Teknoloji

HP yazıcılarına yapay zeka ekliyor

hp

HP, devrim niteliğinde bir yeniliği duyurdu. Ancak bu yenilik, daha ucuz üçüncü parti mürekkeplerin kullanımını kolaylaştırmak ya da sık yaşanan kağıt sıkışmaları ve can sıkıcı yazılım sorunlarına bir çözüm sunmakla ilgili değil. Şirket, yapay zekayı yazıcılarına entegre ediyor.

Bugün “özel” bir beta sürümüyle tanıtılan yeni HP Print AI deneyimi, web sayfalarındaki çıktıların kalitesini artırmayı hedefleyen Perfect Output (Mükemmel Çıktı) adlı bir özellikle geliyor. Şirket, bu özelliğin istenmeyen içerikleri, örneğin reklamları ya da garip biçimlendirmeleri otomatik olarak tespit edeceğini ve sadece “istenen metin ve görselleri” yazdıracağını belirtiyor.

Ayrıca, elektronik tablo çıktıları için de optimizasyon sunmayı vaat ediyor. Bu özellik, grafik ve tabloları sayfa üzerinde böleceğine, tek bir sayfada tutmayı amaçlıyor. Ancak HP’nin yenilikleri bunlarla sınırlı değil. Print AI ile “konuşmaya dayalı komutlar” kullanarak fotoğrafları özel stil ve fontlar ekleyerek tebrik kartlarına dönüştürebileceksiniz. Şirketin açıklamasına göre, bu özellik ayrıca görüntüleri otomatik olarak iyileştirecek ve istenmeyen nesneleri de kaldırabilecek.

HP yapay zeka özelliklerini 2025 boyunca kademeli olarak sunacak

HP, 2025 yılı boyunca yeni Print AI özelliklerini kademeli olarak sunmayı planlıyor. Ancak hangi yazıcı modellerinde mevcut olacağı ya da bu özelliklerin HP Smart yazılımı dışında ek bir yazılım kurulumu gerektirip gerektirmeyeceği konusunda henüz net bir bilgi yok.