Teknoloji

HTC oyun odaklı yeni VR başlığı Vive Focus Vision’ı tanıttı

htc vive focus vision

HTC, Vive Focus Vision adını taşıyan yeni VR başlığını tanıttı. 999 dolarlık fiyat etiketiyle dikkat çeken cihaz, Focus 3 modelinin üzerine eklenen yeniliklerle geliyor. Renkli passthrough ve daha iyi PC bağlantı desteği gibi özellikler sunan Vive Focus Vision, HTC’nin web sitesinden 17 Ekim’e kadar ön siparişe açıldı.

Focus Vision, hem bağımsız bir cihaz olarak kullanılabiliyor hem de USB-C bağlantısıyla PC’ye bağlanabiliyor. Aslında 2021’de piyasaya sürülen Focus 3’ün gelişmiş bir versiyonu olan bu cihaz, 2448 x 2448 çözünürlük ve 120 derece görüş açısı gibi aynı özelliklere sahip. Ayrıca, Snapdragon XR2 işlemci kullanıyor. Ancak yeni model, çift 16 MP renkli passthrough kameraları ve gözleriniz arasındaki mesafeyi otomatik olarak ayarlayabilen lensleri ile öne çıkıyor.

HTC Vive Focus Vision oyun tutkunlarına hitap ediyor

HTC, bu başlığı özellikle oyunseverler için tasarlamış durumda. Cihazın foveated rendering teknolojisini desteklemesi bunun bir kanıtı. Bu teknoloji, görüntü kaynaklarını sadece baktığınız alana yoğunlaştırarak daha etkili bir grafik performansı sunuyor. HTC Vive’ın küresel ürün sorumlusu Shen Ye, “Artık PC oyuncuları, VR salonlarında kullanılan yüksek kaliteli başlıkları evlerinde deneyimleyebilecek” açıklamasında bulundu.

htc vive focus vision

Focus Vision, ayrıca USB-C aracılığıyla DisplayPort desteği sunuyor. HTC’ye göre, bu bağlantı yöntemi PC’ye bağlandığında kayıpsız bir görüntü aktarımı sağlıyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde gelecek bir güncelleme ile DisplayPort bağlantısında ekranın yenileme hızı 90Hz’den 120Hz’e çıkarılabilecek. Cihaz, 128 GB dahili depolama ve 2 TB’a kadar microSD kart desteği sunarken, 12 GB RAM ile önceki modeldeki 8 GB RAM’e kıyasla daha güçlü bir performans vadediyor. Başlık, Focus 3 aksesuarlarıyla da tamamen uyumlu olacak.

Cihazın dahili bataryası, kullanıcıya ana güç kaynağını değiştirmek için 20 dakika kadar ek süre tanıyor. Tam dolu ana batarya ise yaklaşık iki saatlik bir kullanım süresi sunuyor. HTC’ye göre, başlıktaki yeni fan sistemi önceki modele kıyasla yüzde 30 daha fazla hava akışı sağlayarak daha iyi bir soğutma performansı sunuyor.

Başlığın kafa bandı da yenilendi. HTC Amerika Başkanı Dan O’Brien, “Kullanıcılar oldukça sert davranabiliyor” diyerek, Focus 3 tasarımındaki bazı zayıf noktaların bu şekilde ortaya çıktığını belirtti. Bu geri bildirimler sonucunda HTC, metal kancanın yanı sıra üst ve yan kısımlarında da iyileştirmeler yaptı.

htc vive focus vision

HTC Vive Focus Vision, önceki Focus modellerinden farklı olarak, özellikle tüketici pazarını hedefliyor. HTC’nin Quest 2 tarzı kontrolörleri olan Focus 3 ile tüketici pazarına yönelme sinyalleri veren şirket, bu adımını yeni Focus Vision ile güçlendirdi. Daha önce iş dünyasına yönelik olarak tasarlanan Focus serisi, bu modelle daha geniş bir kullanıcı kitlesine hitap ediyor. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Vive XR Elite de aynı şekilde tüketicilere yönelikti ancak 1099 dolarlık fiyatıyla ve daha düşük çözünürlüklü ekranlarıyla Focus Vision’a göre daha hafif bir cihazdı.

17 Ekim’e kadar ön sipariş veren kullanıcılar, DisplayPort 1.4 destekli 5 metrelik bir USB-C kablosu ve PC VR yayınları için çeşitli adaptörlerin yer aldığı bir kitin yanı sıra, üç popüler oyun paketinden birini ücretsiz olarak seçme fırsatına sahip olacak.