HTC geçtiğimiz yılki hamlesini tekrarladı ve 2014 model gözde Android telefonu One (M8)’in mini versiyonunu görücüye çıkardı. Şirket böylelikle gözde Android telefonunun temel tasarımını daha küçük bir boyuta taşımış oldu. HTC One mini 2’nin geçtiğimiz yıl piyasaya sürülen One mini’yle olan benzerliklerini ve farklarını sizler için sıraladık.
Tasarım
Her iki akıllı telefon da tasarım bakımından çıkış noktaları olan gözde cihazların etkilerini fazlasıyla taşıyor. Metalin fazlasıyla kullanıldığı kasaları oldukça etkileyici gözüküyor. Halef-selef karşılaştırmasındaysa HTC One mini 2’nin 137.43 x 65.04 x 10.6 mm.’lik boyutlarıyla HTC One mini’nin 132 x 63.2 x 9.25 mm.’lik boyutlarının üzerine çıktığı görülüyor. Ağırlık konusunda da HTC One mini 2, 137 gramlık ağırlığıyla 122 gram ağırlığa sahip selefine üstünlük kuruyor. Boyut ve ağırlık bakımından büyük olmasına rağmen HTC One mini 2’de nano SIM’e geçilmiş olması ilginç bir ayrıntı olarak göze çarpıyor.
Ekran
İki telefon arasındaki boyut farkının en önemli nedenlerinden birisi de ekranın büyümesi. HTC One mini’nin 4.3 inç ekranı One mini 2’de yerini 4.5 inç bir ekrana bırakmış. Boyuttaki bu değişim çözünürlüğe yansımıyor. Her iki cihazın ekranı da 1280 x 720 piksel çözünürlüğünde. Bu da orijinal One mini’nin biraz daha keskin bir görüntü sunduğu anlamına geliyor.
Güç
Her iki telefonda da Qualcomm Snapdragon 400 işlemci bulunuyor. One mini’de çift çekirdekli ve 1.4 GHz hızında bir versiyon kullanılırken, One mini 2’de dört çekirdekli ve 1.2 GHz hızında bir versiyon tercih edilmiş. Hem yeni hem de eski modelde işlemciye 1 GB RAM eşlik ediyor. Pil konusundaysa halef ve selef birbirinden ayrılıyor. HTC One mini 2’de 2100 mAh kapasiteli pil bulunuyor. HTC One mini’nin piliyse 1800 mAh kapasitesinde.
Depolama
HTC One mini ve HTC One mini 2’de 16 GB dahili hafıza bulunuyor. Ancak yeni versiyonda 128 GB’ye kadar microSD kart desteğinin bulunması çok daha fazla içeriği telefonda taşımayı mümkün kılıyor.
Kamera
İki telefon arasındaki farkın en somut olduğu alanlardan birisi de kamera. HTC One mini’de 4 megapiksel UltraPixel kamera bulunuyor. One mini 2’deyse 13 megapiksellik bir kamera tercih edilmiş. Daha fazla piksel barındırması sayesinde One mini 2’nin kamerasıyla daha fazla yakınlaştırma ve kesme yapmak mümkün hâle gelse de, akıllara neden UltraPixel sensörün tercih edilmediği sorusu geliyor. UltraPixel sensörün olmaması nedeniyle HTC’nin kamera özelliklerinden Zoe’de One mini 2’de bulunmuyor.
Ön kamera konusunda ”selfie” akımını dikkate alan HTC, One mini’deki 1.6 megapiksel kamerayı One mini 2’de 5 megapiksel bir kamerayla değiştirmiş.
Yazılım
HTC One mini 2 kutusundan Android 4.4 KitKat işletim sistemi ve Sense 6.0 arayüzüyle çıkıyor. Bu da Sense 5 arayüzüne sahip selefine kıyasla gelişmiş bazı özellikler taşıdığını gösteriyor. HTC One mini’ye de Android 4.4 KitKat güncellemesinin gelmesiyle iki cihaz arasındaki yazılımsal farkların biraz daha kapanması bekleniyor.
Sonuç
HTC One mini 2 selefiyle aynı anlayış içerisinde gözde cihazın tasarımını daha orta sınıf özelliklerle birlikte sunuyor. Donanım bakımından One mini 2 ve One mini arasında çeşitli farklar bulunsa da, iki cihazın sunduğu günlük deneyimin yakın seviyede olması muhtemel gözüküyor. HTC Sense deneyimi, kaliteli ekran ve üst sınıf tasarım her iki cihazın da güçlü noktaları arasında yer alıyor.
[Görsel – Pocket-lint ]