Teknoloji

Honor Android 15 tabanlı MagicOS 9.0 arayüzünü resmen gözler önüne çıkardı

honor magicos 9.0

Honor, yeni MagicOS 9.0 işletim sistemini Çin’de tanıttı. Bu duyuru, markanın yeni amiral gemisi serisi Magic 7’nin tanıtımından bir hafta önce gerçekleşti. Şirket, MagicOS 9.0’ı “dünyanın ilk tüm senaryolar için kişiselleştirilmiş yapay zeka işletim sistemi” olarak nitelendirirken, Yoyo sesli asistanının, ya da firmanın deyimiyle AI Agent’ın, derin entegrasyonuna dikkat çekti.

Android 15 tabanlı bu yeni sistemde Yoyo asistanı, MagicOS 9.0 içinde birçok uygulamada kullanılabilecek. Honor’un kendi dil modeli olan MagicLM sayesinde, sistem doğal dili anlayıp bilgisayarla görme teknolojisinden faydalanacak ve kullanıcı alışkanlıklarını öğrenip, bağlama duyarlı olacak şekilde tasarlandı.

Sistem, uygulama içi işlevler aracılığıyla bir kahve siparişi vermek gibi işlemleri adeta bir insan asistanı gibi gerçekleştirebilecek. Kullanıcı, sadece tek bir komutla ödeme onayını verebilecek ve sipariş tamamlanmış olacak.

Yeni MagicLM modeli, önceki 7B modeline göre daha düşük 3B parametreye sahip olmasına rağmen, yüzde 80 daha az enerji tüketimi, yüzde 77 daha hızlı yükleme süresi ve yüzde 500 daha hızlı kelime üretim hızı sunuyor. Bu optimizasyonlar, cihazda 1.8 GB depolama alanı ve 1.6 GB RAM tasarrufu sağlıyor.

Bunun yanı sıra, MagicOS 9.0 ile sektörün ilk AI Deepfake Detection (Yapay Zeka ile Derin Sahtecilik Tespiti) özelliği de sunuluyor. Bu teknoloji, kullanıcıları dolandırıcılıklara karşı koruyacak ve güvenliği artıracak şekilde geliştirildi.

MagicOS 9.0’ın tasarımında da önemli yenilikler bulunuyor. Versatile Desktop, Magic Lock Screen ve Magic Style gibi araçlar, kullanıcıların deneyimlerini tamamen kişiselleştirmelerine olanak tanıyor. Ayrıca yapay zeka destekli AI Gallery, AI Eraser, Yüz Restorasyonu ve AI Görüntü Genişletme gibi özellikler de bu sürümde yer alıyor.

honor magicos 9.0

Honor MagicOS 9.0 güncellemesini 2025’in başlarında dünyaya açacak

Honor, MagicOS 9.0’ın yaklaşık 36 cihaz için sunulacağını ve Çin pazarına yönelik bir güncelleme takvimi belirlediğini doğruladı. Ancak bu güncellemenin uluslararası cihazlara sunulması biraz daha uzun sürebilir. MagicOS 9.0’ın 2025’in ilk aylarında Magic 7 telefonlarının küresel lansmanıyla birlikte uluslararası pazarlara da gelmesi bekleniyor. O tarihte, sistemin küresel dağıtımına ilişkin daha fazla bilgi edinilecek ve uluslararası cihazların bu güncellemeye ne zaman kavuşacağı netleşecek.