Honor WIN Pad, 240 Hz OLED ekranı ve dahili soğutma fanıyla Çin’de tanıtıldı. Honor’un 21 Ekim’de açıkladığı oyun tableti, 8,4 inç ekranı Snapdragon 8 Elite Gen 5 işlemci ve 10.000 mAh pille birleştiriyor. Üreticinin resmî sayfaları, tanıtım öncesinde sızıntı olarak gündeme gelen ekran ve işlemci özelliklerini artık doğruluyor.
Teknoblog’un 12 Ekim tarihli ön haberinde aktif fan kesinleşmiş, ekran ve yonga seti ise iddia düzeyinde kalmıştı. Honor’un lansman açıklaması, WIN2 telefonlarıyla birlikte gösterilen tablette 8,4 inç boyutunu, 240 Hz OLED paneli ve Snapdragon 8 Elite Gen 5’i açıkça sıralıyor. Yeni bilgi, küçük bir Android tablette üst düzey işlemci ile aktif soğutmanın nasıl bir araya geldiğini de ortaya koyuyor.
Günün Öne Çıkan Fırsatları
REKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir. Satış ortaklığı açıklaması
Resmî ürün sayfasına göre ekran 2304 × 1440 piksel çözünürlük sunuyor. Bununla birlikte 240 Hz, her oyunun saniyede 240 kare çalışacağı anlamına gelmiyor. Honor, yüksek kare hızı desteğinin oyuna göre değiştiğini belirtiyor ve uyumlu yapımları ayrı listeliyor. Satın alma kararında yalnızca panelin üst sınırını değil, oynanacak oyunun desteklediği modu da dikkate almak gerekiyor.
Honor WIN Pad aktif fanı 315 gramlık gövdeye yerleştiriyor
Soğutma sistemi, iki buhar odasını dahili fan ve çift hava çıkışıyla birleştiriyor. Fan için açıklanan üst sınır dakikada 15.000 devir. Bu donanım, uzun oyun oturumlarında oluşan ısıyı dışarı taşımayı amaçlıyor. Ancak fanın bulunması tek başına sessiz çalışma veya bütün oyunlarda sabit performans garantisi vermiyor; ses düzeyi ve uzun süreli performans için bağımsız ölçüm gerekiyor.
Honor’un Çin mağazasındaki teknik bilgiler, gövdeyi 315 gram ve 6,1 mm olarak listeliyor. Aynı sayfada 16 GB RAM ve 512 GB depolamalı Wi-Fi yapılandırması, Android 17 tabanlı MagicOS 11, 13 megapiksel arka kamera ve 8 megapiksel ön kamera bulunuyor. Tabletin tipik pil kapasitesi 10.000 mAh, nominal kapasitesi ise 9.660 mAh olarak veriliyor.
Tipik ve nominal değerler farklı ölçüm ifadeleri olduğu için, bunları iki ayrı batarya seçeneği gibi değerlendirmemek gerekiyor. Oyun odaklı bir cihazda yüksek kapasitenin karşısında ekranın yenileme hızı, işlemci yükü ve fanın tüketimi de var. Bu nedenle kapasite üzerinden kesin bir oyun süresi hesaplamak mümkün değil.
Honor’un ürün sayfası şarjı bataryadan ayırarak kullanım desteğini de gösteriyor. Bu özellik, prize bağlı uzun oturumları hedefleyen tasarımın bir parçası. Şimdilik duyuru ve mağaza bilgileri Çin pazarına ait. Türkiye satış takvimi ve yerel fiyat açıklanmış değil; Çin’deki kampanyalı tutarları Türkiye fiyatına dönüştürmek de cihazın burada ne kadara satılacağını göstermiyor.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Honor Watch Fit 6, 3.000 nit ekran ve 620 mAh pille tanıtıldı
Honor WIN2 ve WIN RT2 tanıtıldı: Çift fan ve 12.070 mAh pil
Claude Duet tanıtıldı, artık yapay zekâ siz yokken de çalışabilecek
Honor Robot Phone, hareketli kamerasıyla yılın icatları arasına girdi
tvOS 27.2, Apple TV’ye karışık ekran koruyucu ve işaret dili seçeneği getiriyor

