Teknoloji

Honor X60 serisi 6600 mAh pil ve uydu iletişimi ile geliyor

honor x60

Honor, yeni X60 serisi akıllı telefonlarını önümüzdeki hafta, 16 Ekim Çarşamba günü tanıtacak. Temmuz ayında piyasaya çıkan Honor X60i’den daha üst segmentte yer alacak bu cihazlar, dikkat çeken özelliklerle gelecek. Şirket, Weibo üzerinden yeni telefonların bazı özelliklerini şimdiden duyurmaya başladı. Bunların arasında en çok dikkat çeken özellik, devasa bir pilin varlığı.

Honor’un yeni tanıtacağı bu bataryaya “Honor Qinghai Lake” adı veriliyor ve 6600 mAh kapasitesiyle öne çıkıyor. Bu kapasite, cihazın iki gün boyunca aktif kullanım sunacağı anlamına geliyor. Bu, geçen yıl piyasaya çıkan Honor X50, X50 GT ve X50 Pro modellerinde bulunan 5800 mAh pillere kıyasla büyük bir iyileştirme. X50 serisinde ayrıca 35W hızlı şarj desteği de bulunuyordu, ancak Honor henüz X60 serisinin şarj hızıyla ilgili resmi bir bilgi paylaşmadı.

Honor X60 ile ilgili sızdırılan görseller, bu cihazın tıpkı selefi gibi 5.800mAh bataryaya ve 35W şarj desteğine sahip olacağını gösteriyor. Bu durum, 6.600mAh kapasiteli bataryanın yalnızca X60 Pro modelinde yer alabileceğini işaret ediyor. Şirketin batarya dışında başka dikkat çekici özellikler de duyurduğunu belirtmekte fayda var.

Honor X60 serisinde (veya en azından bir modelde) uydu iletişimi desteği bulunacak. Ayrıca cihazların ekranları, 3.840Hz yüksek frekanslı PWM karartma teknolojisini kullanacak. Bu teknoloji, ekran parlaklığını düzenlerken göz sağlığını korumaya yardımcı olmayı amaçlıyor.

Honor X60 serisiyle birlikte başka ürünler de tanıtabilir

X60 serisinin resmi tanıtımı öncesinde daha fazla bilginin paylaşılması bekleniyor. Üstelik yalnızca telefonlarla sınırlı kalmayabilir. Kısa süre önce X60 serisinin yanı sıra Tablet GT Pro adında yeni bir tabletin de resmi listelerde yer aldığı görüldü. Bu tabletin 12.3 inç büyüklüğünde bir ekranla gelmesi bekleniyor ve aynı gün tanıtılma ihtimali oldukça yüksek.