Honor, Çin’in Şanghay şehrinde gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi etkinliğinde yapay zeka tabanlı iki inovasyonu duyurdu. Bu özellikler AI Odak Dışı Göz Koruması ve AI Deepfake Tespiti adını taşıyor.
Honor, uzun süreli ekran kullanımının neden olduğu Miyopi (uzak görüşlülük) artışı nedeniyle AI Odak Dışı Göz Koruması teknolojisini geliştirdi. Teknoloji, akıllı cihazın ekranında odaklanmamış gözlükleri simüle etmek için yapay zekayı kullanıyor. Bunun nedeni, bu gözlüklerin, net merkezi görüşün korunmasına yardımcı olmak için kullanıcının çevresel görme alanında kontrollü odaklanmayı tetiklemesidir. Bu, gözün uzama sürecini yavaşlatan, miyopluğa yol açan, değişen bir görsel algı oluşturuyor.
Honor, AI Odak Dışı Göz Koruma teknolojisinin, kullanıcıların geçici miyopunu 25 dakika okuduktan sonra ortalama 13° azalttığını, hatta bazı kullanıcılarda maksimum 75° azalma yaşadığını iddia ediyor.
Honor yapay zeka ile deepfake sahtekarlığıyla da mücadele edecek
AI Deepfake Tespiti’nden de bahseden Honor, bu teknolojinin sahtekarlığı önlemeye ve dijital olarak manipüle edilmiş içeriği tespit etmeye yardımcı olacağını söylüyor. Bu, insan gözünün fark edemeyeceği kusurları belirlemek için göz teması, görüntü netliği, ışıklandırma ve video oynatma gibi oluşturulan içeriği kare kare inceleyerek gerçekleştirilecek.
Honor ayrıca AI Deepfake Tespiti teknolojisinin, çevrimiçi dolandırıcılıklarla ilgili geniş bir resim ve video veri kümesi aracılığıyla eğitildiğini ve yapay zekanın üç saniye içinde tanımlama, tarama ve karşılaştırma yapmasına olanak tanıdığını belirtti.
Deepfake ile manipüle edilmiş içerik tespit edilirse, kullanıcıyı potansiyel dolandırıcı olabilecek kişilerle etkileşime devam etmekten caydırmak için hemen bir risk uyarısı ortaya çıkıyor.