HTC’nin yeni Android telefonu daha tanıtılmadan teknoloji dünyasının en çok konuşulanları arasına girmeyi başarmıştı. Telefonun ilk olarak M7 adıyla piyasaya sürüleceği iddia edilmiş, hatta cihaza ait bazı fotoğraflar farklı zamanlarda internet ortamına sızmıştı. Bütün bu sızıntılar HTC’nin One için düzenlediği tanıtım etkinliğinin merakla beklenmesinin önüne geçemezken, nihayet tanıtım günü geldi ve HTC One New York ve Londra’da eş zamanlı olarak düzenlenen etkinliklerle görücüye çıkardı.
HTC One’a bakıldığı zaman sızıntılarla ortaya çıkan bilgi ve özelliklerin doğru olduğu kolaylıkla anlaşılabiliyor. Cihazın en dikkat çekici noktalarından biri olan 4.7 inç’lik LCD ekran One’ın One X’e yaraşır bir halef olduğunu gösteren noktalardan biri. 1080p çözünürlüğündeki ekrana sahip olan akıllı telefon, 448 ppi piksel yoğunluğu sayesinde rakiplerine karşı önemli bir avantaj yakalamış durumda.
HTC’nin One ile büyük oynadığı alanlardan birisi de kamera. Özel geliştirilmiş görüntüleme sensörü ve genişletilmiş pikseller sayesinde HTC One’ın kamerası ışığı diğer 8 megapiksel kameralardan 3 kat daha fazla emiyor. Şirketin UltraPixels adını verdiği bu pikseller sayesinde düşük ışık performansında önemli bir ilerleme kaydedildiği belirtiliyor. Ancak bu ultrapiksellerle çekilen fotoğrafların çözünürlüğünün maksimum 4 megapiksel olmasıysa eksi bir özellik olarak dikkat çekiyor. Şirketin bu teknolojiyle asıl amacının Nokia’nın Lumia 920’ye yerleştirdiği PureView teknolojisiyle rekabet etmek olduğu dile getirilirken, tıpkı Lumia 920’de olduğu gibi HTC One’da da görüntü sabitleme özelliği mevcut. Jiroskop tabanlı, çok eksenli optik görüntü sabitleyici hem ön hem de arka kameralarda kullanılmış.
Bu teknik bilgilerin dışında HTC One’ın kamerası diğer özellikleriyle de dikkat çekiyor. HDR Video moduna sahip olan akıllı telefonda genişletilmiş bir fotoğraf düzenleme yazılımı ve HTC’nin ilk defa bu cihazda kullandığı HTC Zoe adını taşıyan başka bir fotoğraf seçeneği mevcut. HTC Zoe’da kullanıcı deklanşöre basmadan önce akıllı telefon otomatik olarak beş telefon çekiyor. Kullanıcı deklanşöre bir kez bastıktan sonra HTC One bu sefer 20 fotoğraf çekiyor. Böylelikle cihaz sahipleri kendi stop-motion animasyonlarını oluşturabiliyor. HTC Zoe sayesinde 3 saniyelik video kayıtları da gerçekleştirilebiliyor.
HTC’nin One’daki iddialı havası konu sese gelince de devam ediyor. One’ın bir mobil telefondaki en iyi ses deneyimine sahip olduğunu iddia eden şirket cihazın ikinci adını HTC BoomSound olarak koymuş. Bu isimle birlikte cihazın iki tarafında da bulunan stereo hoparlörlere bir gönderme yapılırken, bu hoparlörlerde bir telefonda kullanılan en geniş ses bölmeleri kullanmış. Beats Audio entegrasyonu, çift mikrofon ve HDR ses kayıt seçeneği de bu alanda dikkat çeken diğer özellikler arasında.
Şirket HTC One ile yeni platformu Sense 5’i de ilk kez kullandı. Sade tasarımıyla dikkat çeken platformun en büyük yeniliği olaraksa göze Flipboard’u getiren BlinkFeed adındaki arayüzü. BlinkFeed sayesinde HTC One sahipleri ana ekranlarında haber, bilgi ve sosyal medya akışlarını derli toplu bir biçimde görebilecekler.
4G LTE bağlantı özelliğine sahip olan HTC One’da dört çekirdekli 1.7 GHz Snapdragon 600 işlemci bulunuyor. Piyasaya ilk olarak 32 GB dahili hafızayla çıkacak olan HTC One’ın 64 GB’lık dahili hafızaya sahip bir versiyonununsa Asya/Pasifik bölgesinde satışa sunulması planlanıyor. 143 gr. ağırlığındaki cihazda 2300 mAh pil, GPS, GLOSNASS, NFC, Bluetooth 4.0, 802.11ac Wi-Fi ve şaşırtıcı bir şekilde kızılötesi bağlantı yayıcısı mevcut. HTC Sense TV uygulaması sayesinde HTC One’ı bir uzaktan kumanda olarak kullanmak da mümkün olacak. Gümüş ve siyah renk seçeneklerine sahip olan HTC One mart ayının ikinci yarısında satışa sunulacak. Cihazın Türkiye’ye ne zaman geleceği şu an için bilinmese de, etkinlikten yansıyan bir fotoğrafta işbirliği yapılan operatörler arasında Turkcell’in görülmesi dikkat çekti.