Bu yılın başında duyurusunu yaptığı HTC One ile büyük ilgi gören HTC, bu üst sınıf akıllı telefonla sunduğu deneyimi daha düşük fiyata ve kompakt boyutlarda edinmek isteyen tüketicilerin beklentisini HTC One mini ile karşılıyor. Geçtiğimiz temmuz ayında duyurulan ve önümüzdeki günlerde Türkiye’de de piyasaya girecek olan bu akıllı telefonla birlikte HTC, orta üst sınıf Android segmenti için önemli bir silahı sahaya sürmüş oluyor. HTC One mini büyük kardeşi One’a göre tercih edilesi bir cihaz mı, aynı segmentteki diğer rakiplere göre şansı nedir? Bu soruların cevabını yazının devamındaki detaylı HTC One mini incelemesinde bulabilirsiniz.
Video İnceleme
İnceleme Başlıkları
Tasarım – Donanım – Yazılım – Performans ve Batarya – Kamera – Multimedya – Sonuç
Tasarım
HTC One Mini kenarlarını çevreleyen plastik çerçeve dışında HTC One ile aynı tasarım unsurlarını barındırıyor. Tabii ki, telefon 4.3 inç’lik köşeden köşeye uzunluğa sahip ekranı nedeniyle de One’a göre daha küçük yüzey alanına sahip. Bu arada HTC, One mini’nin kolay şekilde kavranması ve tek elle tutulurken tüm tuşlara ve ekranın her bölümüne rahatlıkla erişilmesi için boyunu biraz daha uzun tutmuş, tıpkı Apple’ın iPhone 5’te yaptığın gibi. Bu da telefona ince ve uzun bir hava kazandırmış.
132 x 63.2 x 9.3 mm.’lik boyutlara sahip olan HTC One mini’nin HTC One ile aynı kalınlıkta olması dikkat çekici bir ayrıntı. HTC One gibi arkada giderek kalınlaşan bir yapı kullanılmış, bu da cihazın kenarlarının daha da ince olmasını ve sonuç olarak telefonun daha ince görünmesini sağlamış. 122 gr. ağırlık da HTC One mini’nin elde uzun süre tutulup kullanılmasına veya cepte rahatlıkla taşınmasına katkıda bulunuyor.
HTC One mini’nin 4.3 inç ekranı ön kısmın büyük bir çoğunluğunu kaplıyor. Ekranın altında HTC logosu, sağına ve soluna yerleştirilmiş ana ekran ve geri tuşları dikkat çekiyor. Ekranın üstü Gorilla Cam 3 malzemeyle kaplanmış. Camdan yapılmış bölgenin altında ve üstünde ise gümüş renkli alüminyum şeritler yer alıyor. Bu şeritlerin her birinde küçük deliklerden oluşan ve artık bir HTC klasiğini almış hoparlör ızgaraları dikkat çekiyor. Üstteki hoparlörün içine bir tane LED durum lambası da yerleştirilmiş. Bu hoparlörler sayesinde HTC One mini de HTC One’ınki gibi bir ses deneyimi sunuyor. Üst taraftaki hoparlörün sağında 1.6 megapiksel ön kamera, solundaysa sensörler yer alıyor.
HTC One’ın kenarlarını ön ve arka bölümle buluşturan düzlemler traşlanmış alüminyumdan üretilmiş ve doğrusunu söylemek gerekir bu yapı HTC One’a ayrı bir hava katıyor. Benzer bir işçiliği iPhone 5’te de görmüştük. Ne var ki, her iki cihazda da gördüğümüz kadarıyla bu malzeme seçimi cihazları darbelere karşı biraz daha hassas yapıyor, bu bölümlerde çizinme ve aşınma sıklıkla görünüyor. Ayrıca alüminyum malzeme kullanımı ve yapılan işçilik maliyetleri artıran unsurlar olarak dikkat çekiyor. HTC, belki de One mini’nin üretim maliyetini düşürmek için alüminyum yerine plastiği tercih etti, ancak sonuç olarak yukarıda bahsettiğimiz soruna da bir ölçüde çare buldu. Ancak plastik çerçevenin yüzeyinde de çarpmalara ve diğer sert cisimlerle temasa bağlı olarak ezilmeler veya aşınmalar görebilirsiniz.
One mini’nin etrafını çevreleyen beyaz renkli çerçeve telefonun havasının HTC One’ınkine göre biraz daha sönük kalmasına neden oluyor. Kenarlara yerleştirilmiş olan tuşların ve microSIM kart tepsisinin malzemeleri de plastiğe uyacak şekilde seçilmiş ve onlar da HTC One’dakilere göre daha sıradan duruyor. Yine de, bu telefonun da kendine has bir görünüşü ve çekiciliği olduğunu da kabul etmek gerekiyor.
HTC One mini’nin üst kenarında güç butonu sola doğru yerleştirilmiş. Bu güç butonu yeteri kadar yumuşak ve fazla derin değil, yine de kolaylıkla basıldığını söyleyebiliriz. Telefonun ince ve uzun tasarımı da bu tuşa sağ ve sol elle kullanıldığında bile rahat şekilde erişilmesini sağlıyor. 3.5 mm. kulaklık jakı da üst bölümde yer alıyor. Sağ kenarda ses tuşları bulunurken sol kenarda bu tuşların karşısına denk gelecek şekilde microSIM kart tepsisi yerleştirilmiş. HTC’nin kutuya iliştirdiği iğneyi kullanarak SIM kart yuvasını yerinden çıkarabilirsiniz. Alt kenarda da microUSB portu ve mikrofonu görüyoruz.
HTC One mini’nin arkası HTC One’ınkiyle aynı görünüşe sahip. UltraPixel kamera üste doğru ortalanacak şekilde yerleştirilmiş ve flaş da bunun üstüne konumlanmış. Arka bölümde üstte ve altta yer alan ince plastik şeritler dışında tüm yüzey alüminyumla kaplanmış. Üstteki ince şeridin üstünde ikinci mikrofon deliğini görüyoruz. Alttaki şeridin hemen üstünde de Beats Audio logosu bulunuyor. Ortaya ise HTC logosu oyulmuş. Telefonun çıkarılabilir nitelikte bir arka kapağı bulunmuyor, cihazın bataryası yerinden çıkarılamıyor. Ayrıca görünürde herhangi bir microSD kart yuvası görünmüyor, bu da HTC One mini sahiplerinin yalnızca cihaz dahilinde sunulan hafızayla yetineceği anlamına geliyor.
Donanım
HTC One mini’de 4.3 inç, 720 x 1280 piksel çözünürlüklü Super LCD2 ekran yer alıyor. Bu ekran 342 ppi gibi, kendi büyüklüğündeki diğer ekranlarla karşılaştırıldığında yeteri kadar yüksek sayılabilecek bir piksel yoğunluğu sunduğunu görüyoruz. Bu ekran tatmin edici parlaklığa sahip ve güneş ışığı altında da cihazı kullanmaya yetecek kadar parlaklık sunuyor. Yüksek görüş açılarına sahip olan bu ekrana epey yandan baktığınızda bile üstünde nelerin olduğunu rahatlıkla görebilirsiniz.
Tek başına veya kendi sınıfındaki cihazlarla değerlendirildiğinde HTC One mini’nin gayet memnun edici bir ekrana sahip olduğunu söyleyebiliriz. Ancak HTC One ile karşılaştırdığımızda, One’da yer alan Full HD Super LCD3 ekranın öne çıktığı belli oluyor, bunu da doğal karşılamak gerekiyor. One mini’nin ekranı renkleri biraz daha sıcak gösteriyor, her iki cihazın ekranı da en yüksek parlaklık derecesine ayarlıyken beyaz rengin yoğun olduğu bir sayfa açtığımızda One mini’nin ekranındaki beyazın biraz daha sarıya kaçtığını görüyoruz. Öte yandan Full HD ekranda yazıların biraz daha keskin ve net görüldüğü anlaşılıyor.
Artıları ve eksilerine bakıp değerlendirdiğimizde, HTC One mini’nin ekranının web’de gezinmek, bir şeyler okumak, oyun oynamak ve film seyretmek için yeterli alanı sunduğunu ve görüntü kalitesi açısından da beklentileri karşıladığını görüyoruz.
Telefonun içindeki bileşenler de sikletine uygun düşecek şekilde belirlenmiş. 1.4 GHz çift Krait 200 çekirdek ve Adreno 305 GPU barındıran Qualcomm Snapdragon 400 yongaset içeren One mini’de 1 GB RAM ve 16 GB dahili hafıza bulunuyor. microSD kart yuvası bulunmadığı için cihazın dahili hafızasıyla yetinmeniz gerekiyor. Tabii ki, HTC One mini satın alanlara sunulan 25 GB’lık ücretsiz bulut depolama alanı microSD kart yuvasının eksikliğini biraz olsun giderecektir.
HTC One mini kablosuz bağlantı tarafında diğer akıllı telefonlarda gördüğümüz unsurları bünyesinde barındırıyor. 802.11a/b/g/n çift bant Wi-Fi, Bluetooth 4.0, A-GPS ve GLONASS destekli GPS gibi özellikleri bu telefonda da görüyoruz. HTC One’da yer alan NFC ve kızılötesi port ise HTC One mini’de bulunmuyor. HSPA+ desteği sayesinde Türkiye’deki üç mobil operatör üzerinde de yüksek hızda mobil geniş bant bağlantısı sunmaya yeterli olan telefon aynı zamanda LTE desteği sayesinde yurt dışında 4G veri şebekelerine bağlanma fırsatı da veriyor. İvmeölçer, jiro, pusula ve yakınlık sensörü gibi modüller bu telefonda da yer alıyor.
Yazılım
HTC One mini’de Android 4.2.2 Jelly Bean sürümü çalışıyor ve bunun üstünde de Sense 5 kullanıcı arayüzü bulunuyor. HTC One ile tanıştığımız Zoe, BlinkFeed, Video Highlight gibi yazılım unsurları HTC One mini kullanıcılarına da sunuluyor. Daha baştan söyleyecek olursak, HTC One mini ile HTC One’ın sunduğu yazılım deneyimini yakalayabilirsiniz.
BlinkFeed sayesinde Twitter, Facebook, LinkedIn gibi sosyal ağ hesaplarınızdan güncellemeleri, çeşitli uygulamalar tarafından sunulan notları veya HTC’nin sağladığı çeşitli haber kaynaklarından haberleri ana ekranınızda görebilirsiniz. Flipboard tarzı bir görünüme sahip olan BlinkFeed’de aşağı doğru kaydırdığınızda yeni içeriklerin yüklendiğini göreceksiniz. En yeni içerik en üstte yer alırken aşağı doğru kaydırdıkça daha eski içerikleri görüyorsunuz. Türkiye’den de CNBC-e, NTV, NTV Spor, CNNTürk ve Donanımhaber gibi kaynaklardan haberler sunuluyor.
BlinkFeed varsayılan ana ekran öğesi, ancak geri kalan diğer sayfaları da çeşitli bileşenler, kısayollar veya uygulama klasörleriyle doldurabilir ve One mini’yi kullanım alışkanlıklarınıza göre özelleştirebilirsiniz. Uygulama menüsünün tepesinde BlinkFeed sayfasının başında bulunan saat, tarih ve hava durumu bileşenini görüyoruz. Monokrom tasarıma sahip bu bileşenin altında uygulama kısayollarını 3 x 4 veya 4 x 5’lik kılavuz boyutlarında görüntüleyebilirsiniz. Bazı uygulamalar Ortam, Google, Araçlar, Üretkenlik gibi başlıklara sahip klasörler altında sunuluyor. Bu uygulamalar genellikle kategorilerine göre bu klasörlere eklenmiş. Araçlar içinde hesap makinesi, el feneri, ses kaydedici gibi uygulamalar bulunurken Üretkenlik içinde de Evernote destekli Notlar, Polaris Office, PDF Görüntüleyici ve KeyVPN gibi uygulamaları görüyoruz.
HTC One mini’de de Chrome, Gmail, Navigasyon, Yerel gibi Google servislerine ait Android uygulamaları yüklü geliyor. Daha fazla uygulamayı da Google Play Store üzerinden yükleyebilirsiniz. Uygulama menüsünün en tepesindeyken parmağınızı aşağı doğru sürüklediğinizde beliren çubuğun üstünde yer alan Google Play ikonu mağazaya erişimi kolaylaştırırken yine bu çubuk aracılığıyla uygulama kısayollarını düzenleyebilirsiniz.
Android 4.2.2 Jelly Bean’in varlığı sayesinde HTC One mini’de Bluetooth, Wi-Fi, mobil veri gibi özellikler daha kolay şekilde açılıp kapatılabiliyor. Bildirim tepsisini açtığınızda sağ üst köşede yer alan ikona dokunduğunuzda söz konusu ayarları göreceksiniz.
Galeri: HTC One mini Ekran Görüntüleri
Performans, Batarya ve Kullanım
HTC One’a göre daha mütevazı teknik özelliklere sahip olan HTC One mini’nin içinde 1.4 GHz maksimum hıza sahip çift çekirdekli Qualcomm Snapdragon 400 yongaset yer alıyor. Bu yongaset Adreno 305 GPU içeriyor ve ona 1 GB RAM eşlik ediyor. Bu paketi geçen yılın başlarında tanıtılan üst sınıf Android telefonlarında görüyorduk. Zaten gerçekleştirdiğimiz benchmark testlerinde de HTC One mini genellikle 2012’nin başında çıkan HTC One X gibi telefonlarla aynı seviyede performans sunuyor. Tabii ki, daha üstün bileşenlere sahip olan HTC One, HTC One mini’den çok daha önde sonuçlar elde ediyor.
HTC One mini | HTC One | |
Quadrant | 6150 | 12314 |
AnTuTu | 15892 | 22289 |
GeekBench | 1368 | 2688 |
3DMark Ice Storm | 4905 | 10152 |
3DMark Ice Storm Extreme | 2625 | Veri Yok |
SunSpider | 1283.3 +/- %4.6 | 1109.0 ms +/- %4.7 |
Yine de, HTC One mini’nin Sense 5 kullanıcı arayüzünü düzgün şekilde çalıştırdığını görüyoruz. BlinkFeed bileşenlerinin yüklenmesi, aşağı doğru kaydırılması gibi işler gayet hızlı ve pürüzsüz şekilde gerçekleştiriliyor. Benzer durum ana ekran ve uygulama menüsündeki geçişlerde ve uygulama açılışlarında da geçerli. HTC One mini oyun konusunda da ihtiyaçları karşılıyor. Adreno 305 GPU en üst uçta yer alan bir grafik işlemcisi değil, bu nedenle oyunlarda çerçeve hızı biraz daha düşük kalıyor, yine de gayet akıcı bir oyun deneyimi söz konusu. Üstelik sensörler yardımıyla oynanan hareket kontrollü oyunlarda da tepkisellik gayet iyi derecede.
HTC One ile aynı kalınlıkta, ancak daha küçük yüzey alanına sahip olan HTC One mini’de doğal olarak daha düşük kapasiteli bir batarya bulunuyor. Yine de 1800 mAh kapasiteli bataryanın çok da az bir kapasite sunduğunu söyleyemeyiz. Bu batarya katalog değerlerine göre 700 saate kadar bekleme ve 20 saate kadar konuşma imkanı sağlıyor. Pratikteki sonuçlar da fena sayılmaz. Ekran parlaklığı yüksek ve 3G bağlantısının açık olduğu durumda internette gezinme, oyun oynama, kamerayla fotoğraf ve video çekimi gibi işlerin bulunduğu bir kullanımda HTC One mini yaklaşık iki gün dayanabildi. Bundan biraz daha yoğun bir kullanımda da HTC One mini’nin 1-1.5 gün arası kullanım süresine sahip olacağını söyleyebiliriz. Yani bu telefon sabahtan akşama kadar bir günü rahatlıkla götürecek yeterlilikte görünüyor.
HTC One mini ile gerçekleştirdiğiniz telefon görüşmelerinde karşı tarafın sesini gayet net ve berrak şekilde duyabilirsiniz. Çekim kalitesi iyi seviyede olan bu telefonla yaptığımız görüşmelerde herhangi bir kesinti yaşamadık. İki mikrofonlu yapı sayesinde de bulunduğunuz ortamdaki gürültünün seviyesi iyice düşürülüyor, karşı tarafın sizin sesinizi gayet anlaşılır şekilde duyması sağlanıyor. HSPA+ desteğine sahip olan bu telefon şebekenin müsait olduğu durumlarda oldukça yüksek hızlara ulaşabiliyor. Telefonu test boyunca Turkcell şebekesinde kullandık ve İstinye Park gibi bir mekanda 20 Mbps’nin biraz üzerinde indirme hızına ulaşmayı başardık.
Kamera
HTC One’dan One mini’ye taşınan unsurlardan bir tanesi de UltraPixel teknolojisi. İlk kez HTC One sayesinde tanıştığımız bu teknoloji sayesinde düşük ışık koşullarında daha iyi çekimlerin yapılması sağlanıyordu. HTC One mini’nin arka kamerası da 4 megapiksel sensöre sahip, ancak bu sensörde her bir pikselin kenar uzunluğu iki kat daha fazla olduğu için kameranın verimliliği 4 megapiksel bir sensörünkine göre daha fazla oluyor. Daha geniş alana sahip her bir pikselle daha fazla ışık yakalanmış oluyor, böylelikle daha parlak fotoğraflar elde ediliyor.
Galeri: HTC One mini Kamera Fotoğrafları
HTC One mini ile güneşli havalarda gerçekleştireceğiniz dış ortam çekimlerinde oldukça başarılı sonuçlar elde edeceğinizi söyleyebiliriz. İç mekan çekimleri de hiç fena sayılmaz, sonuçlar ortalamanın üzerinde. Ne var ki, dikkatli bakıldığında hafif grenleşme hissediliyor. Ancak bu durum çoğu kişi için rahatsız edici sayılmaz. Gece gerçekleştirdiğimiz çekimlerde UltraPixel’in etkisi ortaya çıkıyor ve daha aydınlık görüntüler elde ediliyor. Ancak bu durum bazı durumlarda aşırı parlamalara yol açabiliyor. Ayrıca ışığın fazla geçirilmesi doğallığı da biraz olsun bozabiliyor. Otomatik odağa sahip olan UltraPixel kamera yakın çekimlerdeyse başarılı ve doğal sonuçlar veriyor.
UltraPixel dışında HTC Zoe’yi de One mini’de görüyoruz. Üç saniye boyunca hem hareketli hem de sabit çekim yapılan bu teknoloji sayesinde hareketli nesneleri veya anlık olayları çok daha rahat şekilde yakalayabilirsiniz. Zoe ile çektiğiniz görüntüler üzerinde nesne kaldırma, sıralı çekim, ten pürüzsüzlüğü, sürekli gülme gibi düzenlemeler yapabilirsiniz. Zoe’yi açmak için kamera uygulamasında ekranın sol kenarında ortada yer alan ikona dokunmanız yeterli. Bunun ardından fotoğraf çekim düğmesine dokunduğunuzda düğme üstündeki kamera ikonunun kırmızı renkle dolduğunu göreceksiniz. Bu, Zoe ile çekimin yapılmakta olduğu anlamına gelir ve bu sırada nesneyi hedefliyor olmanız çok önemlidir.
Video: HTC Zoe ve Video Highlights ile Çanakkale Boğazı
Video Highlights da One mini’ye taşınanlar arasında bulunuyor. Galeri uygulamasını açıp sayfanın sol üst köşesinde yer alan menüden Etkinlikler seçeneğini seçtiğinizde, çekmiş olduğunuz fotoğraf ve videoların taihe göre dizildiğini göreceksiniz. Her bir etkinliği açtığınızda çektiğiniz fotoğraf ve videoların yanı sıra bunların en üstünde yer alan bir video penceresi dikkatinizi çekerek. Buna dokunduğunuzda otomatik olarak oluşturulmuş klip oynatılmaya başlanacak. Yaklaşık 30 saniye uzunluğundaki bu klip çektiğiniz sabit ve hareketli görüntülerden oluşuyor. Hazırda gelen çeşitli temaları seçerek klipleri farklılaştırabilirsiniz. HTC One mini’de yeni temaların sunulduğunu görüyoruz. Klipte yer alacak içerikleri kendiniz belirleyebilir, oluşturduğunuz klibi HTC One mini’nin hafızasına kaydedebilir veya HTC Share aracılığıyla internete yükleyip başkalarıyla paylaşabilirsiniz.
Video: HTC One mini’nin Kamerasıyla 720p Video
HTC One mini de 1080p Full HD video kaydı yapabiliyor. Ayrıca HDR modunda video kaydı da bu telefonun hünerleri arasında. Görüntü kalitesi bakımından tatmin edici, parlak ve canlı videolar çekmenize olanak sağlayan HTC One mini çekim sırasında otomatik odaklama da yapabiliyor. Bu durum ara sıra çekimlerde bulanıklaşmalara neden olabiliyor. Görüntü sabitleme sistemi de daha dengeli, durağan çekimlerin yapılmasına olanak sağlıyor. Gece gerçekleştirilen video çekimleri de fena sayılmaz, ancak ışık titremelerinin etkisi bir hayli hissediliyor. One mini’de yer alan iki mikrofon sayesinde video çekimi esnasında kaliteli, sanki bir gerçek bir video kamerayla kayıt yapıyormuş hissine veren seviyede ses kaydı yapılıyor.
Video: HTC One mini’nin Kamerasıyla 1080p Gece Çekimi
HTC One’ın önünde yer alan 2.1 megapiksel, 1080p Full HD ve HDR video kaydı yapabilen kamera HTC One mini’de yerini 1.6 megapiksel, 720p kameraya bulunuyor. Ayrıca HTC One mini’deki kamera HTC One’dakine göre daha dar açıya sahip. Bu da ön kamerayla daha dar bir görüntü alanını yakalayabileceğiniz, eğer kendi fotoğrafınızı çekecekseniz telefonu yüzünüzden biraz daha uzakta tutmanız gerektiği anlamına geliyor.
Multimedya
HTC One mini multimedya tarafında büyük kardeşinden pek geri kalmıyor. Tabii ki, HTC One’daki Full HD ekranın keyfi başka, ancak HTC One mini’nin 720p, 16:9 görüntü formatındaki ekranı da video izlemek için elverişli bir ortam sunuyor. MP4, WMV, H.263, H.264 gibi formatları destekleyen bu telefonun yerleşik video oynatıcısı geniş format desteğine de sahip. 1080p Full HD videoları da oynatabilen HTC One mini’deki video oynatıcısı Türkçe alt yazıları da gösterebiliyor. Yalnızca AC3 ses formatlı videoların seslerini duyamıyorsunuz, bunun çözümü için Google Play Store’dan üçüncü taraf video oynatıcısı yükleyebilirsiniz. Bu arada yerleşik video oynatıcısı videolardan anlık ekran görüntüsünü tek bir tuşla alma fırsatı da veriyor.
Müzik tarafındaysa MP3, WAV, AAC+ ve WMA gibi ses formatları destekleniyor. Uygulama menüsü içinde yer alan Ortam klasörü altına yerleştirilmiş Müzik uygulamasının yardımıyla telefonun hafızasına yüklediğiniz şarkıları dinleyebilirsiniz. Müzik uygulaması kütüphaneye eklenen şarkıların bilgilerini otomatik olarak düzenliyor, eksik albüm kapaklarını da internetten indirerek tamamlıyor. Sonuç olarak ortaya eksiksiz ve düzgün görünümlü bir müzik kütüphanesi çıkıyor.
HTC One mini de BoomSound hoparlörlere sahip. Telefonun önünde ekranın her iki yanına yerleştirilmiş hoparlörler HTC One’dakine göre daha küçük. Ses şiddeti de HTC One’ınkine göre ortalama 5-6 dB daha düşük kalıyor. Yine de, bu hoparlörler sayesinde HTC One mini kendi sınıfı içinde en iyi sesi sunma sıfatını elde ediyor. Beats Audio amplifikatörü hoparlörü kullanacak bir şarkı veya video oynatıldığı anda açılıyor ve güçlü, kaliteli ve ortamı dolduran bir ses sunuluyor.
HTC One mini’nin kutusundan çıkan kulaklıklar da kulak yolunu tamamen kapatan ve ortamdan soyutlanmanızı sağlayan topuzlar içeriyor. Kulaklık kablosu ise kalın ve yassı şekilde tamamlanmış, bu sayede kablonun birbirine girmesi gibi bir sorun da ortadan kalkmıyor, kulaklığı saniyeler içinde kullanmaya başlayabiliyorsunuz. Kulaklıkların ses şiddeti epey yüksek, normalde müziği yüksek sesle dinlemeyi seven biriyseniz, HTC One mini’de bu kulaklıklarla en son ses seviyesinde müzik dinlemek çok zararlı olabilir. Kulaklık bas ve tiz açısından da çok dengeli. Söyleyeceğimiz o ki, başka bir kulaklık kullanma ihtiyacı hissetmeyeceksiniz.
HTC One mini’de FM radyo da bulunuyor. Ortam klasörü içinde yer alan FM radyo uygulaması aracılığıyla bu özellikten yararlanabilirsiniz. Tabii ki, TuneIn Radio gibi popüler bir internet radyo uygulaması da telefonda yüklü geliyor.
Sonuç
HTC One gerçekten başarılı bir akıllı telefon. Özellikle Zoe ve Video Highlights gibi kamera özellikleri, her ne kadar gerekliliği bazıları tarafından tartışılsa da, BlinkFeed uygulaması, BoomSound teknolojili hoparlörleriyle bu telefon fazlasıyla kullanışlı ve bulunduğunuz çevredeki insanların dikkatlerini size yöneltiyor. Ancak yaklaşık 2 bin TL’ye yaklaşan fiyatı bu deneyimi daha fazla insanın yaşamasına engel teşkil ediyor. İşte bu noktada HTC One mini gibi bir telefon sunmak akıllı bir hamle sayılır.
1000-1500 TL bandında fiyatlandırılacağını tahmin ettiğimiz HTC One mini belki performans ve ekran açısından HTC One’a yaklaşmıyor olabilir. Ancak HTC One’ın dikkatleri üstüne çekmesini sağlayan özellikleri bu telefonda da yer alıyor. HTC One mini’yi elinizde görenler, Zoe ile yaptıklarınıza tanık olanlar topluluk içinde popüler olmanıza yardımcı olabilir. Telefonun çevresinin plastikle çevrelenmesi yukarıda da bahsettiğimiz gibi HTC One’daki çekiciliğin bir kısmını götürüyor, ancak ortada yine yakışıklı bir telefonun olduğu söylenebilir.
Geçen yılın başlarında çıkan en üst sınıf Android telefonlarına eşdeğer seviyede performans sunan HTC One mini birçok işi rahatlıkla görmenizi sağlayacak, Android uygulamalarının çoğunu ve oyunları rahatlıkla kullanmanıza izin verecektir. Eğer bir Android telefon için fazla yukarılara çıkmak istemiyorsanız, ancak hakettiği takdirde 1000 TL’nin üstünde ödemeye de hazırsanız bu telefonu tercih edebilirsiniz.
Bu arada fiyat konusunda bir not düşmeden geçmeyelim. HTC One mini henüz piyasaya çıkmadı, bu nedenle telefonun peşin fiyatı henüz belli değil. Fiyat konusunda yalnızca tahmin yürütüyoruz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR: HTC One İncelemesi