Teknoloji

Honor Tablet GT Pro, 144Hz OLED ekran ve Snapdragon 8s Gen 3 ile tanıtıldı

honor tablet gt pro

Honor, Çin’de düzenlediği lansmanda X60 ve X60 Pro akıllı telefon modellerinin yanı sıra yeni bir tabletini de tanıttı. Honor Tablet GT Pro, 12.3 inçlik geniş OLED ekranı, Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisi ve devasa 10050 mAh bataryası ile dikkat çekiyor. Cihaz, ayrıca 66W hızlı şarj desteği sunarak günlük kullanımda uzun pil ömrü vadediyor.

Tablet GT Pro’nun en dikkat çeken özelliklerinden biri, 1920 x 3000 piksel çözünürlüğe ve 144 Hz yenileme hızına sahip 12.3 inç OLED ekranı. Bu ekran, 1600 nit tepe parlaklığı ile oldukça canlı ve parlak bir görüntü sunuyor. Kullanıcılar, özellikle yüksek parlaklık ve akıcı ekran geçişleri sayesinde multimedya deneyimlerinde üst düzey bir performans elde edebilecekler. Ayrıca cihaz, IMAX Enhanced desteğine sahip dörtlü hoparlör sistemi ile sinema kalitesinde bir ses deneyimi sunuyor.

Snapdragon 8s Gen 3 işlemcisi ile donatılan Honor Tablet GT Pro, 16 GB’a kadar RAM ve 512 GB depolama kapasitesi sunuyor. Bu özellikler, özellikle yoğun işlem gücü gerektiren oyunlar ve çoklu görevler sırasında kullanıcılara yüksek performans sağlıyor. Cihazda yer alan 40000 mm²’lik geniş soğutma alanı, yüksek performans gerektiren işlemler sırasında cihazın ısısını kontrol altında tutarak daha uzun süreli ve kesintisiz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

honor tablet gt pro

Tablet GT Pro, yazılım tarafında Android 14 tabanlı MagicOS 8.0 işletim sistemi ile çalışıyor. Ayrıca, Magic-Pencil 3 stylus kalem desteği ile özellikle çizim ve not alma gibi yaratıcı işler için ideal bir kullanıcı deneyimi sunuyor. Kalem desteği, özellikle grafik tasarımcılar ve öğrenciler için büyük bir avantaj olarak öne çıkıyor.

Honor Tablet GT Pro içi ne kadar ödemek gerekiyor?

Honor Tablet GT Pro, Moon Shadow White (Ay Gölgesi Beyazı), Star Black (Yıldız Siyahı) ve GT Blue (GT Mavisi) olmak üzere üç farklı renk seçeneği ile satışa sunulacak. Çin’de başlangıç fiyatı 2499 yuan (12002 TL) olarak belirlenen tabletin 8 GB RAM ve 128 GB depolama alanına sahip modeli bu fiyattan satışa sunuluyor. En üst model olan 16 GB RAM ve 512 GB depolamaya sahip versiyon ise 3299 yuan (15844 TL) fiyat etiketine sahip. Cihaz, Honor’un Çin’deki resmi web sitesinde satışa açılmış durumda ve teslimatların 22 Ekim’de başlaması bekleniyor.