Teknoloji

Honor Watch 5, daha büyük ve parlak ekran, 15 günlük pil ömrüyle geliyor

honor watch 5

Honor, katlanabilir akıllı telefonu Magic V3’ün global lansmanıyla birlikte Honor Watch 5 isimli yeni akıllı saatini de duyurdu. Geçtiğimiz yıl tanıtılan Honor Watch 4’ün halefi olan bu model, daha büyük ve parlak bir ekran, geliştirilmiş pil ömrü ve daha hassas sağlık takibi gibi özelliklerle dikkat çekiyor.

Watch 5, 450 x 390 piksel çözünürlük ve 1000 nit tepe parlaklığı sunan 1.85 inç büyüklüğünde kare şeklinde bir AMOLED ekranla donatılmış. Saatin kasası, kontrol kolaylığı sağlamak amacıyla döner bir düğme içeren 6 serisi alüminyum bir çerçeveye sahip. Ayrıca Bluetooth üzerinden telefon görüşmeleri için hoparlör ve mikrofon özellikleri de bulunuyor.

Akıllı saat, IP68 sertifikası ve 5ATM su geçirmezlik derecesi sayesinde yüzme gibi su aktivitelerinde de kullanılabiliyor. Watch 5, spor aktivitelerinin takibini yapabilirken, cihaz üzerinde GPS konumlandırma özelliği de sunuyor.

honor watch 5

Watch 5, Bluetooth 5.2 ile eşleştiriliyor ve 4 GB dahili depolama alanıyla müzik listelerini saklayabiliyor. Yazılım tarafında ise Honor’un MagicOS 8 sistemi kullanılıyor. Bu yılki modelde öne çıkan yenilikler arasında Honor’un Bilimsel Uyku Yönetimi, Sağlıklı Sabah Raporu ve Hızlı Sağlık Taraması gibi sağlık izleme özellikleri bulunuyor.

Honor Watch 5, üç farklı renk seçeneğiyle geliyor

Honor Watch 5’in 480 mAh silisyum-karbon bataryası, Honor Watch 4’ün bataryasına göre yüzde 21 daha fazla enerji yoğunluğu sağlıyor. Bu yenilik, Honor OS Turbo X enerji tüketimi optimizasyon sistemiyle birleştiğinde, saatin düzenli kullanımda 15 güne kadar pil ömrü sunduğu iddia ediliyor.

Honor Watch 5, Siyah, Altın ve Yeşil renk seçenekleriyle sunulacak. Ancak fiyatı ve satışa çıkış tarihi henüz açıklanmadı.