Eğlence

House of the Dragon iki sezon daha devam edecek, dördüncü sezonuyla final yapacak

house of the dragon

House of the Dragon dizisinin ikinci sezonunun final bölümü kısa süre önce yayınlanmıştı. Dizinin iki sezon daha devam edeceği açıklandı. Variety sitesinin haberine göre, dizinin yaratıcı ve yapımcılarından Ryan Condal, bir basın etkinliğinde House of the Dragon’ın toplamda dört bölüm süreceğini ve üçüncü sezonun yapım sürecinin “2025’in başları gibi” başlayacağını belirtti.

HBO böylelikle Game of Thrones dünyasında geçen dizinin kaç sezon süreceğini ilk kez açıklamış oldu. Ancak kalan iki sezondaki bölüm sayısı konusunda bilgi verilmedi. Condal, üçüncü sezonun da ikinci sezon gibi sekiz bölüm olup olmayacağı konusunda gelen bir soruya şu şekilde yanıt verdi: “HBO ile bu konuda bir görüşmem olmadı. Sadece dizinin ritminin, dramatik hikaye anlatımı açısından ikinci sezonla aynı olmaya devam edeceğini bekliyorum.”

Game of Thrones evreninin yaratıcısı yazar George R. R. Martin, daha önce House of the Dtagon’ın ömrü konusunda başka bir tahminde bulunmuştu. Martin, dizinin her biri 10 bölümlük dört sezondan oluşması gerektiğini ve hikayenin hakkının ancak böyle verilebileceğini belirtmişti.

House of the Dragon, 2022 yazında ekranlara gelmişti

House of the Dragon’ın ikinci sezonu ilk sezondan iki yıl sonra yayınlanmıştı. Dolayısıyla hayranların önünde uzun bir bekleme süresi olacağı söylenebilir. Ancak Game of Thrones evreninden başka bir hikayeyi anlatacak olan “A Knight of the Seven Kingdoms” dizisi de gelecek yıl yayınlanacak. Bu dizinin House of the Dragon bekleyişini biraz rahatlatması muhtemel görünüyor.