huawei Gaming Salon, Funplus, Tencent, Moonton ve miHoYo gibi önde gelen Çinli geliştiricileri ağırladı. Bu geliştiriciler, etkinlik boyunca Huawei Cloud’un sunduğu olanaklardan faydalandılar. Etkinlikte, oyun dünyasında yenilikçi çözümler ve iş birlikleri konuşuldu.

Huawei Tüketici Bulut Hizmeti, Avrupa Ekosistem Geliştirme ve Satış Departmanı Genel Müdürü Shan Xuefeng, “Amacımız Avrupa’da canlı bir oyun topluluğunu teşvik etmektir” dedi. Shan Xuefeng, ortaklarla yakın iş birliği yaparak bölgeye son teknoloji, güvenilir ve birinci sınıf oyun deneyimleri sunmayı umduklarını belirtti. Bu bağlamda, Huawei’nin oyun dünyasındaki hedeflerini vurguladı.

CP-Gamer Interactive Sharing oturumunda, Çinli geliştiricilere Huawei’nin Avrupalı ortakları, oyun geliştiricileri Playrix ve Com2us’un başarı hikayeleri sunuldu. Bu paylaşım sırasında Playrix ve Com2us, yerel kullanıcılara uyum sağlamanın Türkiye’deki başarılarının anahtarı olduğunu vurguladı. Sonrasında yapılan Yerel İş Ortağı Paylaşımı oturumu, günün tartışmalarına daha fazla perspektif kattı.

HUAWEI Cloud Veri Merkezi ve etkinlikler

Etkinlik katılımcıları, Türk Kültürel Deneyimi’nin yanı sıra HUAWEI CLOUD Veri Merkezi’ni de keşfetme fırsatı buldular. Huawei’nin; Tencent, Moonton, miHoYo ve Funplus gibi iş ortakları etkinlikten etkilendiklerini belirttiler. Bu ortaklar, 2024 yılının ikinci yarısında Avrupa’da AppGallery’de oyunlarını yayınlamayı planladıklarını ifade ettiler.

Huawei Mobil Hizmetler Avrupa Başkan Yardımcısı Jaime Gonzalo, “Mobil oyun küresel bir fenomen” dedi. Gonzalo, dünyanın dört bir yanından en iyi geliştiriciler ile Avrupalı oyuncular arasında köprü kurmayı amaçladıklarını belirtti. Bu hedef doğrultusunda, ortaklarına uluslararası alanda büyümeleri için kapsamlı destek sunduklarını vurguladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER