Eğlence

Horizon Zero Dawn PS5 ve PC için yeniden düzenleniyor

horizon zero dawn

Sony, Horizon Zero Dawn oyununu PlayStation 5 ve PC için yeniden düzenlenmiş bir sürümle piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Şirket, bu haberi Salı günü düzenlenen State of Play etkinliği sırasında duyurdu ve oyunun 31 Ekim’den itibaren PlayStation 5 ve PC platformlarında “göz alıcı yeni görseller ve geliştirilmiş özelliklerle” sunulacağını belirtti.

Horizon Zero Dawn’ın yeniden düzenlenmiş bir sürümünün geleceğine dair söylentiler ilk olarak 2022 yılında ortaya çıkmıştı, ancak geçen hafta birkaç haber kaynağı oyunun PS5 ve PC için ESRB derecelendirmesini fark etti.

2017 yılında piyasaya sürülen Horizon Zero Dawn, oyuncuları mekanik yaratıkların istilasına uğramış bir kıyamet sonrası dünyada yaşayan bir avcı olan Aloy’un kontrolüne bırakıyor. Oyunda düşmanları ok, mızrak ve gizlilik kullanarak alt etmeniz gerekiyor.

Sony, Horizon Zero Dawn’ı 2020 yılında PC’ye getirdi ve 2021’de PlayStation 5 için 60 kare hızında çalışabilen bir güncelleme yayınladı. Yeniden düzenlenen bu sürüm, özellikle Kasım ayında çıkacak olan PlayStation 5 Pro’da daha iyi görünecek. Oyuna zaten PlayStation veya PC’de sahipseniz, yeniden düzenlenmiş sürüme 9,99 dolar karşılığında yükseltebilirsiniz. Aksi takdirde, oyun 49,99 dolara satışa sunulacak.

Horizon Zero Dawn ilk olarak 2017’de yayınlanmıştı

Horizon Zero Dawn, 2017 yılında ilk kez PlayStation 4 için piyasaya sürüldüğünde, postapokaliptik dünyası ve görsel kalitesi ile büyük beğeni toplamıştı. Oyunun PC platformuna getirilmesi ise Sony’nin ilk büyük çaplı oyunlarını PC’ye taşıma sürecinin bir parçası olarak dikkat çekmişti. Şimdi ise bu beğenilen oyun, hem görsel olarak geliştirilmiş hem de performans açısından optimize edilmiş haliyle, yeni nesil oyuncular için yeniden sunuluyor.

Sony’nin bu hamlesi, oyunseverler arasında geniş bir yankı uyandırırken, özellikle PlayStation 5 Pro’nun gücünden tam anlamıyla yararlanacak olması da dikkat çekiyor. Bu, oyunun daha yüksek çözünürlükte ve daha akıcı bir deneyim sunmasını mümkün kılacak. Gelişmiş görseller, daha hızlı yükleme süreleri ve çeşitli teknik iyileştirmeler, oyunu ilk kez deneyimleyecek olanlar için cazip bir teklif sunuyor.