Teknoloji

Huawei’nin üç kez katlanabilen cihazı yönetim kurulu başkanının elinde görüntülendi

huawei harmonyos next

Huawei’nin üç kez katlanabilen bir telefon üstünde çalıştığına dair haberler geçtiğimiz aylarda gündeme gelmişti. Şirketten henüz bu konuda bir açıklama gelmese de, eski Huawei CEO’su ve mevcut Tüketici Elektroniği Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Richard Yu, bu cihazı kullanırken görüntülendi.

Resimde, sol tarafta selfie kamerası için ortada bir delik bulunan Huawei’nin üç katlı cihazı gösteriliyor. Cihazda ayrıca, Huawei Mate X5, Vivo X Fold 3 Pro ve Samsung Galaxy Z Fold 6 gibi normal katlanabilir akıllı telefonlarda gördüğümüz bir menteşe yerine iki menteşe nedeniyle iki kat yer alıyor.

Duyumcu Digital Chat Station, Yu’nun kullandığı cihazın daha önce gördüğü bir Ar-Ge prototipine benzediğini belirtti. Yaklaşık 10 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip olduğu tahmin edilen cihazın kalbinde Kirin 9 serisi bir işlemcinin bulunması bekleniyor.

huawei

Huawei yeni katlanabilir cihazını Mate 70 serisinden önce tanıtabilir

Digital Chat Station’a göre, bu üç kez katlanabilen cihaz Mate 70 serisinden önce resmiyet kazanacak. Huawei’nin Mate 70 serisini yılın son çeyreğinin ortalarında tanıtması bekleniyor. Bu da önümüzde yaklaşık 3-4 aylık bir pencere olduğu anlamına geliyor.