Teknoloji

Honor Magic 7 serisi, Snapdragon 8 Elite ile gelecek

honor magic 7

Bu hafta çarşamba günü Honor, MagicOS 9.0’ı tanıtacak, ancak öncesinde gelen bilgilerle, Honor Magic 7 serisinin Qualcomm’un yeni duyurulan Snapdragon 8 Elite yonga setiyle güçlendirileceği doğrulandı.

Magic 7 ve MagicOS 9.0, mobil oyunlar için “gerçek zamanlı NPU grafik işleme” ve “açık ekosistem için sektörde bir ilk olan cihaz içi yapay zeka ajanı” gibi yenilikler sunacak. Peki, bu ne anlama geliyor?

Yapılan resmi açıklama tam olarak net olmasa da, bu sistemin GPU üzerindeki yükü azaltmak için yapay zeka (AI) kullanacağını ve bununla birlikte cihazın ısısını ve güç tüketimini de düşüreceğini belirtiyor. Aynı zamanda daha iyi görüntü kalitesi de vaat ediliyor. Bu teknolojinin, düşük çözünürlükte işlenen kareleri yükseltip yükseltmeyeceği ya da tamamen yeni kareler oluşturup oluşturmayacağı ise önümüzdeki hafta netleşecek detaylar arasında.

Bu AI asistanının adı YOYO olacak. YOYO, seyahat planlamadan bilet rezervasyonuna, takvim ayarlamalarından bildirim yönetimine kadar birçok işlevi yerine getirebilecek. Ayrıca uygulamalar arasında dosya transferi yapmanın yanı sıra, istenmeyen abonelikleri iptal etmek gibi kullanıcılar için can sıkıcı olabilecek işlemleri de kolayca halledebilecek.

YOYO’nun sunduğu iptal özelliği de oldukça gelişmiş. Bir iptal butonuna basmaktan çok daha fazlası olarak, aktif otomatik yenilenen aboneliklerin listesini çıkaracak ve hangilerini iptal etmek istediğinizi seçmenize olanak tanıyacak. Yapay zeka asistanı, hatta size en sevdiğiniz kahve siparişini doğrudan yerel kafenizin sipariş sayfasına götürerek bile yardımcı olabilecek.

Honor’un Qualcomm ile yaptığı iş birliği yalnızca akıllı telefonlarla sınırlı değil. MagicRing adı verilen bir teknoloji sayesinde, farklı cihazlar, uygulamalar ve hizmetler arasında sorunsuz bir entegrasyon sağlanacak. Ancak bu bir akıllı yüzük değil.

Örneğin, Snapdragon ile güçlendirilen ARM tabanlı Windows PC’ler, basit çizimlerden detaylı görüntüler oluşturabilen Cocreator adlı bir uygulamayı çalıştırabiliyor. MagicRing teknolojisi sayesinde, Cocreator’a Honor MagicPad 2 gibi tabletlerden de erişim sağlanabilecek.

Honor Magic 7, 30 Ekim’de tanıtılacak

Honor Magic 7 serisinin resmi tanıtımı önümüzdeki hafta çarşamba günü yapılacak. Şimdilik, Ay’dan ilham alınarak tasarlanmış yeni renk seçeneği ve dört kameralı sistemin gösterildiği ilk tanıtım videosu yayınlandı.

Honor’un Pazarlama Müdürü Dr. Ray Guo, iş birliği hakkında şunları söyledi: “Qualcomm Technologies ile gerçekleştirdiğimiz bu iş birliği ile AI odaklı ekosistemi tanımlıyor ve yapay zeka çağında kullanıcı deneyimlerini yeniden şekillendiriyoruz. Sektörün ilk açık ekosistem yapay zeka ajanını tanıtmaktan ve mobil oyunlarda NPU hesaplamalarıyla cihaz içi üretici yapay zekayı sunmaktan heyecan duyuyoruz. Mobil dünyada yapay zekanın oto pilot çağına hoş geldiniz.”