Teknoloji

Honor CEO’su Magic 7’nin tasarımını gösterdi

honor magic 7

Honor, yakında tanıtılacak olan Magic 7 akıllı telefonu hakkında giderek daha fazla detay paylaşıyor. Şirket, cihazın 30 Ekim’de Çin’de resmi olarak tanıtılacağını kısa süre önce doğruladı. Honor CEO’su Zhao Ming, bir canlı yayında telefonun tasarımına dair ipuçları verdi ve bazı özelliklerini öne çıkardı.

Magic 7, son dönemde popüler olan ince çerçeve trendini benimsiyor gibi görünüyor. Yayınlanan görüntülerde, telefonun dört tarafında da ince çerçeveler ve selefi gibi dört tarafı kavisli bir tasarım yer alıyor. Bu estetik, cihazın oldukça modern ve temiz bir görünüme sahip olduğunu gösteriyor.

Telefonun ön yüzünde, üst kısımda yer alan hap şeklinde bir kesik dikkat çekiyor. Bu kesik, büyük olasılıkla selfie kamerası ve 3D yüz tanıma sistemi için ayrılmış. Honor’un önceki modellerinde de gördüğümüz bu detay, kullanıcıların daha güvenli bir şekilde yüz tanıma özelliğinden faydalanabileceklerine işaret ediyor.

CEO Zhao, telefonun arka yüzünü de gösterdi, ancak cihazın üzerindeki koruyucu kılıf, tasarımın büyük kısmını gizledi. Bununla birlikte, diyagonal şekilde yerleştirilmiş iki lens açıklığı, bir LED flaş ve büyük ihtimalle lazer otomatik odaklama için ayrılmış olan ek bir açıklık net bir şekilde görülebiliyordu. Cihazın arka tasarımına dair daha net bilgiler için ise yeni paylaşımların gelmesi bekleniyor.

Honor Magic 7, AI Agent ile gelecek

Yazılım tarafında ise Zhao Ming, Honor’un yapay zeka destekli sesli asistanı AI Agent’in gelişimini de sergiledi. Görünüşe göre, bu asistan artık çok daha sezgisel ve çeşitli görevleri basit sesli komutlarla yerine getirebilecek yetkinliğe sahip.

honor magic 7

Zhao’nun “Üç kahve sipariş et” komutunu verdiği bir demoda, telefon hızlıca kahve araması yaptı ve siparişi birkaç dakika içinde tamamladı. Kullanıcılar sadece siparişi onaylayıp ödeme yapıyor, geri kalan tüm işlemleri asistan sorunsuz bir şekilde hallediyor.