Teknoloji

Honor Magic V2 katlanabilir telefon küresel pazara çıkıyor

honor magic v2

Honor, temmuz ayında Çin’de ilk kez tanıttığı katlanabilir akıllı telefonu Honor Magic V2’yi, IFA 2023 etkinliğinde küresel arenada sergiledi. Cihaz, form faktöründen pil ömrüne, ekran kalitesinden kullanıcı deneyimine kadar birçok alanda sektör standartlarını yeniden belirlemeyi hedefliyor.

Honor Magic V2, sadece 231 gram ağırlığa ve katlandığında 9,9 mm inceliğe sahip. Yeni nesil Silikon-Karbon-Çift Batarya teknolojisine sahip olan bu model, 5.000 mAh kapasiteli bir pili bünyesinde barındırıyor. Yani kullanıcılar, günlük kullanımda pili bitmeden günü rahatça tamamlayabilecekler.

Model, özellikle menteşe mekanizması konusunda da çığır açıyor. Türünün ilk örneği olan Süper Hafif Titanyum Menteşe’ye sahip olan cihaz, Honor tarafından tescillenmiş yeni bir çelik bileşeni ile menteşe mekanizmasını daha da güçlendiriyor. Bu sayede, cihazın menteşesi SGS’nin güvenilir dayanıklılık sertifikasına sahip ve 400.000’den fazla katlanmaya dayanabilecek kapasitede.

Kamera konusunda da iddialı olan Honor Magic V2, 50MP ana kamera, 50MP ultra geniş kamera ve 20MP telefoto kamera ile geliyor. Ön yüzünde ise iki adet 16MP kamera yer alıyor. Bu da demek oluyor ki, kullanıcılar farklı çekim ihtiyaçları için geniş bir yelpazeye sahip olacaklar.

3840Hz PWM Karartma teknolojisini kullanan Honor Magic V2, göz yorgunluğunu önlemek için tasarlanmış. Ayrıca, Paralel Alan teknolojisiyle iş ve özel yaşam verilerini ayrı ayrı depolama ve izolasyon imkanı sunuyor. Yani cihaz, iki telefonu bir arada kullanıyormuş gibi bir deneyim sağlıyor.

Honor Magic V2 küresel pazara çıkmakla birlikte, bu ürünün Türkiye’ye henüz gelip gelmeyeceği netlik kazanmadı. Honor ülkemize genellikle orta üst segment telefonları getirmeyi tercih ediyor. Yine de, katlanabilir telefonların da yavaş yavaş tüketici ilgisini çektiğini dikkate alırsak, şirket belki de kısıtlı miktarda da olsa bu telefonu ülkemizde de satabilir.

İLGİLİ HABERLER